Latvijas Televīzija Ziemassvētku laikā piedāvās īpašu programmu

LTV1 Ziemassvētku nedēļā piedāvās īpašu programmu, kurā ietverti gan jauni koncerti un krāšņi šovi, gan labdarības akcija, gan aizraujošas filmas visai ģimenei.

"Šodien, kad Latvijas iedzīvotājus māc neziņa par rītdienu un daudzi zaudējuši optimismu, Latvijas Televīzija skatītājiem piedāvā raidījumus, kuros netrūkst pozitīva un gaiša skata uz dzīvi. Esam raduši iespēju skatītājus iepriecināt ar brīnišķīgu Ziemassvētku programmu veselas nedēļas garumā," uzsver LTV1 direktore Baiba Šmite.

Gatavošanos Ziemassvētkiem aizsāks Latvijas Televīzijas un Latvijas Bērnu fonda rīkotā Ziemassvētku labdarības akcija "Nepaej garām". No plkst. 11.15 visas dienas garumā tiešraidē no Rīgas Latviešu biedrības nama tā būs skatāma sestdien, 19.decembrī.

Vakara noslēgumā skatītājus un akcijas dalībniekus iepriecinās koncerts, kurā ievērojami mūziķi uzstāsies kopā ar saviem bērniem.

Akcijas "Nepaej garām!" vadītāji būs skatītāju iemīļotie LTV žurnālisti - Aija Kinca un Uģis Joksts.

Tikai LTV1 ēterā Ziemassvētku vakarā, 24.decembrī, gaidāmas reliģiskās tiešraides: plkst. 18.15 - Ziemassvētku Dievkalpojums, plkst. 19:45 - bīskapu apsveikumi Ziemassvētkos. Tradicionāli skatītāji varēs sekot līdzi arī tiešraidēm no Vatikāna: 24.decembrī plkst. 00.55 - Ganu Sv. Misei, bet piektdien, 25.decembrī, plkst. 12:55 - Romas pāvesta Ziemassvētku uzrunai "Urbi et Orbi" ("Pilsētai un pasaulei").

Otrdien, 22.decembrī, no plkst. 18.30 tiešraidē sekosim Latvijas Nacionālās operas 90. jubilejas norisei! Arī šoreiz LTV1 sagādās iespēju vērot ne tikai pašu jubilejas ceremoniju, bet ar Latvijas Televīzijas radošās komandas starpniecību ielūkoties arī operteātra aizkulisēs, kas ir daudz noslēpumainākas un vilinošākas par to, kas notiek uz izgaismotās skatuves,

Koncertā piedalīsies LNO operas un baleta solisti, orķestris, koris, kā arī īpašie viesi - Raimonds Pauls, Inese Galante, Irēne Teorina, Inga Kalna, Irena Milkevičūte, Kristīne Opolais, Marina Rebeka, Asmika Grigorjana, Pritija Jende, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Pāvels Černohs, Ains Angers. Koncerta programmā: ārijas un ansambļi no Riharda Vāgnera, Riharda Štrausa, Jāņa Mediņa, Šarla Guno, Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Volfganga Amadeja Mocarta, Leo Delība, Vinčenco Bellīni un Gaetano Doniceti operām, fragmenti no baletiem "Bahčisarajas strūklaka", "Tango plus", "Gulbju ezers", "Riekstkodis", "Korsārs", "Anna Kareņina", "Bīstamie sakari", "Smilšuvīrs" un Grand Pas de Deux, kā arī Raimonda Paula mūzika Artura Maskata aranžējumā. Pie diriģenta pults stāsies - Mariss Jansons, Aleksandrs Viļumanis, Modests Pitrens, Farhads Stade, Mārtiņš Ozoliņš, Normunds Vaicis.

Ziemassvētku priekšvakarā - trešdien, 23.decembrī, plkst. 21.15 LTV1 ēterā skatītāji varēs vērot "Latvijas gada balvu sportā - 2009".

Svinīgā Latvijas Gada balvas sportā pasniegšanas ceremonija notiks jau piekto reizi. Šoreiz balvas pasniegšanas ceremonija 13 sporta nominācijās risināsies Sapņu fabrikā mazliet intīmākā atmosfērā, nekā līdz šim, tomēr saglabās notikuma nozīmīgumu. Tajā tiks sumināti Latvijas labākie sportisti, treneri, komandas, kas 2009. gadā uzrādījuši labākos sportiskos rezultātus un līdzjutējiem snieguši pozitīvas emocijas.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais