Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Izklaide

Jau trešo gadu Ventspilī notiks rudens koncertu sesija "Garšvielas"

© Publicitātes foto

Novembris un decembris ir laiks, kad teātra nams „Jūras vārti” aicina iepazīt pasaules kultūru dažādību un ļauties mūzikas valdzinājumam, apmeklējot ikgadējo rudens koncertu sesiju „Garšvielas”.

Šogad mūzikas cienītājiem tiks piedāvāti četri ļoti atšķirīgu mākslinieku priekšnesumi. Ventspilī viesosies mūziķi no Ungārijas un Francijas, kā arī no eksotiskajām Āfrikas valstīm – Mali un Burkina Faso. Neizpaliks arī pašmāju muzikālo apvienību un individuālo izpildītāju sniegums.

„Garšvielu” programmu 21. novembrī aizsāks Ventspils Big Band, izpildot pasaulslavenā saksofonista, komponista, aranžētāja Boba Mintcera (Bob Mintzer) un talantīgā latviešu jaunās paaudzes komponista Ritvara Garozas oriģinālkompozīcijas.

29. novembrī dažādu afrikāņu tautu mūzikas stilus kopā ar spēcīgiem blūza elementiem kombinēs grupa „Debademba”.

4. decembrī uz t/n „Jūras vārti” skatuves izskanēs latviešu ambientās mūzikas komponista Raimonda Tigula projekts „Tiguls. Hangs. Duduks”.

7. decembrī koncertu sesiju noslēgs grupa „Airtist”. Ungāru mūziķi klausītājiem piedāvās unikālu programmu, apvienojot etno mūziku un bītboksu.

Koncertu organizators ir SIA „Kurzemes filharmonija”, kas Ventspils, kā arī visas Latvijas mūzikas cienītājiem piedāvā augstvērtīgus muzikālos priekšnesumus. „Garšvielu” ietvaros pilsētā pie jūras viesojies ne viens viens pasaules līmeņa mākslinieks. 2012. gadā teātra namā „Jūras vārti” koncertēja mūziķis Kilema no Madagaskaras un ekstravagantais somu multimākslinieks Džimijs Tenors. Savukārt 2011. gadā klausītāji izbaudīja populārās franču grupas „Deep Forest” koncertu, bet 2010. gadā Portugāles grupas „Orquestrada” uzstāšanos.