Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Horoskopi

Astrologs Andris Račs skaidro, ko sola 2019.gads

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Kārtīgiem cilvēkiem kārtīgi labs gads. Tiem, kuri spēj, var, grib, dara un atbild par to, ko dara, šis būs varen’ labs gads. Tā apgalvo pazīstamais astrologs Andris Račs (astrologos.lv). Tradicionāli jaunu gadu iesākam ar viņa redzējumu – ko mums sola 2019. gads.

Pēc Austrumu kalendāra aizvadītais bija draudzīgā un miermīlīgā Dzeltenā Zemes Suņa gads, kas turpināsies vēl līdz 4. februārim, kad pulksten 23.03 pēc Latvijas laika pie vadības grožiem ķersies Dzeltenā Zemes Cūka, kas noslēgs horoskopa 12 Austrumu zīmju periodu.

Atbildības pārskatīšana

«Astroloģijā, kā jebkurā nopietnā garīgā mācībā, laiks tiek uztverts kā ciklisks, un izpratne par cikliem ir viens no astroloģiskās mācības pamatakmeņiem. Te es gribētu atgādināt par Saturna ciklu, kas ir 29,5 gadi un kas cilvēka dzīvē ir ļoti nozīmīgs. Ja skaitām no 1990. gada, kad sāka veidoties mūsu jaunā valsts, šo ciklu šogad izies arī Latvija. Tas ir nobriešanas laiks, iestājas garīga pilngadība, iekšēja gatavība darīt, un - to nediktē Eiropas Savienība,» stāsta Andris Račs, paskaidrojot, kāda ir Saturna cikla jēga. «Sakārtošana. Atdalīšanās. Sadalīšana. Noskaidrošana. Nodalīšana. Atbildības pārskatīšana. Karmiski notikumi. Savas kompetences robežu nospraušana. Un čekas maisi tam atbilst ļoti simboliski.» Astrologs domā, ka šī cikla iestāšanās varētu novest arī pie varas strukturēšanās un ar bļaustīšanos vairs neies cauri - tauta pieprasīs darītājus. «Es esmu optimists: pat, ja notiktu ārkārtas vēlēšanas, būtu jēdzīgāka Saeima. Jo man ir viens kritērijs - lai cilvēks kaut ko dara un par to ir atbildīgs, nevis tikai skaļi bļauj, kritizējot citus. Un šogad dzīve piespiedīs strādāt. Respektīvi, darītājiem un atbildīgiem cilvēkiem šis būs ļoti feins gads.»

Dāvida cīņa ar Goliātu

Andris Račs atgādina arī par Jupitera attīstības ciklu, kas ilgst 12 gadu, aicinot atminēties 2007. gadu, kad mēs sasniedzām trekno gadu kulmināciju un gada beigās parādījās pirmie globālās ekonomikas krīzes signāli, kā rezultātā sākās 2008.-2010. gada Latvijas finanšu un pārvaldes krīze. «Toreiz mēs nogāzāmies ļoti strauji. Šā gada pēdējos mēnešos es prognozēju lēnāku pasaules un līdz ar to arī Latvijas ekonomikas celšanos, būs zināmas bremzes, bet pie pareizas politikas, kas tagad izskatās daudz ticamāka nekā toreiz, mēs vairs neiekritisīm tik dziļā bedrē. Mēs to pārcietīsim apmēram kā igauņi toreiz, kuriem bija saprātīgākas rezerves. Jo, ja tic statistikai, mums arī esot rezerves, cilvēkiem uzkrājumi esot rekordlieli.»

Astrologs aicina nebaidīties, ka nāks ekonomikas krīze, bet jau aizdomāties, kā nopelnīt lielāku algu - lai tad, kad nebūs viegli, varētu nomaksāt līzingus. Un tas nebūs neiespējami, jo Latvijā ir darbaspēka trūkums, un darba ņēmējs var sākt diktēt savus noteikumus.

