Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Evita Zālīte, Ieva Akuratere un Ingus Pētersons dosies Ziemassvētku koncerttūrē "Pie Tavas sirds"

Šodien plkst.16 ar koncertu Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcā sāksies Latvijas Nacionālās operas solistes Evitas Zālītes, grupas "Pērkons" līderes, tautas atmodas simbola Ievas Akurateres un tenora Ingus Pētersona Ziemassvētku koncertsērija "Pie Tavas sirds", kuras laikā mūziķi viesosies vairākās Latvijas pilsētās.

Kā aģentūru LETA informēja projekta sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena, koncertos par instrumentālo pavadījumu gādās folkmūziķe un ģitāriste Ilze Grunte, kā arī pianists Madars Kalniņš.

"Pie klausītājiem nāksim ar atvērtu sirdi - kā bērni," stāsta Zālīte, kura kopā ar Akurateri jau koncertējusi ne reizi vien, taču šādā sastāvā Latvijas dievnamus Ziemassvētkos apceļos pirmoreiz.

Kā norāda mūziķi, koncertprogrammā skanēs tas, ko klausītājs Ziemassvētku laikā ilgojas dzirdēt visvairāk, - pirmkārt, tās būs tradicionālās Ziemassvētku dziesmas, piemēram, "Kas ir šis bērns", "Es skaistu rozīt’ zinu", un korāļi, piemēram, "Eņģeļus mēs dzirdējām", Dusi, mazais, mīļais bērns", "Debess pulks dzied apstarots", raisot gada skrējienā piemirsto svētsvinīgā miera izjūtu.

Klausītājus iepriecinās arī austriešu romantiķa Franča Šūberta sirsnīgā šūpuļdziesma "Mille cherubini in coro", kas popularitātes virsotni sasniegusi pasauslavenā itāļu tenora Andrea Bočelli repertuārā, kā arī vācu romantisma meistara Johannesa Brāmsa "Šūpuļdziesma". Toties par to, cik dažādi, tomēr godbijīgi var slavēt Jaunavu Mariju, pārliecinās Džulio Kačīni, Franča Šūberta un Kamija Sensānsa "Ave Maria" dažādās versijas.

Mūziķi padomājuši arī par latviešu mūzikas cienītājiem, tāpēc kā dzidra vēsma koncertā skanēs Akurateres un Jāņa Lūsēna oriģinālmūzika, turklāt silti sapņainas džeza noskaņas programmai piešķirs Kalniņa aranžējumi.

"Laikā, kad visi savos darbos esam izsmelti un noskrējušies, apstāšanās un miers ir labākā dāvana. Tieši tāds arī būs šis koncerts, kas mudinās apstāties un paklusēt, dāvājot sev Ziemassvētku mieru un gatavību piedzīvot brīnumu," stāsta Akuratere.

Koncerts "Pie Tavas sirds" 13.decembrī izskanēs Cēsu Sv.Annas baznīcā, 14.decembrī - Rīgas evaņģēliski luteriskajā Jēzus baznīcā, 15.decembrī - Saldus Sv.Pētera un Pāvila Romas katoļu baznīcā, 20.decembrī - Mārupes kultūras namā, 21.decembrī - Alūksnes Sv.Bonifācija Romas katoļu baznīcā, 21.decembrī - Gulbenes Romas katoļu baznīcā, 22.decembrī - Smiltenes luterāņu baznīcā, 23.decembrī - Rojas kultūras centrā, 26.decembrī - Rīgas jaunajā Sv.Ģertrūdes baznīcā, 27.decembrī - Krustpils katoļu baznīcā, 28.decembrī - Jelgavas Sv.Annas evaņģēliski luteriskajā baznīcā, 29.decembrī - Liepājas Sv.Annas baznīcā, 30.decembrī - Ogres Sv.Meinarda Romas katoļu baznīcā.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā arī internetā.