Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Vai Baldonē būs spēka vietu parks?

© Publicitātes foto

Baldonē tika apspriesta iecere par Zemes enerģijas jeb spēka vietu parka izveidi Vanagkalnā. Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas studente Kristiana Kazarjana iecerējusi veidot vietu, kur āderu krustpunktos cilvēki varētu spēcināt čakras, uzlādēt savu fizisko un garīgo veselību.

Projekta autore to pamatoja ar tendencēm sabiedrībā - cilvēki pievēršas un atgriežas pie dabīgo dabas resursu izmantošanas. Viņa izmantoja jau esošo vēsturisko informāciju par Vanagkalnu un tā teritorijā esošajām āderēm. Strādājot pie darba pētnieciskās daļas, Kristina Kazarjana secināja, ka āderu krustpunktos veidojas enerģijas centri, kas ir apzīmēti ar cilvēka enerģijas centriem (čakrām), vēsta Baldones novada dome. Uz šīm enerģētiski aktīvajām vietām autore iecerējusi izvietot objektus un plānot parka teritoriju, pamatojoties uz noteiktas sistēmas spēka vietas struktūru pamatprincipiem.

Baldonieši izvērta spraigu diskusiju, un nebūs Vanagkalnā ne čakru, ne āderu, ne spēka vietu parka. Kāpēc? Pašvaldības deputāti šo ieceri ir atbalstījuši konceptuāli, bet pašlaik nav brīvu finanšu līdzekļu, lai iekārtotu šādu vietu. Varbūt kādreiz. Jo tad katrs neticīgais Toms varētu pārliecināties, vai āderu krustpunkti «strādā».