Šonedēļ trīs pirmizrādes Nacionālajā teātrī

© publicitātes

Latvijas Nacionālajā teātrī jau parīt,12.septembrī,notiks trīs jauniestudējumu pirmizrādes.

Teātra Lielajā zālē paredzēta pirmizrāde Ināras Sluckas iestudējumam pēc Andreja Upīša darbu motīviem „… Bagātā kundze…”  Ināra Slucka sezonas atklāšanas izrādei izvēlējusies vienu no slavenākajām latviešu kinofilmām – „Pie bagātās kundzes”. Andreja Upīša stāsti par 20. gadu Rīgu zelta burtiem ierakstīti latviešu literatūras klasikā un šodien izskan tikpat aktuāli, kā toreiz, kad sarakstīti. Izrādes centrā - Emmas Kārkls sapnis par īsto dzīvi, kurā nauda nav jāpelna salīkušu muguru, jo jaunām un skaistām sievietēm to parasti sagādā viņu pielūdzēji. Diemžēl visi sapņi nepiepildās… Emmas Kārkls lomā Inga Misāne-Grasberga, Oļģerts Kurmis – Normuns Laizāns, vecie Kārkli – Līga Liepiņa un Ģirts Jakovļevs, Kalnkāja kundze un kungs– Zane Jančevska un Jānis Skanis.

Lomās:  Juris Lisners, Uldis Norenbergs, Lolita Cauka, Zane Dombrovska, Mārtiņš Brūveris, Egils Melbārdis, Anete Saulīte, Voldemārs Šoriņš, Indra Burkovska, Juris Jope, Egils Melbārdis, Anna Klēvere, Jurģis Spulenieks, Mārcis Maņjakovs, Juris Hiršs, Uldis Norenbergs, Ilze Rudolfa, Lolita Cauka, Anete Saulīte, Evija Skulte, Ingrīda Andriņa, Gunta Virkava, Sanita Pušpure ,Gunta Virkava, Anete Saulīte.

Okartes Jaunajā zālē  pirmizrādi piedzīvos Režisora Regnāra Vaivara jaunais kamermūzikls "Titāniks".

Latvijā mūzikls obligāti nozīmē milzīgu jezgu, sarežģītus tehniskus risinājumus, masu skatus, komplicētus brīnumus, kur nereti ar maksimāliem līdzekļiem tiek panākts minimāls efekts. Mēs domājam, ka, esot asprātīgiem un radošiem, ir iespējams visu to pašu izdarīt "kabatas formāta" mūziklā, koncentrējoties uz būtisko - mūzika, izpildītāju meistarība un skatītāja fantāzija spēj paveikt tikpat daudz kā orķestris, koris, akrobāti un salūts kopā.

Izrādē skanēs populāra latviešu estrādes mūzika.

Scenogrāfa Aigara Ozoliņa veidotajā skatuves telpā darbosies Ieva Aniņa, Marija Berziņa, Madara Botmane, Gundars Grasbergs, Arturs Krūzkops, Ģirts Liuziniks, Artis Drozdovs.Kostīmus un horeogrāfiju veidojusi māksliniece Anta Priedīte.

Izrādes kostīmu māksliniece ir Ieva Kundziņa, horeogrāfe Olga Žitluhina, Jāņa Līdes muzikālais noformējums, operators Uldis Jancis, gaismu mākslinieks Igors Kapustins.

Savukārt aktieru zālē debitēs režisors Dāvis Auškāps ar Jevgeņija Griškoveca lugas "Satisfakcija" izrādi.Šis ir viņa maģistratūras mācību darbs Latvijas Kultūras akadēmijā. 

"Izrādē ir divu vīriešu, šķietamu draugu, mūsdienīgais duelis (kurš spēs izdzer vairāk alkohola) pārvēršas par ikvienam cilvēkam nozīmīgu eksistenciālu problēmu diskusiju, no kuras uzvarētājs, vienalga, dodas prom kā zaudētājs. Lai ko mēs dzīvē darītu, mēs esam un paliekam tikai un vienīgi cilvēki. Kailas, ievainojamas, jūtīgas būtnes, kas ilgojas pēc draudzības, uzticības, laimes un mīlestības. Bet vai kādu no tām var nopirkt," par izrādi teic režisors.

Lomās redzēsim Ivaru Pugu, Ivaru Kļavinskis Līgu Zeļģi, Mārtiņu Eglienu, Kasparu Aniņu, Mārtiņu Upenieku.