Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

TESTS. Profesionālā izaugsme: ko tu spēj, un kas tev der?

© Pixabay

Kāpēc cilvēka dzīvē tik svarīgs ir darbs? Tāpēc, ka mēs tur pavadām daudz laika, tas dod finansiālo pamatu, darbs aizrauj, gadās – arī kaitina, nepatīk, kļūst mokošs. Darbs ir nozīmīga pieauguša cilvēka dzīves daļa. Ja gadās «ietrāpīt» īstajā profesijā, amatā un darbavietā, tad šis dzīves aspekts sagādā pozitīvas emocijas un sajūtas. Ja ne, tad vai nu jāmokās un jāpielāgojas, vai arī jāapgūst cits arods.

Nereti piemērotāko profesiju vai vismaz darbības sfēru, ar ko pelnīt naudu, nosaka tradīcijas ģimenē, un rodas profesionālās dinastijas. Dažkārt vecāki agri pamana bērna prasmes un mērķtiecīgi tās attīsta, tādējādi bruģējot ceļu uz atvases nākamo profesiju. Bet gadās, ka bērns izaug, jau sasniedz krietnus brieduma gadus, bet tā arī nespēj nostabilizēties profesionālajā jomā. Un ir gadījumi, kad cilvēki pamet sabiedrībā par prestižu uzskatītu un labi atalgotu darbu, lai nodarbotos ar to, ko vēlas. Pēc daudzu nomaļus vērojošo un, kā vienmēr, labāk zinošo uzskatiem, tās ir pilnīgas blēņas, jo - nu kā var atstāt darbu bankā, lai, teiksim, kāptu kalnos?!
Numeroloģijas zināšanas ļauj novērtēt cilvēka uzvedību, rakstura iezīmes un tāpēc - ieteikt darbības formas, kurās viņš varētu justies apmierināts ar sevi un iegūt to, ko vēlas - viens naudu, otrs amatu, bet cits - īstenot savus talantus.

Kāds ir cilvēka raksturs, kādas lietišķās īpašības viņam piemīt, kādā nozarē vēlams strādāt, un kādi varētu būt panākumi?

Lai aprēķinātu, izmantojam dzimšanas datus.
Piemēram, cilvēks piedzimis 23.5.1989.

Ciparus saskaita, līdz iegūst viencipara skaitli: 2+3+5+1+9+8+9 = 37 = 3+7 = 10 = 1+0 = 1


1

Ikvienā darbā būs labi saskatāma cilvēka individualitāte. Dinamiska, spēcīga rakstura personība, par kuru mēdz teikt - biznesa haizivs. Viņš savu laiku velti netērē. Ja vēlaties slēgt darījumus ar Vieninieku, tad runājiet konkrēti, ātri un lietišķi. Viņš domā ātri un rīkojas mērķtiecīgi. Viņa vērtējumu, domas, uzskatus neviens nevar ietekmēt, viņam ir viedoklis, un viņš to nemaina. Ja aizrausies ar kādu ideju, tad pratīs iedvesmot arī citus. Uzticīgs tam, ko dara, un savus darbiniekus aizstāv, atbalsta, nepamet un «neuzmet». Viņam ir nepieciešams just savu vietu un nozīmi, bet glaimus prot atšifrēt un tos necieš. Taču, ja tiks uzslavēts par padarīto vai apbalvots par nopelniem, tas viņam būs ļoti patīkami. Tiecas pēc panākumiem, sasniegumiem, atzinības.
Viņam jāstrādā darbavietā vai profesijā, kur vajadzīga aktīva rīcība, nav rutīnas, lai var izmantot tādas rakstura īpašības kā atbildība un izlēmība, kā arī īstenot jaunas, drosmīgas idejas. Piemēroti vadoši amati, jo cilvēks ir radošs, labs organizators, vajadzīgi amati, kuros var ātri sasniegt rezultātu, proti, tāds darbs, kurā tiek prasīta zibenīga, drosmīga jaunu ideju radīšana.

