Zooloģiskajā dārzā sākas Tropu mēnesis, kas veltīts kukaiņiem un klimata pārmaiņām

© Gints Ivuškāns

Rīgas Zooloģiskajā dārzā februārī jau divpadsmito gadu notiks tradicionālais Tropu mēnesis, kurš šogad būs veltīts kukaiņiem un klimata pārmaiņām.

Tropu mājā varēs iepazīt kukaiņu pasauli, Žirafu mājā kopā ar Pasaules Dabas fonda pandu varēs uzzināt par savu ietekmi uz klimatu un to, kā dzīvot taupīgāk sev un draudzīgāk dabai. Mācību klasē varēs radoši domāt un pārveidot nevajadzīgās lietas par vajadzīgām.

Tropu mēnesis notiks no 1.februāra līdz 28.februārim. Sestdienās un svētdienās no plkst.12 līdz plkst.16 Tropu mājā varēs iepazīt dažādus posmkājus. Ikvienam būs iespēja iesaistīties sarunās par dzīvnieku daudzveidību un to lomu dabā. Sarunās varēs rast atbildes uz jautājumiem - vai visi odi alkst pēc asinīm, kuri kukaiņi bijuši pazīstami ar dinozauriem, kam vajadzīgi siseņi, vai skorpions ir kukainis, kāds labums no kodēm. Būs iespējams satikties arī tuvāk ar kādu tropisko mežu iemītnieku - šņācējprusaku, tūkstoškāji vai citiem.

Pasaules Dabas fonda radošā darbnīca notiks sestdienās un svētdienās no plkst.12 līdz plkst.15 Žirafu mājā. Mācību klase, kurā varēs piedalīties radošajā darbnīcā "Tu arī vari - radīt, darīt, sargāt pats", apmeklētājus gaidīs sestdienās un svētdienās no plkst.12 līdz plkst.16. Tropu mēneša pirmajā nedēļas nogalē, 1.februārī un 2.februārī, radošajā darbnīcā "Taisi pats" varēs uzzināt, kā izgatavot vienkāršu barotavu putniem no plastmasas pudelēm. Darbnīcā parādīs to, kur vēl tās var lieti noderēt. Nākamajās nedēļās radošajās nedēļās būs citas tēmas.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais