Ogrēnieši piedāvā festivālu "Cita vide"

Latvju bāleliņiem ir pagrūti noorganizēt augsti kvalitatīvus muzikālos pasākumus – finansiālo apsvērumu dēļ –, taču interesantus festivālus gan var sarīkot. Laba daba, Dabas koncertzāle, jau otro gadu arī Cita vide – glīti koncerti, kuri pilnīgi noteikti ir pieminēšanas vērti.

Jau otro gadu pēc kārtas Ogres salā apmeklētājus aicina pilnīgi citādāks festivāls par mūziku un mākslu – interesentus arī šogad apburs festivāla Cita vide mehānismi plašajā pļavā (burtiskā nozīmē). Uz divām skatuvēm uzstāsies tādas grupas kā The Sound Poets, Satellites LV, Colt, Triānas parks, Oranžās brīvdienas, Audience Killers, Colours Of Bubbles, Martas asinis, arī Deeper Upper no Lietuvas un Lechery no Zviedrijas un citas apvienības. Atsevišķu vietu festivāla teritorijā ieņems arī mākslas zona ar improvizētu mākslas skatuvi, uz kuras norisināsies modes skate, teātra uzstāšanās un skanēs neierastas mūzikas skaņas. Festivāla laikā būs arī mākslinieku plenērs un dažādi konkursi. Organizatori nav aizmirsuši arī dejotgribētājus un ir parūpējušies ar atsevišķu DJ mūzikas telti, kurā būs ne vien mūzika un dejas, bet arī gaismas projekcijas un dažādas atrakcijas. Festivāla teritorijā būs arī nekomerciālais kino un foto, kas priecēs apmeklētāju acis, bet rokas varēs darbināt dažādās darbnīcās un sporta aktivitātēs.

Jāpiebilst, ka Cita vide: Mehāniskā pļava šogad notiek Ogres pilsētas svētku laikā, tāpēc uz festivālu tiek aicināti gan lieli, gan mazi, jo visas dienas garumā festivāla teritorijā un pilsētā valdīs svētku gaisotne, koncerti un atrakcijas – tā sola organizatori.

Svarīgākais