Profesijas: baņķieris, menedžeris, ārsts, valsts pārvaldes darbinieks, sabiedriskais darbinieks, juvelieris, mākslinieks, gleznotājs.

Mērķis: atrast sevi un īstenot savus talantus.

Nav piemērots monotons rutīnas darbs, kurā nedrīkst pieņemt patstāvīgus lēmumus un eksperimentēt ar idejām.

2
Pret pienākumiem izturas nopietni un, ja strādā, tad no sirds un ar absolūtu atdevi. Darbojas samērā lēni, toties atbildīgi. Visu dara mierīgi un pēc plāna, iedziļinās veicamo pienākumu niansēs. Ja vajadzīgs darbinieks, kurš pievērsīs uzmanību detaļām, kuras neieraudzīs citi, tad, lūk, viņš! Labs speciālists tandēmā ar stratēģiski domājošu partneri. Piemīt intuīcija. Uzticams - dunci mugurā nedurs. Viņa spējas vislabāk izmantot darbā ar cilvēkiem, jo viņš ir empātisks, jūt apkārtējo noskaņojumu, prot atrast pieeju katram.

Nepieciešams darbs, kurā var redzēt rezultātu. Viņš nedarīs bezjēdzīgu darbu tikai tādēļ, lai atsēdētu stundas un saņemtu algu. Starp citu, viņam patīk izgatavot kvalitatīvas lietas, ko var lietot ilgi.

Profesijas: mediķis, sociālais darbinieks, apkalpojošās sfēras darbinieks, izmeklētājs, psihologs, ceļotājs, aktieris - viss, kas saistītas ar cilvēkiem, saskarsmi un palīdzības sniegšanu citiem.

Mērķis: attīstīt jūtas un fantāziju, būt mīlētam un populāram.

Nav piemērots amats, ja: vajadzīga ātra reakcija; apstākļi pēkšņi mainās; jābūt asam, nežēlīgam pret cilvēkiem; jābūt celmlauzim un jāpieņem spēji, netradicionāli lēmumi; jāveic administratīvs darbs.

3

Lietišķi domājošs cilvēks ar daudzpusīgām interesēm, enerģisks, intelektuāls, optimistisks. Spēj ģenerēt milzīgu ideju apjomu, turklāt tās ir konstruktīvas. Piemīt nezūdošs entuziasms visa mūža garumā un iedzimta spēja gūt panākumus. Patīk intelektuāls, aizraujošs darbs, ko var paveikt īsā laikā, un vēlams, lai katrs nākamais pienākums vai uzdevums būtu nezināms un jauns, lai izraisītu interesi.

Būs piemēroti pienākumi, kuros vajadzīga izdoma, intelektuāla piepūle, patstāvība. Var izvēlēties darbu, kas saistīts ar ceļošanu, komandējumiem, programmēšanu. Piemērotākās nozares: žurnālistika, medicīna, finanšu joma, bet tāda, kur naudas aprite notiek strauji.

Profesijas: menedžeris, karavīrs, muitnieks, ķirurgs, sportists, biznesmenis, masu mediju darbinieks, glābējs, autosportists, sistēmu administrators IT jomā.

Mērķis: visus spēkus veltīt pašrealizācijai, kā arī cilvēkiem, kuriem nepieciešama aizstāvība un palīdzība.

Nav piemērots monotons darbs un pienākumi, kurus pildot tiek prasīta atbildība par padotajiem.

4
Nopietns, pacietīgs, kārtīgs un atbildīgs cilvēks. Viņa dzīves vērtības ir stabilitāte un ilglaicīgs darbs. Pa īrētiem dzīvokļiem nemētāsies un īslaicīgos projektos ilgstoši nestrādās. Vislabāk, ja ir iegūta profesijā, kurā gatavs strādāt līdz pensijai. Uz viņu var paļauties, atbalstīs un aizsargās citus, jo īpaši savus tuvākos, un tas attiecas gan uz profesionālo jomu, gan attiecībām. Viņam patīk, ja viss notiek pēc viņa plāna, necieš haosu. Saskata un izvērtē visniecīgākās detaļas. Vēlreiz jāuzsver, ka viņa trumpis ir prasme saskatīt nianses. Jaunus projektus uzsāk tikai pēc tam, kad ir rūpīgi sagatavojies, savācis informāciju, izveidojis plānu A, B un pat C.

