Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Mūzikas ierakstu recenzijas: "Newsted" - "Heavy Metal Music"

© Publicitātes foto

Kā redzams, tad šis vīrs nav īpaši sevi piepūlējis ar nosaukuma meklējumiem ne savam projektam, ne debijas albumam. Taču viņam tas arī nav vajadzīgs – tas taču ir Džeisons Ņūsteds, kādreizējais „Metallica” basģitārists laika posmā no 1987. gada līdz pat šī gadsimta sākumam!

Pēc tam viņš manīts dažādos projektos, tostarp pazīstamajā grupā „Voivod”, taču pats sevi virzīt priekšplānā it kā līdz šim nebija vēlējies. Tomēr tas nu ir noticis: gada sākumā grupa „Newsted” sevi pieteica ar mazo platīti „Metal”, bet tagad pienākusi kārta arī pilnam albumam. Šajā grupā pats Ņūsteds ir uzņēmies vokālista un, protams, arī basģitārista funkcijas, kā otrais pazīstamākais vīrs te manāms ģitārists Maiks Mašoks no „Staind” (šīs slavenās grupas mājas lapā šobrīd lasāms, ka tā uz laiku pārtraukusi savu darbību), bet abi pārējie ir plašākai auditorijai nezināmi mūziķi – ģitārists Džesijs Fernsvorts un bundzinieks Hesuss Mendess.

PAR. Kas to būtu domājis, ka Džeisons Ņūsteds ir spējīgs uz kaut ko tik spēcīgu! Kādā stilā spēlē „Newsted”? Priecājieties – „Metallica” stilā! Pie tam 80. gadu nogales stilā – maķenīt no „Master Of Puppets”, maķenīt no „...And Justice For All”, bet visdrīzāk „The $5.98 E.P.: Garage Dayes Re – Revisited” garā. Turklāt grupa nekautrējas ietekmēties arī no citiem šī stila zauriem, piemēram, „Long Time Dead” skan labākajās „Megadeth” tradīcijās. Ņūsteda vokāls ir pārsteidzoši izteiksmīgs, bet Mašoks vispār ir ģēnijs. Piecas zvaigznes no piecām.

PRET. Pilnai laimei pietrūkst tikai vienas lietas – kādas superspēcīgas dziesmas, kas ieblieztu pa ausīm ar pirmo tās noklausīšanās reizi.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.