Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Horoskopi

2021. gads: katrs pats savas laimes kalējs

© Pixabay

Daudziem gribētos, lai 2021. gads būtu mierīgāks, labāks, drošāks, jo 2020. gads mūs ir nogurdinājis, nepatīkami pārsteidzis, sāpinājis, bet arī licis meklēt neordinārus risinājumus un atklāt sevī un citos līdz šim slēptus resursus. Kas mūs gaida? Zināt teicienu «pats savas laimes kalējs»? Tas ir par šo gadu.

Īsumā raksturojot aizvadīto 2020. gadu: numeroloģijā skaitlis 4 (2+2) nozīmē smagu darbu, pacietību, arī nāvi un slimības. Tāpēc cilvēkus, kuri nav pieraduši smagi strādāt, lai sasniegtu vēlamo, četrinieks mēdz biedēt individuālo gadu prognozēs. Bet tie, kuri paļaujas uz sevi un no darba nebaidās, nebīstas arī no četrinieka. Vēl skaitlis 4 apzīmē stabilitāti, bet 2020. gadā pat stipri būvēti pamati sabruka. Daudz ko nācās celt un radīt no jauna un ar ārkārtīgu piepūli, par ko liecina abas nulles jeb, citiem vārdiem sakot, ierobežojumi.

Iespēju laiks

2021. gads nebūs Andreja Upīša izdomātais Laimes lācis, kas atnāks un visu slikto izmēzīs. Būs citādi, taču kovida ietekme nekur nepazudīs. Saasināsies citas problēmas, piemēram, naudas lietas. Toties radošajiem sāksies labāki laiki, ja vien viņi pratīs paņemt iespējas, kas pašas skries pretī, un ieraudzīt tās, kuras uzreiz nebūs pamanāmas.

Kā viss izskatās numeroloģiski? 2+0+2+1=5. Gadu raksturojošie vārdi ir: kustība, jauda, enerģija, radoša domāšana, plānošana, iespēju ieraudzīšana. Veiksies tiem, kuri pratīs arī nelaimē saskatīt mākoni ar zelta maliņu - viņi spēs attīstīt savu biznesu, lai cik liels vai mazs tas būtu. 2021. gadā nepieciešams meklēt jaunas iespējas un attīstīties. Jo vairāk paplašināsim ierastās dzīves un darbošanās robežas, jo labāk. Tie, kuri atzīst tradīcijas un rituālus, var smagi «aplauzties», jo lielākoties viņi izmanto ierastus ceļus un nedomā un nerīkojas elastīgi, situācijai atbilstīgi.

Numeroloģijā skaitlim 5 piedēvē ceļojumus, avantūras, piedzīvojumus, zinātkāri, sabiedriskumu. To visu var izmantot savā labā - pietiek kā pērlei slēpties no grūtībām un problēmām savā gliemežvākā, laiks doties uz priekšu un meklēt risinājumus un iespējas.

Reklāmas nozare dzīvos zaļi. Literatūrā varam gaidīt šedevrus... Labi, ja ne šedevrus, tad dižpārdokļus, ko lasītāji un lasītājas izķers vēl karstus. Radošo profesiju pārstāvjiem - ļoti, ļoti labvēlīgs gads.

No kā jāuzmanās

Šķitīs, ka enerģijas ir tik daudz, lai kalnus gāztu. Bet nevajag ķert un grābt jau gada sākumā, proti, izšaut visu pulveri uzreiz. Ir ļoti labi, ja ir izvēlēti gada mērķi, bet kontrolējiet to izpildi. Varbūt sastādiet sarakstu, kas kurā laikā jādara, un soli pa solim izdariet saplānoto. Tā ir, Piecniekam rutīna nepatīk, tieši tāpēc visam, ko darāt, jābūt virzītam uz rezultātu, nevis haotisku darbošanos. Vispirms izdariet kaut ko vienu, pēc tam nākamo, tad - īstenojiet nākamo ieceri. Un vienmēr paturiet prātā, ko gribat panākt, sasniegt.

Piecniekam patīk risks. Tomēr ar naudu, īpašumiem un darījumiem lieki neriskējiet, pārbaudiet dokumentus, vairākas reizes apdomājiet rīcības plānu. 2021. gadā ir jāuzmanās no viltvāržiem, sveša labuma tīkotājiem - apzags, apvārdos un aci nepamirkšķinās. Lai cik vilinoši sadarbības piedāvājumi izskanētu, pirms parakstāt dokumentus, konsultējieties ar juristu vai citu speciālistu.

Naudas lietās būsim tiešām uzmanīgi - gribēsies šķiesties, bet to gan nevajag darīt.

Kardinālas pārmaiņas

2021. gadā būs liels vilinājums daudz ko nocirst un sākt no jauna, teiksim, spēji mainīt darbu, profesiju, darbības veidu. Gribēsies daudz ko nograut, bet ne vienmēr izdosies uzbūvēt ko labāku vietā. Ja gribat šķirties no dzīvesbiedra, septiņreiz nomēriet. Ja vēlaties mainīt darbu, uzmanīgi pārbaudiet visus iespējamos zemūdens akmeņus.

