TV šovā "Dziedošās ģimenes" uzvar Vītolu ģimene

© Raitis Plauks F64

Telekompānijas "LNT" šova "Dziedošās ģimenes" finālā uzvarēja Vītolu ģimene no Madonas rajona Liezēres pagasta.

Otrie finālisti bija Riču ģimene no Rīgas.

Kopumā par abām ģimenēm fināla laikā tika nodotas 220 929 balsis. Visu fināla laiku balsojums bija stipri vienāds, taču beigās ģimenes šķīra nedaudz vairāk nekā 5000 balsu.

Šova uzvarētāji saņēma 10 000 eiro (7000 latu).

Iepriekš bukmeikeri kā galvenos pretendentus uzvarai vērtēja Riču ģimeni.

Atklājot noslēguma raidījumu, projekta patronese, bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga, savā uzrunā sacīja šādus vārdus: "Apsveicu visus, kas nu jau vairāku mēnešu garumā ļoti čakli un cītīgi ir gatavojušies šiem svētkiem, ko Latvijā skatītāji ir varējuši piedzīvot katru svētdienas vakaru. Redzot, kā jaukas un sirsnīgas ģimenes, kas dzied un turas kopā, spēj sniegt mums apbrīnojami augsta līmeņa priekšnesumus, kas iesilda sirdis un iepriecina prātus. Paldies viņiem! Mēs esam labi, stipri cilvēki, mēs mākam strādāt, priecāties un dziedāt un tādi mēs paliksim! Neviens mūs nesalauzīs! Lai mums visiem būtu skaisti svētki un labs Jaunais gads!"

Bijusī Valsts prezidente, ģimeņu iedvesmota, arī bija sagatavojusi īpašu priekšnesumu - viņa kopā ar dzīvesbiedru un folkloras kopu "Laipa" nodziedāja latviešu tautasdziesmu "Pilna upe baltu ziedu".

Projekta žūrijā, kā ierasts, redzējām skatītāju iemīļotos žūrijas pārstāvjus: komponistu un pianistu Uldis Marhilevičs, Maestro Raimondu Paulu un LNT sirsnīgo labestības projektu "Labestības diena" un "Eņģeļi pār Latviju" vadītāju Katrīni Pasternaku.

"Mēs daudz reizes esam uzvarējuši paši sevi. Tas ir tas vērtīgākais, ko mums ir devušas visas šīs norises. Pārkāpt pāri saviem iekšējiem norobežojumiem, kādi mums ir bijuši līdz šim. Visu laiku mums bija jāmācās un jāaug atkal un atkal no jauna. Tāpēc mēs visu laiku esam uzvarējuši paši sevi, nevis Riču ģimeni vai kādu citu, kas mums ir draudzīgas un mīļas, un visas ģimenes nes kaut ko svarīgu, kas ir vajadzīgs cilvēkiem. Visiem ļoti liels paldies, " uzzinot par uzvaru, sacīja Vītolu ģimene.

Svarīgākais