PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Jautājums-atbilde: kas ir Plakanās zemes biedrība?

© Publicitātes foto

Ticēt neaizliegsi, bet uzskats, ka Zeme ir plakana, ir atgriešanās ļoti tālā pagātnē – vismaz viduslaikos, kad tolaik neizskaidrojamas parādības cilvēki centās izskaidrot savu zināšanu līmenī. Par Plakanās Zemes biedrības vai biedrību rašanos tiek uzskatīts XIX gadsimts, bet jau kopš pagājušā gadsimta ir iespēja apskatīt Zemes fotogrāfijas no kosmosa un savām acīm pārliecināties par Zemes formu. Tomēr ir cilvēki, kuri netic pat pašu acīm skatītajam vai kuriem trūkst elementāru zināšanu kaut tikai fizikā.

Daudzas pasaules kultūras senatnē uzskatīja, ka Zeme ir plakana. Mūsdienu plakanzemes aizstāvji piedāvā versiju, ka Zemes centrā atrodas Ziemeļpols, bet plakanās planētas ārējo malu norobežo 50 metru augsta ledus siena. Par to - nedaudz tālāk. Tāpat kā Lidojošā Makaronu monstra baznīca ir parodija, var pieļaut, ka atsevišķas plakanzemes piekritēju biedrības ir izveidotas drīzāk joka pēc, tomēr ne visas. Var pieļaut, ka plakanās Zemes teorijas izplatību veicināja cilvēka faktors. Atsevišķi īpatņi prata aizraut, iedvesmot, pārliecināt salīdzinoši lielu sabiedrības daļu par to, ka pastāv globāls sazvērestības tīkls, kas sev zināmu mērķu labad iedveš ļaudīm pārliecību, ka Zeme ir sfēriska. Sazvērestības teoriju piesaukšana ir pietiekams pamats, lai sētu šaubas nekritiski domājošu cilvēku prātos. Plakanās zemes aizstāvji parasti piesauc ANO karogu, kas attēlo zemeslodi tādu, kādu to iztēlojas arī viņi. Plakans aplis. Disks. Tikai bez lauru vainaga apkārt. Bet nu jau parādās arī diskveida zemeslodes apstrīdētāji - Zemei esot rombveida forma.

Viens no plakanās Zemes aizstāvjiem ir Maiks Hjūss. Divas reizes viņš neveiksmīgi mēģināja sevi uzšaut kosmosā ar pašbūvētu raķeti. Vismaz viena no tām bija pat ļoti lēta - ap 20 000 dolāru. Trešajā reizē lidojums notika. Hjūss uzlidoja vairāk nekā puskilometra augstumā, tik un tā nevarēja pierādīt plakanās Zemes teoriju. Viņš tic, ka Zemei ir frisbija šķīvīša forma.

Cits plakanās Zemes teorijas adepts Logans Pols šā gada pavasarī pavēstīja, ka dosies uz Zemes malu, uz Dienvidpolu, lai pierādītu, ka Zemei nav sfēriska forma. Pēc plakanzemiešu domām, Dienvidpols veido 50 metru augsto sienu gar plakanās Zemes malu.

Horoskopi

Mēs visi vēlamies būt laimīgi un vēlams arī vismaz situēti, ja ne, godīgi atzīstot, bagāti. Tik bagāti, lai nauda dotu brīvību un iespējas. Piepildīt sapņus un realizēt ieceres. Lai dotu iespēju ceļot un izvēlēties lietas pēc to vērtības, nevis cenas.