Šajā gadā tiks biežāk mainītas dzīvesvietas, darbs un arī attiecības izirs vairāk nekā citus gadus. Vai cilvēki tālab būs nelaimīgi? Ne visi.

Kas gaidāms

Pirmajā pusgadā var un vajag aktīvāk veidot attiecības, ieteicams nebūt vienam. Arī attālināta darba apstākļos biežāk kontaktēties ar kādu, uzturēt saikni ar bērniem, kolēģiem, draugiem. Būs īpaša vajadzība pēc saskarsmes. Tā palīdzēs pārkovidot šo laiku.

Sarunās, diskusijās vēlams ievērot diplomātiju un nekasīties uz līdzenas vietas. Ja ir domubiedri kādā jautājumā - lieliski! Lai nebojātu sev garastāvokli, runājieties ar viņiem un nebāzieties ar padomiem citu cilvēku sarunās!

Gada otrā puse būs izcili labvēlīga aktīviem un enerģiskiem cilvēkiem. Turbocilvēki kļūs vēl enerģiskāki un varēs savus talantus un spējas izpaust īpaši plaši. Ieteikums: vajag ne tikai žilbināt ar saviem talantiem un spējām, bet saprast, ko gribat izdarīt un panākt, kāds ir mērķis, un tad darboties, lai to sasniegtu. Tad būs panākumi.

Par naudu

Finanšu situācija valsts mērogā kļūs stabilāka, bet personīgos līdzekļus ieteicams lieki netērēt. Finanšu ministrija optimistiski prognozējusi, ka 2021. gadā ekonomikas izaugsme atjaunosies ar 5,1% pieaugumu. Sliktākajā gadījumā, protams, izaugsme būs lēnāka. Bet to redzēsim, kad 2021. gads būs ieskrējies...

Starp citu, šogad mainīsies attieksme pret naudu. Tā vairs nebūs visu vērtību mērs. Cilvēki sāks meklēt iespējas izpausties ne tikai karjerā, bet vēl citos veidos. Iespējams, vairāk apvienosies interešu grupās, nekomerciālās organizācijās, iesaistīsies bezpeļņas projektos.

***

PIECNIEKA GADI. Kas notika?

2003. gads

Pens Hadovs kļuva par pirmo cilvēku, kurš vienatnē, bez citu cilvēku palīdzības, kājām aizgāja no Kanādas līdz Ziemeļpolam.

Saeima pieņēma likumu par Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanu, kas paredzēja uzcelt jaunu nacionālās bibliotēkas ēku pēc Gunāra Birkerta projekta.

Gruzijā beidzās Rožu revolūcija ar prezidenta Eduarda Ševardnadzes atkāpšanos.

Zviedrija referendumā noraidīja eiro ieviešanu.

Latvijā referendumā par dalību ES vairākums atbalstīja iestāšanos Eiropas Savienībā.

1976. gads

Uz kinoekrāniem iznāca krievu režisora Eldara Rjazanova filma «Likteņa ironija jeb Vieglu garu». Tās popularitāte aizvien ir apskaužama.

1985. gads

Visā PSRS un arī Latvijā tika ieviests alkohola tirdzniecības ierobežojums.

LPSR Augstākā padome pieņēma dekrētu par cīņas pastiprināšanu ar žūpību, līdz ar to sākās dzeršanas apkarošana, kas noveda pie toksikomānijas un narkomānijas izplatīšanās.

Latvijas Komunistiskās partijas Centrālā komiteja un LPSR Ministru padome pieņēma lēmumu par metro celtniecību Rīgā. Sabiedrības protesti un PSRS sabrukums neļāva šo projektu īstenot.

Tika atklāts memoriāls Uzvaras parkā.

Tika atvērts Krišjāņa Barona memoriālais muzejs.

1994. gads

Pārņemot Krievijas armijas īpašumu, izraisījās incidents, kura laikā Vidzemes priekšpilsētas tautas deputātu padomes priekšsēdētājs Andrejs Ručs deva rīkojumu aizturēt un nogādāt līdz Latvijas robežai divus Krievijas armijas ģenerāļus. Pēc divām dienām Ārlietu ministrija atvainojās Krievijai par incidentu. Avantūriski? Bez šaubām...

Sākās ceturtā Nepieradinātās modes asambleja, kurā piedalījās vairāk nekā 80 avangarda modes dizaineru. Tika demonstrētas Pako Rabanes un Valentīna Judaškina kolekcijas.

Latvijas Banka laida apgrozībā 50 un 100 latu naudaszīmes.

Rīgas kanālā notika pirmā Kanāla regate. Veiksmīgs projekts, jo regate ir bijusi ļoti populāra.

Baltijas jūrā nogrima kuģis «Estonia», bojā gāja 852 cilvēki, bet izglābās 137.

Triju Zvaigžņu ordeņa dome paziņoja pirmo atjaunotā ordeņa kavalieru vārdus. Tika apbalvoti vairāki daudzi kultūras darbinieki un mākslinieki. Radošie tika pamanīti un novērtēti!

Joahims Zīgerists nodibināja savulaik populāro «Tautas kustību Latvijai».

Rīgā, Basteja bulvārī 18, tika atvērts Baltijas valstīs pirmais «McDonald’s» restorāns.

Pēc «Vikipēdijas»