Labdarības akcijā bērni no Latgales, kuri nekad nav bijuši Rīgā, brauc uz galvaspilsētu

Biedrība Radošā apvienība jauniešiem "Trepes" nu piepildījusi sapni par projektu, lai atvestu uz Rīgu bērnus no Latgales, kuri savas valsts galvaspilsētu nav redzējuši ne reizi.

Pagājušās nedēļas nogalē Rīgā uzņemti bērni no Rēzeknes. Savukārt šīs nedēļas nogalē Rīgā uzņemsim bērnu grupu no Daugavpils.

Projekts "Braucam Rīgu lūkoties" tiek realizēts ar pavisam minimāliem naudas līdzekļiem, ko ziedojuši atbalstītāji no uzņēmumiem "United Oils Latgale" un "Skrivanek Baltic." Toties esam guvuši lielu atbalstu no uzņēmumiem, kas labprāt iepazīstina ar Rīgu. Latgales bērni viesojās AS Laima, Saeimā un Rīgas Domē, kur viņus ar lielu sirsnību sagaidīja domes darbinieki un pilsētas mērs Nils Ušakovs. Pēc Rīgas Domes apskates bērni kopā ar Rīgas mēru devās uz izgaismoto Rīgas Zooloģisko dārzu, kur laiku pavadīja izsmeļošā ekskursijā Ingmāra Līdaka pavadībā.

"Katram Latvijas iedzīvotājam jābūt iespējai apmeklēt savas valsts galvaspilsētu," norādīja N.Ušakovs. Rīgas mērs pauda prieku, ka bērniem šāda iespēja radusies tieši pirms Ziemassvētkiem, laikā, kad pilsēta gatavojas šiem svētkiem.

Iepriecināt un izklaidēt bērnus atsaukušies arī Latvijas Profesionālo gidu asociācija ar ekskursiju pa Vecrīgu un Rīgas skaistākajām vietām, Forum Cinemas ar kino apmeklējumu, Televīzijas tornis un Latvijas Nacionālais teātris, Nacionālais Mākslas muzejs, Arēna "Rīga" ar ekskursijām, kafejnīca "Sala"un "LIDO atpūtas komplekss" ar atpūtu un mielastiem, hokeja komanda "Dinamo" ar savas spēles vērošanu. Savukārt, Rīgas Satiksmes departaments sagādājis iespēju pārvietoties pa Rīgu sabiedriskajā transportā pilnīgi par brīvu. Patīkami pārsteigumi bērniem sarūpēti arī no Rīgas Dzirnavnieka, karšu izdevniecības "Jāņa sēta", Coca-Cola Baltic.

Svarīgākais