Ģimene Ziemassvētku rotājumos izmanto pusmiljonu spuldzīšu; elektrības rēķins ir milzīgs

© Scanpix

Ričardsu ģimene, kas dzīvo vienā no Kanberas priekšpilsētām Austrālijā, atkal ierakstījusi savu uzvārdu Ginesa rekordu grāmatā. Viņu savrupmāja ir izgreznota ar 502 165 spuldzītēm.

Deivids Ričardss pirmo reizi Ginesa rekordu grāmatā iekļuva 2011. gadā, kad, tuvojoties Ziemassvētkiem, izrotāja savu īpašumu ar

331 038 dažādās krāsās mirdzošām spuldzītēm. Taču pērn viņu pārspēja kāda ģimene, kas dzīvo vienā no Ņujorkas priekšpilsētām – viņu rotājumā tika izmantotas 346 283 spuldzītes.

«Sākumā es nedomāju, ka ir vērts dzīties pēc jauna rekorda, taču oktobra sākumā, kad bērniem skolā bija brīvlaiks, viņi sāka interesēties, vai tad šogad māju nedekorēsim, tāpēc nolēmu ķerties pie darba,» stāstījis Deivids. 13 gadus vecais Aidens, 10 gadus vecā Keitlina un 6 gadus vecā Medelīna bijuši viņa čaklākie palīgi, vairāk nekā 48 kilometrus garo vadu vilkšanā, un spuldzīšu pārbaudē piedalījusies arī Deivida sieva Dženīna.

Ričardss, kurš strādā par advokātu, stāstījis, ka darbā paņēmis vairāku nedēļu atvaļinājumu, bet pēc tā beigšanās rotāšanai veltījis vakara stundas un brīvdienas. Viņš nav vēlējies atklāt, cik izmaksājusi rotājuma ierīkošana, vien uzsvēris, ka elektrības rēķinu (mēnesī tas var pārsniegt 2300 ASV dolāru) piekritusi apmaksāt vietējā energokompānija. Sākot ar pagājušās nedēļas nogali, Ričardsu nams tiek izgaismots katru vakaru, turklāt pie tā aktīvi norit līdzekļu vākšana labdarībai. Daži no kaimiņiem gan pauduši neapmierinātību ar lielo ļaužu pieplūdumu. «Jā, ir tādi, kuri uz mani sadusmojās jau pirms diviem gadiem un vairs nesveicinās,» atzīst Ričardss. Vaicāts, vai nākamgad viņš savu rekordu mēģinās pārspēt, austrālietis atbild noliedzoši, norādot, ka visas energopārvades līnijas iespējas ir izsmeltas jau pašlaik, bet ierīkot jaunu līniju vai iegādāties strāvas ģeneratoru neesot viņa plānos.

Svarīgākais