Pētījums: Apelsīni un citroni bīstami sieviešu organismam

© F64

Britu zinātnieki atklājuši, ka citrusaugļi ir bīstami jaunu sieviešu organismam.

Britu zinātnieki publicējuši 22 gadus ilga pētījuma rezultātus, kurā pēc daudziem eksperimentiem eksperti secinājuši, ka pārmērīga apelsīnu un citronu patērēšana var būt bīstama sieviešu veselībai, vēsta Topnews.ru. Saskaņā ar zinātnieku teikto, citrusaugļi slikti ietekmē kaulaudus un galvenokārt no šo augļu negatīvās ietekmes cieš zobi.

Lai to pierādītu, zinātnieki pētīja 78 000 sieviešu garšas preferences. Atklājās, ka citrusaugļu cienītājām kaulaudu iekaisuma iespēja ir par 41% lielāka kā citām eksperimenta dalībniecēm.

Izrādās, tikai divām apelsīnu sulas glāzēm dienā ir postoša iedarbība uz organismu: citrusaugļu sastāvā esošā fruktoze palielina urīnskābes plūsmu no asinīm uz locītavām. Šī iemesla dēļ palielinās podagras un kaulaudu iekaisuma risks.

Britu zinātnieki sievietēm iesaka neēst apelsīnu biežāk kā trīs reizes nedēļā. Savukārt vīriešiem neesot nepieciešams sevi ierobežot, jo viņus pārmērīga citrusaugļu lietošana neietekmē.

Zinātnieki arī norāda, ka svaiga apelsīnu vai citronu sula var būt kaitīga kuņģa skābēm. Tas nozīmē, ka cilvēkiem ar aptaukošanos vai cukura diabētu, nav ieteicams pārmērīgi lietot citrusaugļus.

Svarīgākais