Vislietderīgāk strādāt nozarēs un amatos, kur jārada kaut kas materiāls, taustāms, redzams, un tas var būt gan raksts žurnālā, gan uzbūvēta māja, gan precīzi iemērīts zemesgabals. Četrinieks ir izcils apsardzes un kontroles iestāžu darbinieks. Valsts ieņēmumu dienestam tādus darbiniekus vajadzētu apzeltīt.

Profesijas: analītiķis, žurnālists, skolotājs, administrators, tirdzniecības darbinieks, dziednieks, ārsts, celtnieks, mērnieks.

Mērķis: analizēt, informēt un dāvāt citiem savas zināšanas. Dzīvē meklē jaunas zināšanas un jaunus izpausmes veidus.

Nav piemērots darbs, kurā ātri jāpieņem lēmumi mainīgos apstākļos. Nevēlas strādāt īslaicīgos projektos un emocionāli nestabilos apstākļos. Nedrīkst iesaistīties avantūrās, jo citi no tām gūs labumu, bet Četrinieks - zaudējumus un emocionālu satricinājumu.

5
O, šis cilvēks ir izcils rīkotājs, organizētājs, sabiedrības mīlulis. Pavisam svešā vidē starp nepazīstamiem cilvēkiem viņš jūtas kā zivs ūdenī. Viņi runā svešā valodā? Nekas! Piecnieks spēj saprasties bez vārdiem un apburt pat sētas mietu. Viņa sabiedriskā un šķietami bezrūpīgā daba var būt mānīga, jo šis cilvēks respektē likumus, noteikumus un nerakstītu reglamentu. Patīk strādāt, ja nav jāveic vienveidīgi pienākumi, labprāt pieņem lēmumus ātri un mīļuprāt pārzina visu uzņēmuma darbību. Ne tāpēc, ka ir vadītājs, bet viņš vāc un krāj informāciju. Ja gribat zināt, kurš darbinieks ir atvaļinājumā, kur novietoti dokumenti vai kad slimoja Pēteris no pretējā kabineta, vaicājiet Piecniekam. Piecniekam jāļauj strādāt brīvā režīmā, darbs pie veikala kases viņu satrieks.

Profesijas: patīk amati, kuros var sevi izcelt, likt lietā organizatora spējas, tātad: administrators, menedžeris, uzņēmējs, direktors, sabiedriskais darbinieks. Cilvēks, kurš turklāt nebaidās mainīt darbības jomas. Nevarētu teikt, ka universālais kareivis, kurš visu zina un prot, drīzāk - bezbailīgs kareivis. Piecnieks lieliski veido starptautiskās attiecības, labprāt dodas komandējumos.

Mērķis: izzināt patieso būtību - gan savu, gan visas pasaules.

Nav piemērots darbs lielā organizācijā, kurā vai nu nav iespējas veidot karjeru, vai arī karjeras kāpums iespējams tikai pēc daudzu gadu darba. Monotons rutīnas darbs nogurdina un apnīk, tāpēc citi Piecnieku dēvē par staigātāju - viņš bieži maina darbavietas, jo meklē tādu, kurā nav garlaicīgi un var sasniegt mērķus.

6
Organizēts, elastīgs, gudrs un uzticams darbinieks. Prioritātes: interesants darbs un kolektīvs. Strādīgs, ļoti strādīgs! Ja esat pieņēmuši darbā Sešnieku, ziniet, ka viņš neliks vilties, strādās līdz septītajiem sviedriem un viņam piemēroti pienākumi, kuros vajadzīga akurāta, izpildīga rīcība, prasme saprasties ar cilvēkiem, iedziļināšanās viņu problēmās. Sešniekam nepieciešama ērta, labiekārtota darba vide, kas vairāk atgādina omulīgu istabu, nevis kabinetu bezpersoniskā darbavietā. Ja ne citādi, tad Sešnieka labsajūtai noderēs ģimenes fotogrāfija uz galda, cepumu trauciņš, tējkanna, ergonomisks krēsls ar spilventiņu vai figūriņas pie datora. Nevajag viņam par to aizrādīt! Un vēl: viņš nav cīnītājs vienpatis, Sešnieks ir komandas darbinieks, un viņam jāstrādā kolektīvā. Kovidkrīzes apstākļos Sešniekam bija mokoši strādāt attālināti, tālab nevajag viņu rāt, ja šāda tipa darbinieks tomēr izvēlas strādāt ofisā.

