Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Kur izlasīt nākotni? Daži zīlēšanas veidi tumšajos vakaros

© depositphotos.com

Pasakās izlasāmais jautājums spogulītim, kura ir visskaistākā, ir viens no zīlēšanas paveidiem. Bet mēs, pieauguši cilvēki, zinām, ka spogulis nerunā. Ja Ziemassvētku vakaros vai Jaungada naktī ir gribēšana niekoties ar ielūkošanos nākotnē, to var darīt citādi. Un, pat ne vienmēr tā būtu jādēvē par niekošanos.

Atveram grāmatu un…

Viens no senākajiem zīlēšanas vai paredzēšanas veidiem ir grāmata. Atšķirt grāmatu jebkurā lappusē, iebakstīt ar pirkstu un izlasīt atbildi uz jautājumu. Vai arī iepriekš nosaukt lappusi, norādīt rindiņu un izlasīt atbildi uz jautājumu. Var rīkoties ritualizētāk. It kā tad rezultāts būs citāds... Piemēram, atvērt grāmatu ar nagu, atvērt tikai konkrētu grāmatu vai izvēlēties rindiņu jebkurā izdevumā, iedurot lappusē nazi.

Rau, franču rakstnieks un ārsts Fransuā Rablē rakstīja, ka, zīlējot ar Homēra sarakstītajiem eposiem, var uzzināt savu likteni, bet ar Vergilija vārsmām - laulības nākotni. Senie grieķi un romieši izmantojuši «Iliādas» vai «Eneīdas» vārsmas. Cilvēki joprojām meklē atbildes uz mokošiem jautājumiem, izvēloties tekstu Bībelē.

Nākotnes pareģošanu, izmantojot literārus darbus, sauc par bibliomantiju, bet tās paveidu - zīlēšanu ar dzeju - par rapsodomantiju.

Atvērt grāmatu un iebakstīt ar pirkstu lappusē ir vienkāršākais variants. Bet var uz lapiņām uzrakstīt dzejas rindas un tad tās izvilkt. Pēc tam katrs cenšas saprast, kas nākamajā gadā gaida, vai arī visi kopā (tie, kas piedalās zīlēšanā) mēģina atšifrēt tuvāko nākotni.

Eds Saimons žurnālā «Rīgas Laiks» (jūnijs, 2918) raksta, ka, izvēloties grāmatas tekstu kā sarunbiedru nākotnes paredzēšanā, cilvēks pārvērš to par indivīdu, personificē. Šādā izpratnē literatūra pastāv kā sava veida elektromagnētiskā spēka lauks, ar kuru var rīkoties zīmju tulkotājs - augurs. To (elektromagnētisko lauku) varētu salīdzināt ar rīkstītes, gredzena vai svārstiņa izmantošanu.

Spekulācijas par Nostradama tekstiem

Tomēr grāmatā izlasīto mēs ļaujamies tulkot pēc sava prāta, izmantojot savas asociācijas. Vai ar Nostradama tekstiem nenotiek tāpat? Tajos izlasīto interpretējam, pielāgojot notikumiem, meklējot norādes par bijušo un to, kas varētu notikt. Meklējam sakarības un uzticamies, līdzko kāds, balstoties uz savām asociācijām, apgalvo, ka Nostradams aprakstījis tieši šo notikumu. Ja kāds cits ne mazāk pārliecinoši, izmantojot savas zināšanas un asociācijas, par to pašu notikumu pateiks citu vērtējumu? Ticēsim viņam?

Gatavojot šo publikāciju, izvēlējos vienā no medijiem pagājušā gada Ziemassvētkos publicēto Nostradama pareģojumu interpretāciju. Par 2018. gadu Nostradams esot teicis: dažas Eiropas valstis cietīs no plūdiem ilgstošo lietavu dēļ, plūdi būs Ungārijā, Itālijā, Čehijā, Lielbritānijā. Daudzas Āzijas valstis pieredzēs nebijušu karstumu. Nostradams jau XVI gadsimtā paredzējis, ka 2018. gadā tiks izmantoti ķīmiskie ieroči pret iedzīvotājiem Irākā vai Sīrijā. Toties 2016. gada vidū parādījās vēl viens Nostradama tekstu «pārtulkojums»: tieši 2016. gadā pienāks ilgi gaidītais pasaules gals, Baraks Obama kļūs par pēdējo ASV prezidentu, ASV 2016. gads var kļūt par pēdējo šo valstu vēsturē.

