Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Ķīniešu astroloģija. Jeb kā latviešiem pieradināt visu dzīvnieku plejādi

© F64 Photo Agency

Ķīniešu astroloģijas zinātāja Līga Pommere stāsta, kā savaldīt četrus ķīniešu horoskopa dzīvniekus, kuri mums katram piešķirti dzimšanas brīdī un atbilst dzimšanas gadam, datumam, mēnesim un stundai, un kuri mēdz satrakoties nelabvēlīgos dzīves periodos. Viņa uzskata, ka cilvēkam ir labi zināt, kāds periods dzīvē ir pašlaik un kad tas mainīsies, jo nekas nav mūžīgs – arī gadalaiki mijas, un saltā ziema neilgst 12 mēnešus gadā. Tāpat cilvēka dzīvē ir miera, veiksmes, aktīvas darbības gadi un ir melnās strīpas.

Līga ir cilvēks, kurš atrod mākoni ar zelta maliņu pat tornado virpulī, kaut arī uz savas ādas piedzīvojusi, ko nozīmē, kad ignorē uzrāvienam labvēlīgu gadu. Iegūta sāpīga mācība, bet viņa smejas: vai tāpēc nedzīvošu?

- Kā pateikt cilvēkam, kurš vairāk par ķīniešu jauno gadu nezina, kas tā ķīniešu vai Ķīnas astroloģija ir?

- Es gribēju mācīties Rietumu astroloģiju, bet sapratu, ka man ir par sarežģītu zināt, kā sastājas planētas, kas ir Saturns kaut kur augstu debesīs. Esmu praktisks cilvēks, man patīk tā - aptaustīju un nopirku, nesaprotu, kas tas ir, un nepērku. Man vajag, lai ir saprotami.

Austrumu zemēs visu izsaka ar dabas parādību savstarpējām attiecībām. Tāpēc es nesaku ķīniešu astroloģija, es to dēvēju par dārznieka filozofiju, jo dārzs ir mans hobijs. Un šī astroloģija ir, manuprāt, tik vienkārša, ka katrs to sapratīs. Jebkurš cilvēks zina pretstatus: iņ un jan, jā un nē, melns un balts, vīrietis un sieviete, diena un nakts.

- Labi, un kā es to varu izjust uz savas ādas?

- Piemēram, diena sākas ar rītu, kam atbilst pirmelements Koks. Iedomāsimies, ka esam koks. Koks ir pamodies, priecīgs, vēl nezina, ko diena nesīs. To sajūtu taču pazīstam. Seko diena, kam atbilst nākamais elements Uguns. Mūsu saruna notiek pulksten 11, un laiks no 11 līdz 13 atbilst Zirga zodiaka zīmei, ar visaktīvākā pirmelementa Uguns iedarbību. Ko simbolizē Zirgs? Ambīcijas, radošumu, informāciju, ko izstaro. Varu pajokot, ka arī man, meitenei no laukiem, pašlaik ir ambīcijas: o, skat, ko es varu, mani intervē. Esmu skatījusies politiķu kartes - ja kartē nav Uguns stihijas, tad cilvēks ir nemanāms. Bet, ja esi nemanāms kā politiķis, tad tevis vispār nav.

Jautāji, kā šīs zināšanas pārbaudīt? Pašlaik ir iestājies Ūdens periods, kas atbilst naktij. Turklāt šis ir Cūkas gads, pēdējais 12 gadu ciklā. Ja Cūkas gadā kaut kas beidzas, kāds projekts noslēdzas, tad tā ir jābūt. Nav ko nožēlot. Šogad atrodamies visdziļākajā naktī, toties nākamgad Žurciņa jau sāks funktierēt, Žurkai ir jākustas, ar Žurciņu sākas kaut kas jauns.