Ja ir jāizpilda konkrēti, praktiski uzdevumi, tad Sešnieks ir ideāls darbinieks. Un, ja tas saistīts ar komunikāciju ar cilvēkiem, ar cilvēku aprūpi, skaistuma un harmonijas ieviešanu cilvēku ikdienā un viņos pašos - lieliski! Tikai nelieciet Sešniekam filozofēt tukšās frāzēs!

Profesijas: kosmetologs, dizainers, diplomāts, advokāts, ārsts, restorāna īpašnieks vai pārvaldnieks, fotogrāfs, mūziķis, mākslinieks, rakstnieks, gleznotājs, juvelieris. Starp citu, arī medicīna ir joma, kas īpaši piemērota Sešniekam. Ne ķirurģija, bet estētiskā medicīna gan. Un darbošanās sabiedriskajās organizācijās arī.

Mērķis: radīt skaistumu, harmoniju un piedāvāt to pasaulei. Būtībā - mākslinieka sūtība.

Nav piemērots darbs, kurā netiek dots laiks apdomāt lēmumus un rīcības variantus; administrējoši pienākumi; cilvēku organizēšana, vadīšana lielā uzņēmumā; stratēģiska plānošana.

7
Par sevi pārliecināts, pacietīgs, līdzsvarots cilvēks. Apveltīts ar lielisku intuīciju un neparastu analītisku prātu, kā arī prasmi koncentrēties uz darāmo un milzīgu izturību. Katram tāda kombinācija nav dota. Visu mūžu tiecas pēc jaunām zināšanām, bet finansiāla veiksme gaidāma vien tad, ja cilvēks ir bijis sev uzticīgs un strādājis vaiga sviedros, turklāt - individuāli veicamu darbu. Visu pats, visu - saviem spēkiem, nepaļauties, ka kāds cits bruģēs ceļu uz panākumiem, - tikai tad gaidāms atalgojums arī naudas izteiksmē. Par viņu varētu teikt: analīzes un sintēzes meistars, kuram nedod ēst, bet ļauj analizēt! Vērīgs, uzmanīgs, akurāts, un tie ir viņa veiksmes un izaugsmes stūrakmeņi. Ja vien zina, kur stiprās puses noder, tad bez liekas piepūles darbu pārvērš par hobiju, ar ko var nopelnīt un kļūt par izcilu speciālistu. Septītnieks nedrīkst turēt sveci zem pūra un nedalīties ar zināšanām. Jā, mēdz teikt, ka visdārgākā un ietekmīgākā prece ir informācija, bet šā tipa cilvēkam ir pienākums ar to dalīties. Viņa īstā vieta ir zinātnē, jurisprudencē, likumdošanā, kontrolējošās un finanšu iestādēs. Viņu īpaši interesē psiholoģija.

Profesijas: konsultants, stilists, dizainers, frizieris, mākslinieks, kosmetologs, ārsts, vēsturnieks, likumsargs, nekustamā īpašuma investīciju projektu vadītājs, amatnieks, jurists, psihologs, bankas darbinieks, zemnieks, bet ne lielsaimnieks, drīzāk - bioloģiskais lauksaimnieks.

Mērķis: personības attīstība, lai kļūtu patstāvīgs un neatkarīgs un saprastu, kur meklēt lielo patiesību.

Nevajag strādāt lielā kolektīvā un darbavietā, kur valda nekontrolējams temps.