Ja mēs ar jums šo lasām, tad, visticamāk, joprojām esam dzīvi un atrodamies šajā realitātē.

Kurš bija īstais aģents 007?

Lai vēlreiz uzsvērtu, cik nopietni pret rakstīto vārdu izturējās okultisti pirms vairākiem gadsimtiem, jāizstāsta, ka par Anglijas karalienes Elizabetes I astrologu, padomdevēju dēvētais Džons Dī bija matemātiķis, astronoms, astrologs, okultists, ģeogrāfs un savus ziņojumus karalienei esot parakstījis ar šifrētu vārdu - 007. Viņš uzskatīja, ka alfabēts nav tikai burtu virknējums, un caur to var sazināties ar citām būtnēm un izzināt pasaules uzbūvi, īstenību.

Kur ir mans Vergilijs, kur Homērs? Nē, izmantošu Apulēja II gadsimtā sarakstīto, vienīgo līdz mūsdienām saglabājušos romiešu romānu «Zelta ēzelis jeb Pārvērtības vienpadsmit grāmatās». 43. lappuse, septītā rindiņa no augšas. Kāds būs 2019. gads Latvijai? Lasu: «…viņa nevarētu patikt pat savam Vulkānam.» Vulkāns ir klibais Veneras vīrs, uguns un kalēju dievs. Nu, un ko tas nozīmē?

Tējas biezumu stāsti

Zīlēšanas tējas biezumos ziedu laiki bijuši Viktorijas laikmetā. Šo zīlēšanas veidu, tā metodes un pie tasītes malām pielipušo tējas lapiņu veidoto zīmju, simbolu un attēlu šifrēšanu plašāk skaidrojusi amerikāniete Kerolaina Dova. Viņa ir zīlētāja tējas biezumos un zālīšu vācēja vismaz trīs desmitgades.

Informācija tiek atklāta, lapām pielīpot pie tasītes malām un dibena pēc tam, kad tēja izdzerta. Tātad tēju izdzer tas cilvēks, kurš vēlas noskaidrot savu nākotni vai citu jautājumu. Tasīti apgriež otrādi, lai iztek liekais šķidrums un tējas lapiņas sastājas, kā nu tām labpatīk. Pēc tam skaidro lapiņu izvietojumu (uz malām, tasītes apakšā, bet varbūt visas lapiņas izkrīt uz šķīvīša), cenšas saskatīt simbolus, reālas formas, piemēram, puķi. Iespējams, lapiņas veido ģeometriskas figūras. Var būt arī skaitļi un burti, pat vārdi.

Vēlaties nedaudz informācijas par maģiju tējas biezumos? Lūdzu. Ja ieraugāt vienu krustu, tas nozīmē aizsardzību, divi garam mūžam, trīs lieliem panākumiem. Pulkstenis - nopietna slimība, vajadzīga nekavējoša ārstēšana. Mīlestību simbolizē puķe, sirds, gredzens, skaitlis 10, ziedu pušķis, zirga galva, mēness sirpis. Par gaidāmajām tiesu lietām vēsta haizivs un skelets. Ja tējas lapiņas sastājušās auss formā, tad būs labas ziņas. Vista nozīmē, ka viesos ieradīsies sieviete. Karogs var norādīt gan uz uzvaru, gan briesmām un strīdu, gan veiksmīgu laulību. Skaidrojums atkarīgs no lapiņu novietojuma krūzītē un karoga formas.

Kas jādzer Skorpionam?

Kerolaina Dova ir uzrādījusi zodiaka zīmju pārstāvjiem atbilstošākās tējas. No katrai zodiaka zīmei atbilstošākajiem augiem un tējām sagatavo maisījumu, proporcijas izvēlas katrs pēc savām garšas īpatnībām. Visas sastāvdaļas šeit netiks uzskaitītas, tikai trīs visatbilstošākās. Var tikai dzert, var izmantot arī zīlēšanai tējas biezumos.

Auns - «Orange Pekoe» tēja, nātre, piparmētra.

Vērsis - uluna («oolung») tēja, pienenes lapas, dziedniecības lupstājs.

Dvīņi - melnā tēja ar rožu aromātu, lavandas pumpuri, vīgrieze.

Vēzis - baltā tēja ar peoniju, citronzāle, melisa.

Lauva - roiboša («rooibosh») tēja, kazenes lapas, zirdzenes sakne.