Žurka ir nākamais dzīvnieks aiz Cūkas, Žurkas laiks diennakts sistēmā ir no pulksten 23 līdz vieniem naktī, gadalaiks - ziema. Ko mēs darām naktī, ziemā, no 11 līdz vieniem naktī? Guļam gultā, varbūt iedzeram glāzi vīna, bet ko daudz var pagūt pirms miega? Tāpēc tajā laikā - jādomā! Žurka krāj informāciju, un Žurkas stundās, Žurkas mēnešos un Žurkas gados - domājam, krājam informāciju, tāpat kā žurka visu velk savā aliņā. Žurciņa meklē izdevīgumu. Nākamajā gadā veiksies tiem, kuri meklēs izdevīgumu.

- Tas saskan ar astrolog un ekonomikas lietpratēju brīdinājumiem, ka krīze ir neizbēgama. Tā ir?

- Piemēram, varam runāt par medijiem. Kāpēc tiem pašlaik nav viegls periods? Iestājies Ūdens periods, kas atbilst naktij. Mediji var starot enerģiju, informāciju uz āru, bet ir nakts, ir tumšs. Nākamais būs Metāla Žurkas gads, nekādas saulainās dienas nav gaidāmas. Ūdens Tīģera gads būs jau aktīvāks, jo parādās enerģija, tik un tā dzīvnieks vēl slapjš, ūdens izmērcēts. Tikai 2024. - Pūķa - gadā varēs uzelpot.

- Droši vien ir cilvēki, kuriem melnā strīpa ilgst daudzus gadus. Kā viņiem sevi mierināt, jo ne visi spēs saglabāt dzīvesprieku, zinot, ka smagais vezums jāvelk varbūt pat desmit gadu?

- Jā, cilvēks mēdz jautāt, ko viņš var darīt, ja ilgstoši ir slikts periods. Nu kā? Ienesam gaismu sevī. Piedzimstot katram ir iedoti četri dzīvnieciņi, kas atbilst dzimšanas gadam, mēnesim, dienai un stundai. Nekur no tā nespruksi. Tie pavada visu dzīvi. Tomēr visi gadi un pat dienas nebūs vienādi, jo ik pēc desmit gadiem šim zvēru pulciņam pievienojas vēl kāds. Dzīvnieki var kauties, var veidot koalīcijas. Piemēram, man laukos ir kaķīši. Izlieku viņiem ēst, skatos, nāk mani kaķīši, lavās kā tīģeri, sāk ēst. Tikko parādās gailis, kaķi atkāpjas. Gailis nav iespaidīgs, nekā vairāk par knābi viņam nav, bet kaķīši atkāpjas, jo zina, ka būs sāpīgi. Gailis vienmēr prot sevi parādīt. Zinot dzīvnieka dabu, var prognozēt, kas notiks, un izdomāt, kā rīkoties.

Teiksim, pienāk Metāla Gaiļa diena, kas emocionāli ir ļoti skaudra. Ja cilvēkam pirmelements Metāls ir nelabvēlīgs un viņš nezina, kā savaldīt savas emocijas, var būt ļoti, ļoti grūti. Reiz Metāla Gaiļa dienā, ejot uz darbu, uzzināju, ka cilvēks ir pakāries.

Ja zini, kad būs Metāla Gaiļa diena, tu vari sagatavoties. Tā ir tikai diena, un rīt tā beigsies. Gadā katram cilvēkam ir vidēji sešas kritiskās dienas. Tikai sešas. Un tu vari sev pateikt: tā ir tikai viena diena, elpo dziļi, jo rīt būs cita diena. Ja ir pavisam slikti, saki sev: tas pāries. Jo katram dzīvnieciņam ir arī labās īpašības. Meklē tās!

- Kā tu pati tiec galā savās bīstamajās dienās vai ilgākā nelabvēlīgā periodā?

- Es citiem jautāju: tu tiešām netici, ka būs pavasaris? Man atbild: ticu. Tad kāpēc tu netici man, kad saku, ka būs labāk? Tāpat kā beidzas ziema un sākas pavasaris, beigsies arī šis posms un sāksies nākamais. Mainīsies enerģijas. Vai pagaidīt nevari?