8
Dinamisks un atbildīgs. Par viņu var teikt: cilvēks ar nesatricināmu veselo saprātu un noturīgiem principiem, spējīgs pieņemt atbildīgus, tālredzīgus lēmumus, kas ļauj ilgtermiņā īstenot vairākumu projektu. Tātad nav tukšmuldētājs. Prot iedvesmot, aizraut, apvienot kopīga mērķa vārdā, bet tas nenotiek savtīgu nolūku dēļ. Tomēr ne panākumi, ne nauda no gaisa nekrīt, tos iespējams sasniegt tad, ja Astotnieks sadarbojas ar citiem un palīdz viņiem. Pat ja Astotniekam šķiet, ka viņam ir piešķirta īpaša dabas dota naudas āderes izjūta, nevajadzētu paļauties tikai uz mistisku veiksmi. Tiesa, Astotnieks patīk naudai (vai arī pretēji), bet pārlieka pašpārliecinātība mēdz iegāzt.

Stiprās puses: prasme analizēt, veikt sarežģītus uzdevumus, vadītāja dotumi, finanšu intuīcija. Izcilas izredzes strādāt finanšu un investīciju jomā. Astotnieks prot naudu padarīt par vienīgo prioritāti dzīvē, bet tas neizraisa nepatiku pret viņu kā pret spekulantu. Viņš labprāt riskē un mēdz zaudēt lielus līdzekļus, tomēr nečīkst, nevaimanā un naudas zaudējumu uztver veselīgi. Zaudējums tagad, toties nākamajā raundā viņš vinnēs. Viņa dzīves moto: kas neriskē, tas nedzer šampanieti. Īsto šampanieti, draugi!

Kā noskaidrot, vai šāda tipa cilvēks ir īstajā vietā? Ja viss ir tā, kā vajag, tad Astotnieks liek lietā savas radošās spējas un prasmi izgudrot kaut ko jaunu, īpaši finanšu nozarē. Gribat zināt, kur veiksmīgāk ieguldīt naudu? Vaicājiet Astotniekam un uzticieties viņam.

Profesijas: mārketinga un finanšu speciālists, kosmetologs, izgudrotājs, jaunu zinātnes nozaru celmlauzis, inženieris, pedagogs, mediķis, reklāmas speciālists.

Mērķis: demokrātija, brīvība un cilvēktiesību respektēšana.

Nedrīkst likt naudai strādāt tikai savā labā. Noteikti nepieciešams atdot desmito tiesu labdarībai (ne baznīcai) un nelielīties ar to.


9
Vispusīgi izglītots, nesavtīgs cilvēks, kurš turpina mācīties visu mūžu. Lieliska intuīcija, radošums, spēja saprast skaistumu, precīzāk sakot, zelta griezumu itin visā, un harmoniju. Labāk saskata stratēģisku mērķi nekā prot likt lietā taktiku. Detaļas, nianses nav viņa stiprā puse. Interesējas par vispārīgām, globālām, vispusīgām nozarēm, un viņam tas viss padodas. Labprāt strādā individuāli un veic pienākumus, kuros nepieciešama iniciatīva un personīga atbildība. Viņam noteikti vajag iespēju demonstrēt savas spējas, prasmes un zināšanas. Ja kādu nepieciešams aizstāvēt, tad Devītnieks nekad neatteiks. Viņš prot īstenot idejas, bet vajadzīgs brīvs darba režīms, lai nejūtas apspiests un iegrožots.

Cilvēks sevi parāda, pateicoties intuīcijai un iztēlei. Viņam nepieciešams dalīties zināšanās ar mērķi uzlabot citu cilvēku dzīvi.

Profesijas: farmaceits, ķīmiķis, zinātnieks, mūziķis, dzejnieks, aktieris, dziednieks, jūrnieks, privātdetektīvs, sociālais darbinieks, psihologs, jurists, garīdznieks.

Mērķis: iegūt patiesu garīgumu, egoisma transformācija augstāka mērķa vārdā.

Nav atbilstošs darbs, kura veikšanai vajadzīga precizitāte mikronos. Monotons rutīnas darbs nav piemērots.