Jaunava - zaļā tēja ar citrona garšu, melleņu tēja, ķiverene.

Svari - tēja «Lady Grey», zemenes lapas, ūdenskrese.

Skorpions - šaujampulvera («gunpowder») zaļā tēja, mugurene, avenes lapas.

Strēlnieks - tēja «Earl Grey», savvaļas ķirša miza, ārstniecības pātaine.

Mežāzis - tēja «Russina caravan», piparmētra, kaņepe.

Ūdensvīrs - Dārdžilingas («Darjeeling») tēja, žibulītis, bezslavīte.

Zivis - Ķīnas tēja, plūškoka ziedi, hibiska ziedi.

Pētām kafijas biezumus!

Lai zīlētu kafijas biezumos, ir vajadzīga smalki malta dabiskā kafija. Zīlēšanai ieteicams izmantot baltu krūzīti. Kafija jādzer nesteidzīgi, jādomā par jautājumu, ko vēlaties noskaidrot. Kad tasīte izdzerta, ar apļveida kustībām jāsaskalina palikušie biezumi, tad tasīte jāapgriež otrādi, lai daļa kafijas biezumu izkristu uz šķīvīša. Krūzītē palikušie biezumi izstāstīšot nākotni, bet uz šķīvīša sabirušie - pagātnes notikumus.

Ja pašiem nav zināšanu, ko varētu nozīmēt kafijas biezumu veidotie zīmējumi, raksti un simboli, var izmantot gan simbolu vārdnīcas, gan meklēt latviešu tautas ticējumos. Nelielu špikerīti piedāvājam uzreiz: apļi bez traipiem sola naudu, krusts - slimību, zivs - ballīti, trijstūris - izdevušos karjeru.

Zīlēšana ar svārstiņu vai gredzenu

Sākumā - mazliet par rīkstniecību. Jau senos laikos cilvēki nodarbojās ar rīkstniecību un uzskatīja, ka rīkstīti palīdz griezt labie vai ļaunie burvju spēki. Rīkstnieku dēvēja par burvi. Un atkal jau karalienes Elizabetes I valdīšanas laikā rūdas atradnes Kornvolā tikušas uzietas ar rīkstītes palīdzību.

XIX gadsimta sākumā un pirmajā pusē «zižļa kustība» bija populāra spēle, rakstīts grāmatā «Rīkstniecība tuvplānā». Mūsdienās to var pielīdzināt svārstiņa vai gredzena izmantošanai, lai noskaidrotu atbildes uz jautājumiem. Starp citu, par rīkstniecību interesējās dzejnieks Johans Volfgangs Gēte, izsakot norādes, ka uz jutīga organisma reakcijām rīkstīte «atbild» labāk. Par rīkstītes griešanos saistībā ar Zemes un cilvēka iekšējiem procesiem viņš rakstījis «Faustā».

Savukārt jau minētajā grāmatā «Rīkstniecība tuvplānā» tās autori raksta, ka pēc eksperimentiem bija iespējams pierādīt, ka vispirms notiek muskuļu kustības un tad pagriežas rīkstīte cilvēka rokās. Tas nozīmē, ka ārējie faktori, kas saistīti ar āderēm, iedarbojas uz cilvēku tieši un rīkstīte ir neredzamo muskuļu kustību atainotāja. Beidzot esam nonākuši arī pie svārstiņa un gredzena. Tiek uzskatīts, ka šie rīki nolasa zemapziņas, nevis Zemes procesu (to pašu āderu) informāciju. Svārstiņu vai gredzenu iekar diegā, uzdod kontroljautājumus, lai noskaidrotu griešanās virzienu (piemēram, nosauc savu vārdu un jautā, vai tevi tā sauc. Pēc tam vēro, kāds ir svārstiņa kustības virziens. Uzdod aplamu jautājumu un vēro zīlēšanas rīka kustību. Tādējādi uzzināsi, kad svārstiņš vai gredzens saka jā, kad - nē). Ja svārstiņš apstājas, tātad atbildes nav. Jāizlemj pašam cilvēkam.

Tomēr ir cilvēki, kuriem svārstiņš vai gredzens neatsaucas. Un ir gadījumi, kad tas kustas pat ļoti dīvaini. Teiksim, vīrietis jautā: «Vai mani sauc Mārgareta Tečere?», un svārstiņš veido tādu kustības virzienu, kas nozīmē «jā».

Tāpēc: uzticies, bet pārbaudi!