Tāpēc dari kaut ko tajos apstākļos, kuros atrodies. Pamēģini kaut ko jaunu. Klau, ja trīs reizes dari vienu un to pašu un nesanāk, tad ceturtajā izdari citādi!

Arī es neesmu izņēmums. Kad mani dzīvnieki sāk konfliktēt, es daru to, ko iesaku citiem - iejūtos jaunā lomā, kā dara aktrises. Spēlēju to lomu. Pagājušais bija Suņa gads. Mums ar vīru beidzās viens projekts. Nepatīkami, bet ko darīt? Turklāt smagi saslima mamma, nevarēju strādāt, jo kopu viņu. Sunītis it kā nav mans zvērs, pēc horoskopa, man šīs enerģijas trūkst, tāpēc meklēju, kā viņu pieradināt. Suņa zīmes periodā vajadzētu rīkoties radoši, bet vienai, it kā atrastos zem pārklāja. Nolēmu uzrakt pļavu, kur līdz šim bija izgāztuve. Tā bija mana izeja no situācijas, jo es nevaru tikt prom no mājām, tāpēc ka mamma jākopj, es nevaru strādāt, bet es varu rakt! Latviešiem ir teiciens: vajag tikai rakt. Es uz pļavu gāju kā uz darbu. Jutos tā, ka esmu viena savā pasaulē, bet man ir savs projektiņš, esmu tam uzticīga. Tagad zinu, ka pēc diviem gadiem man būs krāsains dārzs, kurā pārstāvētas visas stihijas: Uguns, Koks, Zeme, Metāls un Ūdens. Tādā veidā, izmantojot radošumu, es atrisināju savu problēmu. Es jau zinu, ka vēl divus gadus savu dārzu taisīšu, pienāks Tīģera gads, un es rādīšu, kas sanācis. Žurciņā es vēl plānošu un jau tagad zinu, ka dažus augus stādu nepareizā vietā, bet tos izrakšu Vērša gadā un nolikšu īstajā vietā. Man nav jāpēta Saturns tālu debesīs, lai zinātu, ko darīt, te ir tīrs dabas ritms.

Jā, Tīģera gadā, 2010., mums ar vīru bārs nodega. Mēs labi un ilgi sēdējām vienā vietā, neko citu nedarījām, bet Tīģera gadā vajag lēkt. Tīģeris ir radošums, izaugsme, nedrīkst palikt uz vietas. Man kartē ir Uguns stihija, vajadzēja rīkoties. Vēl tagad nesaprotam, kas notika. Bija Tīģera gads, Tīģera mēnesis un Tīģera stunda, kad izcēlās ugunsgrēks. Tīģeris mūs pārmācīja. Tāpēc, zinot, kāds periods iestāsies, labāk izdari pats. Minēšu piemēru. Vecs cilvēks mēdz iesēsties mājās - koris neinteresē, tamborēt negrib, bet viņa dzīvē ir pienācis periods, kad Zirgs klauvē pie durvīm un mudina - hei, ir jākustas. Ja vecais cilvēks to ignorē, tad viņu tik un tā aizved - uz slimnīcu, uz pansionātu. Jo Zirgs ir atbraucis, un ir jābrauc. Ja nebrauksi pats, tad aizvedīs.

Es 2010. gadā sāku mācīties astroloģiju, jo nesapratu, kāpēc man, jaunai, skaistai, tā neveicas. Turpinu mācīties joprojām. Es arī varētu vaidēt - vai, krogs nodega, projekts beidzās, bet es saku: dzīve ir viena, jādzīvo.

- Parunāsim par Austrumu zodiaka dzīvnieku dabu!

