Mūziķi izlozēs secību dalībai Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā finālā

Šodien, 11.februārī, preses konferencē Spīķeru koncertzālē pl.16:00 Eirovīzijas dziesmu konkursa „Dziesma 2014” finālisti izlozēs secību, kādā 22.februārī Ventspilī startēs nacionālajā finālā, lai cīnītos par ceļazīmi uz Eirovīzijas dziesmu konkursa finālu Kopenhāgenā, Dānijā.

Preses konferencē piedalīsies Sergejs Ņesterovs, VSIA „Latvijas Televīzija” valdes loceklis programmas attīstības jautājumos, Aldis Ābele, Ventspils pilsētas domes izpilddirektors, Zita Kaminska, Eirovīzijas projekta vadītaja, Uldis Cīrulis jeb DJ Monsta, pusfinālu žūrijas pārstāvis un visi divpadsmit finālisti.

Izlozi tiešraidē varēs vērot mājas lapā www.eirovizija.lv, sadaļā „Tiešraide”.

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases fināls „Dziesma 2014” notiks 22.februārī Ventspilī, teātra namā „Jūras vārti”. Biļetes uz ģenerālmēģinājumu un koncertu „Biļešu Serviss” kasēs. Ģenerālmēģinājuma sākums pl.15:00, vienas biļetes cena 6,00 EUR. Fināla sākums pl.21:00, vienas biļetes cena 10,00 – 15,00 EUR.

Starptautiskais konkurss „Eirovīzija 2014” šogad notiks Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā – pusfināli

6. un 8.maijā, bet fināls 10.maijā.

Visas minētās konkursa kārtas – gan nacionālās atlases pusfināli un fināls, gan starptautiskais konkurss – būs vērojamas tiešraidēs LTV1 un ltv.lv mājas lapā.

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālo atlasi Latvijas Televīzija arī šogad organizē sadarbībā ar Ventspils pilsētu, kas jau četrpadsmito gadu sniedz neatsveramu atbalstu starptautiskā dziesmu konkursa rīkošanā, kas ir tik nozīmīgs Latvijas mūziķiem un visai sabiedrībai.

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālo atlasi informatīvi atbalstīta „Rīga Radio” frekvencē 94,5 un tiešraidē internetā, laikraksts „Neatkarīgā Rīta Avīze”, portāli Draugiem.lv un TVNET.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!