«Pēc mērenās piebremzēšanas viss atkal ies uz augšu, jo tā jau tas dzīvē notiek - nevar nepārtraukti iet tikai uz augšu. Bet, manuprāt, mums katram, kurš strādā, vajadzētu piešķirt Lāčplēša ordeni - jo kā, samazinoties darbaspēkam, var palielināties ekonomikas izaugsme, būtiski pieaugt Latvijas iekšzemes kopprodukts, sasniedzot līdz šim augstāko līmeni Latvijas brīvvalsts pastāvēšanas laikā?! Ja vēl uzskaitītu ēnu ekonomiku, mūsu iekšzemes kopprodukts vispār būtu padsmit procentu,» domā Andris Račs. «Arī korupcija mums nozog miljonu miljonus. Un, lai arī es neesmu nekāds KNAB (Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs) un SAB (Satversmes aizsardzības birojs) fans, dzīve piespiež strādāt kārtīgāk. Sakārtošana, noskaidrošana, ierobežošana, cīņa par tiesībām ir sākusies. No vienas puses, tas būs slikti, jo bremzēs ekonomiku, būs vairāk žogu, būs vēl stingrāka datu politika, tiksim vēl vairāk ierobežoti, bet - tas viss ir ceļš uz kārtību. Tā būs Dāvida cīņa ar Goliātu, bet - vienalga būs,» prognozē pieredzējušais astrologs.

Kosmoss vēl vairāk izmainīs pasauli

«Ķīniešu astroloģija balstās uz sešdesmit gadu ciklu, kas īsi domājošam cilvēkam nav interesanti. Bet, apzinoties, ka mūsdienu pasaulē viss ir saistīts ar kosmosu, der atcerēties, ka kosmosa iekarošana notika tieši pirms sešdesmit gadiem,» saka Andris Račs. [1958. gada 29. jūlijā ASV prezidents Dvaits Eizenhauers parakstīja Nacionālās aeronautikas un kosmosa aktu (National Aeronautics and Space Act), ar ko tika likti pamati Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas (National Aeronautics and Space Administration, NASA) izveidei. Oficiāli savu darbību tā uzsāka 1958. gada 1. oktobrī. Vēsturiski NASA ir vairāk pazīstama kā pirmā un pašreiz arī vienīgā kosmosa aģentūra, kurai 1969. gadā Apollo programmas ietvaros izdevās nogādāt pirmos astronautus uz Mēness virsmas.]

«Kurš to varēja iedomāties, ka tas tik ļoti mūs ietekmēs, izmainot mūsu dzīvi tālu uz priekšu? Es gan neesmu tehnoloģiju pārzinātājs, bet tas, kas tagad notiek kosmosā - un neidentificētie droni, kuru dēļ pirms Ziemassvētkiem bija traucēts Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas Getvikas lidostas darbs, ir tikai viena lieta -, jau tuvākajā nākotnē ļoti izmainīs pasauli,» izpētījis zvaigžņu karti, prognozē Andris Račs.

«Eiropa plāno atteikties no automobiļiem ar benzīna un dīzeļa dzinējiem - jau līdz 2025. gadam to centīsies paveikt Norvēģija un Nīderlande. Līdzīgi plāni ir arī Francijai, Vācijai. Tā ir stratēģiski ļoti gudra politika, un ir vajadzīga gudra vadība, kas cilvēkiem to izskaidrotu, bet - es neprognozēju, ka mūsu vēlētājs, kurš lielākoties ir jau gados, teiks: okei, maksāsim vairāk, saņemsim mazāk, lai šeit būtu labāka dzīve pēc desmitgadēm. Es atvainojos, bet viņam ir pie kājas, kas būs pēc sešdesmit gadiem. Tāpēc domāju, ka mēs to nedabūsim cauri, ja nu vienīgi Eiropa mums to piespiedīs, kā līdz šim tas jau bieži vien ir bijis. Tajā pašā laikā Ķīna un citas valstis spers plašus soļus kvantu fizikas pielietošanā gan sakaros, gan citur.»

Senioriem sākušies zelta laiki

Andris Račs uzskata: tas, ka mums ir demogrāfiskā bedre, ir slikti darba tirgum, bet - ļoti labi cilvēkiem vecumā pēc 50, ap 60, 70 gadiem, kuri ir pie labas veselības - jo bijuši prātīgi un ir atbildīgi pret to izturējušies -, ar latviešu valodas zināšanām, ar pienākuma apziņu un joprojām gatavi strādāt. «Tādā ziņā senioriem ir sākušies zelta laiki. Darba devējs neskatīsies snobiski, ka viņiem varbūt nav aifona, bet izturēsies ar cieņu, jo gribēs, lai viņi strādā. Tādējādi seniori varēs papildus nopelnīt, nevis paļauties tikai uz pensiju.»