- Žurciņa ir pirmais zvērs zodiakā. Emocionāla. Žurkai ir jākustas, ar Žurku sākas kaut kas jauns. Žurka krāj informāciju, domā. Žurkas gadā dzimušajam var droši zvanīt un jautāt: vai tev tas ir? Sākumā Žurka var atbildēt: nē, nav. Jo viņa vērtē emocionāli - es to zvanītāju mīlu vai nemīlu? Ja Žurka izdomā, ka zvanītājs viņai patīk, viņa piezvana atpakaļ un saka: es tomēr atradu, man ir tā lieta, ko prasīji. Ja nepatīk, tad Žurciņa nedalīsies, kaut arī zina, ka viņai vajadzīgā informācija vai manta ir.

Žurkas dienas var izmantot, lai sāktu ko jaunu, atrastu, krātu informāciju. Varbūt uzreiz nenoderēs, bet vēlāk būs kā atrasta. Žurkas dienā mēdz notikt tā, ka kāds kaut ko pasaka un pēkšņi rats iegriežas - ienāk prātā, kuram zvanīt, kuram varētu kaut ko jautāt.

- Ja kāds dzīvnieks nav cilvēka dzimšanas kartē, tad var izmantot atbilstošās dienas un stundas, lai to labumu sev tomēr dabūtu?

- Jā, tev ir tikai četri zvēri, bet vari dabūt visus. Pie tevis laika gaitā atnāk 12 zvēri, izmanto tos! Es, sliņķe būdama, to vien daru. Ja redzu, ka kādā dienā nav paredzēts smagi strādāt, atslābinos un daru ko citu. Piemēram, ir tādi periodi, kad var panākt visu, ko vajag. Tad es meitenēm dārzkopēm stāstu: ja vīrs neļauj dārzu paplašināt, bet jums jau podi ar augiem nopirkti un paslēpti, tad Truša zīmes dienā, kaut arī esat kobra pēc būtības, mīļi vīram palūdziet: man drusciņ, drusciņ vajag tur uzrakt. Un viss notiek! Jo Truša dabā ir maigi paplašināt teritorijas. Maigi, bet ar krampi.

Es pārliecinājos pati. Man vajadzēja plašāku telpu konsultācijām skaipā. Mājā remonts, vietas nav daudz. Bet Truša dienā es iekaroju teritoriju. Pēkšņi ieraudzīju, kur ko pārbīdīt, lai atrastu vietiņu sev. Tāpat bija ar puķu dobēm. Man likās, ka nevaru atrast īsto vietu, līdz Truša dienā pēkšņi acis atvērās - viss taču tik labi, to puķi lieku tur, šo puķi - tur. Bet Čūskas dienās var rīkoties bez žēlastības skaistuma vārdā. Manā horoskopā nav Čūskas enerģijas, es to nesaprotu, tāpēc bija gadījums, kad staigāju apkārt eglītei un nezināju, kā to skaisti apgriezt. It kā teoriju zinu, kursos mācījos, bet nezinu, kā darīt. Nesanāk. Dzeru kafiju, slinkoju un Čūskas dienā pēkšņi visu saprotu. Čūskai raksturīga analītika. Es eglīti spēju apgriezt diezgan nežēlīgi, toties - lai ir skaisti. Ja no kaut kā jāatbrīvojas, to var viegli izdarīt Čūskas dienā. Skapi sakārtot, ja tur ir plauktiņš «ja es sajukšu prātā, es šito vilkšu».

- Turpināsim par Vērsi un citiem Austrumu zvērudārza eksemplāriem.

- Žurkai atbilst decembris, Vērsim - janvāris. Kad Vērša gadā dzimušie man jautā, kāpēc viņiem tik smagi jāstrādā, es atbildu: iedomājies, ir janvāris, pulkstenis rāda starp vieniem un trijiem naktī. Tad ir viegli strādāt? Piecelties nevar, miegs nāk. Kad sākas jauns gads, Vērsītis to gada lielo ritmu iegriež. Tas ir viegli? Janvārī ir sniegs, ledus, bet Vērsis griež gada riteni uz pavasara pusi.

