Rīgas deju kolektīvi rīkos labdarības koncertus "Deja mazajai sirsniņai"

© Publicitātes foto

2014. gada 8. februārī VEF Kultūras pilī Rīgas deju kolektīvi jau trešo reizi rīkos labdarības koncertu Deja mazajai sirsniņai, lai vāktu ziedojumus bērniem, kuri slimo ar cerebrālo trieku. Visi ieņēmumi no biļešu pārdošanas un labdariem tiks ziedoti ziedot.lv projekta Mazajām sirsniņām bērniem visā Latvijā.

Šogad koncerts tiks veidots pēc populārās kinofilmas Sprīdītis motīviem un tajā piedalīsies, kā arī jaunas deju horeogrāfijas veidos dejotāji no 6 tautas deju ansambļiem – Dancis, Daiļrade, Līgo, Rotaļa Teiksma un Vektors, kuri ir arī šī koncerta rīkotāji un idejas autori.

„2009. un 2011.gadā, pateicoties ziedotājiem, kopā izdevās savākt 7000 latu 102 bērniem, kuru slimība bieži kombinējas ar epilepsiju vai kādu citu reti sastopamu iedzimtu slimību vai dzīves laikā iegūtu traumu, kas viņiem liedz brīvi kustēties. Šogad palīdzība nepieciešama jau 140 bērniem, bet tiek prognozēts, ka 2014.gadā šis skaits varētu palielināties,” stāsta idejas autore Dace Āboltiņa – Ābola.

Iepriekšējos gados gūtā pieredze apliecina, ka bērniem un viņu vecākiem ir svarīgs ne vien finansiālais atbalsts, bet arī sabiedrības ieinteresētība un iespēja pilnvērtīgi piedalīties kultūras pasākumos, tādēļ 19.janvārī deju kolektīvu dejotāji ir iecerējuši atkal satikties ar mazajām sirsniņām, rīkojot īpašu bērniem veltītu dienu ar dažādu bezmaksas izklaides programmu visas dienas garumā. Aicinām atsaukties ikvienu uzņēmumu, kurš vēlētos piedalīties šajā pasākumā un iepriecināt bērnus ar saviem produktiem.

Tāpat ikviens ir aicināts kļūt par pasākuma „Labās gribas vēstnesi” un finansiāli atbalstīt ar cerebrālo trieku slimos bērnus. Ziedot ērti, droši un ātri varat ar internetbanku palīdzību vai maksājumu karti, pārskaitot līdzekļus ar norādi projektam Deja mazajai sirsniņai

Izklaide

Kamēr daudzi jaunie izpildītāji teju vai sacenšas, kurš izdomās sev pārgudrāku (un rietumnieciskāku) skatuves vārdu, dziedātāja Ance Sirsone sevi pieteikusi ar latvisku un “puķainu” pseidonīmu – Dālija Astere.