Astrologs nav rupors senioriem, bet viņš iesaka padomāt ne tikai par sevi un savu grūto sociālistisko bērnību, kā dēļ pensionāri tagad nesaņem tik, cik ieguldījuši, strādājot kolhozā, bet, aicināti atbalstīt nepopulārus lēmumus, padomāt arī par saviem bērniem un mazbērniem, kuriem šeit būs jādzīvo vēl daudzas desmitgades.

«Vēl viena lieta, kas ir tuvāko astoņu gadu sākuma procesā, ir naudas plūsmas digitalizācija. Tas, ka ir pienācis laiks jaunam e-pakalpojumu izmantošanas veidam - Smart-ID [bezmaksas personas identifikācijas rīks, kuru var izmantot katrs viedtālruņa vai planšetdatora īpašnieks] -, īstenībā ir revolūcija. Jo atpakaļceļa vairs nebūs. Ar zināmu nostalģiju jau atvadījos no savas bankas kodu kartes, to noglaudīju un noliku plauktā. Un tas ir tikai sākums, kas, iespējams, jau tuvā nākotnē mums ļaus piedzīvot pilnīgu skaidras naudas zudumu. Protams, tas nenotiks vienā dienā,» piebilst Andris Račs.

Laulībām liela datumu izvēle

Mīlniekus interesē, kuros datumos šogad vislabāk laulāties. «Skatoties uz šā gada vasaru, ar prieku varu teikt, ka laulību datumiem ir diezgan liela izvēle. Ir bijuši gadi, kad nevienā piektdienā un sestdienā nebija ieteicams precēties, tad šogad vieglāk pateikt, no kuriem datumiem jāizvairās. Aprīļa sākums īsti neatbilst, arī februāra beigas, bet - kurš tad tajā laikā precas? Labais periods sākas no maija vidus un ilgst līdz... Patiesībā, no romantiskās puses diezgan unikāls gads. Tāpēc - precamies! Tas nekas, ka precinieku ir mazāk, toties, ja ir, labi var apprecēties.»

Cilvēkus, protams, interesē arī, lai viņi būtu ne tikai paēduši, laimīgi apprecējušies, bet arī drošībā. Ielūkojies Latvijas zvaigžņu kartē, astrologs uzsver - mums ir zināma astroloģiska garantija, ka nekā tāda nebūs. «Mēs karmiski nesavārījām ziepes deviņdesmitajos (paejot 29 gadiem, karma atspēlējas) un turpmākajos gados - lai arī mums nepatika krievu armija, gluži ar tomātiem mēs tai nemetām, drīzāk ar cieņu un gandrīz ar orķestri palūdzām izbraukt. Vēsture var atkārtoties, un mums jākoncentrējas uz karavīru izvietošanu gan no pieaugošā Latvijas armijas skaitliskā sastāva, gan ārzemniekiem. Konfrontācija uz Austrumu pusi tikai saasināsies. Diemžēl. Bet - katram mīnusam pretī ir pluss. Stratēģiski domājot, armijai labi un tām pilsētām, kurās ir armijas bāzes, arī labi.»

No 10. līdz 16. datumam dzimušajiem

Andris Račs vērš uzmanību pilnīgi visiem, kuri dzimuši no 10. līdz 16. datumam - vienas nedēļas laikā - jebkurā mēnesī. Viņiem visiem šogad gaidāmi ļoti intensīvi notikumi, visas prognozes būs īpaši efektīvas un piepildīsies. Mazliet izņēmums ir februārī dzimušie, jo mēnesis ir īsāks, bet pa lielam tas attiecas arī uz viņiem. «Visiem šiem cilvēkiem, kas ir viena sestā daļa, vienlaikus ir visvairāk iespēju un pienākumu, visvairāk nosacīti labā un sliktā. Viņiem būs tik intensīvi dažādi notikumi, kā pārējām piecām sestdaļām kopā,» norāda astrologs, paskaidrojot, ka to nosaka lielās likteņa virzītājplanētas Jupiters un Saturns, divi lielie milži, kuri nostāsies blakus zīmēs un ilgstoši - no februāra līdz pat novembrim - ies paralēli.