Katram dzīvniekam ir arī labās īpašības. Vērsis ir taktiķis. Viņš zina, kā izdarīt, visu līdz sīkumiem izplāno. Vērsis ir strādīgs. Piemēram, Vērša zīmes dienā varam darīt smagus darbus, es pati vecus upeņkrūmus ar trosi esmu izrāvusi. Vērša dienā var tīrīt kanalizāciju. Tātad Žurkas dienā plānojam, kur ko stādīsim, bet Vērša dienā varam rakt.

Tīģeris, tāpat kā Pērtiķis, ir lēcējs - gads ir iegriezts, pavasaris ir klāt, parādās enerģija, nu Tīģeris var lēkt. Tīģeris ne no kā nebaidās, viņš droši var sākt kādu jaunu darbu. Tīģeris ir arī parādes zvērs. Tīģera periodā dārzkopji var prezentēt, kas viņu dārzā būs, kaut arī nekas daudz vēl nav redzams. Tīģeris ir kā pienene, kas salauž asfaltu un pavasarī izlien un uzzied. Viņa moto: man ir vienalga, man vajag tagad, un es daru! Tīģera gadā - 2010. - taču mudināja: taisām mikrouzņēmumus un ko tik vēl ne.

Trusītis - maigs un pūkains, viņš panāk savu, nevienu neaizvainojot. Trusi var salīdzināt ar maigu asniņu, kas izlīdis virs zemes, pat pamatīgās saknes slēp dziļi zem zemes.

Pūķis ir fēnikss, Pūķis pats ir brīnums, dzīvē jau tāda dzīvnieka nav, bet mēs noticam, ka ir. Pūķis var piestāstīt pilnas ausis. Ja cilvēka kartē ir Pūķa zodiaka zīme, viņam vislabāk ir strādāt reklāmā. Pūķa zīmes cilvēki var būt aktieri un dziedātāji, jo arī viņi rada brīnumu. Pūķis ir radošs. Piemēram, ja projekts jau ir iesākts, tad Pūķa zīmes laikā to var prezentēt, un sajūta būs tāda, ka tiek demonstrēta pati pilnība.

Čūskas gadā dzimušie vienmēr nonāks vajadzīgā vietā vajadzīgā laikā. Čūska spēj nemanāmi, aiz muguras bīdīt savus plānus. Ja bērniņam horoskopā ir Čūskas zīme, tad vecāki var atslābt. Bērns nemanāmi slīdēs pa dzīvi un nonāks īstajā vietā. Čūska ir pārgalvīga, ja tai teiks - sākam kaut ko jaunu, Čūska nedomās un atbildēs: jā! Čūskai piemīt ārējs skaistums, tā ir liktenīgā sieviete, kārdinātāja. Andželīnai Džolijai kartē ir divas vai trīs čūskas. Nu viņa taču ir kārdinātāja, nedaudz auksta, novēro, bet, ja kāds nepatīk, tad pamet. Čūskas zīmes dienā dārzkopji var bez žēlastības izrevidēt, kas griežams, kas likvidējams.

Zirgs ir emocionāls, ugunīgs, radošs. Ja Zirga zīme astroloģiskajā kartē atrodas laulību pilī - uh, kā emocijas bango, jūtas iet pa gaisu. Kā dzīvē - iekož zirgam dundurs pakaļā, un šis aizskrien. Ja Trusītis priecājas pieticīgi - ak, viņš mani mīl, uzdāvināja somu, tad Zirgs nospļaujas par somu, viņam dod «Ferrari» un dārgu restorānu! Ja Žurciņa ir gatava pabučoties vārtu rūmē un neviens to neuzzinās, tad Zirgs - ne. Lai saprastu Zirga enerģiju, noskatieties video, kā viņi joņo. Visu nonesīs savā ceļā. Zirgs uz vietas nesēž, brauc pa pasauli, un nemēģini noturēt uz vietas. Viņš apmetīs loku un pārnāks mājās. Ja Zirgs strādā jūsu komandā, tad izstāstiet viņam vīziju un lieciet svētu mieru. Zirgs ir apzinīgs, viņš visu izdarīs, bet tad, kad to gribēs.

Arī Kazai piemīt ambīcijas, ne tik lielas kā Zirgam. Kaziņa «atbild» par laiku no pulksten 13 līdz 15 un par jūliju. Ko darām vasaras vidū? Sēžam dārza svētkos ar draudzenēm, priecājamies par dzīvi. Kaziņai piemīt daudz Zirga īpašību, tomēr tās ir citādas. Viņa ir mājas cilvēks, mājīguma radītāja, prot veidot svētku noskaņu. Viņa māk izlīdzināt atmosfēru kompānijā, ja sāk veidoties spriedze. Smejos, ja vīrietis ir Kazas zīmes pārstāvis, tad viņš sēdēs pie televizora čībās un apkārt neskries. Arī tas ir noderīgi. Ja sieva būs politikā un vīrs arī, tad kas notiks mājās?

Pērtiķa zīme atbilst augustam. Kas notiek? Sēdi tu ar vīna glāzi, baudi vasaru, pēkšņi - ak vai, ir jāskrien, jāsteidzas, jāķer, jāgrābj, bērni uz skolu jāpoš, jo drēbes vairs neder, jāpērk jaunas, ak, septembris tuvojas. Ogas, sēnes jāvāc, jākonservē! Žurka zina informāciju, bet Pērtiķis zina, kur var dabūt. Pērtiķītis ir izmanīgs. Viņš var pateikt: re, sadalījām visiem pa vienam ābolam, bet te daži paliek pāri, un tie būs man.

Pienāk septembris, kam atbilst Gaiļa zīme. Es to salīdzinu ar situāciju, kad pēc 30 gadiem aizej uz klases salidojumu un saproti, ka šis klasesbiedrs patika un patīk. Un ir vienalga, kas notiks, ir tikai šī nakts. Emocijas gāžas. Kaut ūdens plūdi, jo kad vēl, ja ne tagad. Tā var justies pēdējā krizantēma, pēdējā roze. Gaiļa emocijām piemīt skaudrums, tās nav tik vieglas un pūkainas kā Trusim. Viņš ir gatavs dzīvot katru dienu kā pēdējo. Bet! Gailītis ir praktisks. Kā notiek dabā? Iet gailis, pēta un savu graudiņu atradīs. Lēnām, toties pamatīgi. Viņš māk dzīvot realitātē. Ja horoskopā ir Gaiļa zīme - var gadīties, ka emocionālā ziņā var justies tā, kā saņēmis dūrienu sirdī.

Suns ir mājas sargs. Ko darām oktobrī no pulksten 19 līdz 21, kam atbilst Suņa zīme? Visbiežāk taču esam mājās. Ja kartē ir Sunītis, tad cilvēks sargā ideju - dzimteni, piemēram. Ja darbinieks ir Suņa zīmes pārstāvis, viņam var mazāk maksāt par darbu, bet viņš teiks: viss būs labi, izturēsim, pacietīsim. Sunītis sargā to, kas mīt dziļi sirdī, dvēselē, kam ticam. Suņa zīmes dienu var izmantot, ja nepieciešams strukturēt.

Pašlaik ir Cūkas gads. Noslēdzošais. Tajā vajag atpūsties. Starp citu, šogad pat biznesā pārāk veiksmīgi neiet. Man daudzi cilvēki šogad teikuši, ka viņiem tiek piedāvāts un vajadzētu pakāpties pa karjeras kāpnēm, viņi zina, ka tas ir jādara, tik un tā atbild: ai, šogad nē, negribas. Ja nu kas negaidīti «nospīdēs», tad labi, bet paši necenšas. Latviešiem ir savi teicieni, kas visu pasaka priekšā - cūkas laime. Nu ko tu dižu padarīsi, ja negribas? Varbūt tikai Zirga gadā dzimušajam nav saprotams, kā var nestrādāt.

- Saprotot katra dzīvnieka dabu, var analizēt attiecības. Piemēram, kā sapratīsies Zirgs ar Gaili?

- Abi ir emocionāli zvēri, Zirgs ir tendēts uz ambīcijām, Gailis māk rīkoties ar naudu. Pat ja nav miljonārs, nauda viņam būs. Trigons Gailis-Čūska-Vērsis saprotas savā starpā, viņi labi jūt naudu, un viņiem nauda būs vienmēr, tikai kā katrs pie tās tiek. Kāds ar smagu darbu, cits - atrodoties īstajā vietā. Vērsis smagi strādā, bet, kur darbs, tur nauda. Viņš ir prātīgs naudas lietās, lieki netērējas.

Žurciņa saprotas ar Pērtiķi un Pūķi. Zirgu, Tīģeri un Suni vieno ambīcijas, bet katram tās izpaužas citādi. Ja viņi strādā kopā, tad Tīģeris nebaidās sākt kaut ko jaunu, Zirgam ir enerģija, radošums, viņš Tīģera iesākto turpina, bet Suns ir piezemētāks, viņš nopūšas: ak vai, atkal man aiz jums viss ir jāsavāc. Politikā ir jāiet Tīģerim, Zirgam un Sunim - viņiem ir ambīcijas.

Uz trigonu Trusis-Kaza-Cūka var attiecināt teicienu «sweet home» jeb mājas, mīļās mājas.

Ir emocionālie, ir radošie zvēriņi. Ir tādi, kuri mēdz ieiet sevī, un tad citiem jāuzmin, ko viņš domā, ko grib, kā jūtas. Laulības dzīvē tas ir jāapzinās un jāpielāgojas.

Ir strādājamās un slinkojamās dienas. Zirga zīmei atbilst sestdiena, Kazas - svētdiena. Es iesaku brīvdienās nedalīt darbus - sestdien izdarīsim pusi un svētdien - arī pusi. Nē, saraujam sestdienā 90 procentus, jo pienāks svētdiena - Kaziņa, un, sit kaut nost, vai nu ciemiņi pieteiksies, vai neko negribēsies darīt, jo Kaziņa mīl uzņemt viesus, klāt galdu, toties Zirgu var iejūgt ratos un tas vilks vezumu.

Depositphotos.com

Austrumu astroloģijā 12 zvēri sakārtojušies četrās sezonās - katrā pa trim.

Katras sezonas pirmais zvērs ir lēcējs. To sauc par Pasta zirgu - tajā mēnesī notiek vislielākā kustība un pārvietošanās.

Otrais atbild par mīlas dzīvi, un to sauc par Persika ziedu.

Trešais ir Elegantais pārklājs. Tas ļauj saprast, cik radoši ir aizvadīts mēnesis.

Katrs iepriekšējais elements ietekmē nākamo: Uguns - Zemi, Zeme - Metālu utt.

Katram dzīvniekam diennaktī atbilst konkrēts laiks, dzīvnieks tajā uzturas divas stundas.

Uguns - vasara, dienvidi, diena

Zeme, Metāls - rudens, rietumi, vakars

Ūdens - ziema, ziemeļi, nakts

Koks - pavasaris, austrumi, rīts

3-5 Tīģeris, 5-7 Trusis, 7-9 Pūķis

9-11 Čūska, 11-13 Zirgs, 13-15 Kaza

15-17 Pērtiķis, 17-19 Gailis, 19-21 Suns

21-23 Cūka, 23-1 Žurka, 1-3 Vērsis

Ekrānuzņēmums

Līgas Pommeres CV

  • Dzimusi 4. martā.
  • Absolvējusi Rīgas Politehnisko institūtu (tagad Rīgas Tehnisko universitāti), Automātikas un skaitļošanas tehnikas fakultāti. Mācījusies bināro matemātiku.
  • Darbojas sieviešu uzņēmēju biedrībā «Tīne».
  • Hobijs: dārzkopība, ķīniešu astroloģija.
  • Studējusi pie klasiskā fenšui konsultantes Lindas Meškovas, turpinājusi izglītoties pie citiem speciālistiem. Turpina papildināt zināšanas.