Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Izrēķini pats! Vai esmu gaišreģis?

© depositphotos.com

Pat ja jautājums šķiet nenopietns, krāsas nav «nenopietns» temats. Par krāsu simboliku, uztveri ir izteikušies ne tikai ezoteriķi, numerologi, astrologi, bet arī psihologi un mediķi. Tam, ko «Praktiskā Astroloģija» piedāvā šajā daļēji popkultūras testā, ir arī plašāks skaidrojums. Piemēram, kāpēc izvēlējos konkrētu krāsu: tāpēc, ka tikai šodien tā jūtos; tāpēc, ka tas signalizē par veselības problēmām; tāpēc, ka neapzināti cenšos pateikt, kas man vajadzīgs u.tml.

Un nu - tests. Tā veidotāji apgalvo, ka gandrīz katrs trešais planētas iedzīvotājs ir apveltīts ar gaišreģa spējām, bet tās neapzinās un neizmanto. Šī testa adaptētāja, proti, es, noteikti pretojas nekritiskajam priekšstatam, ka tikai sievietēm ir attīstīta intuīcija, bet vīrieši ir nejūtīgi kā kirzas zābaki.

Vērojiet attēlu. Uz viena apģērba gabala nav izmazgāts traips. Kuras krāsas krekls tas ir?

depositphotos.com

ZAĻĀ

Ja izvēlējāties zaļo krāsu, tas jūs raksturo kā novērotāju. Nekāds dižais gaišreģis neesat (neņemiet ļaunā!), bet, pateicoties spējai ievērot nianses un sīkumus un prasmei to analizēt, jums nav grūti izvairīties no kļūdām un būt labam sarunu biedram. Pat ja jūs nespējat «iztaustīt» sarunbiedru līdz kaulu smadzenēm, jūs saprotat cilvēku, kurš jums uzticas, un atradīsiet īstos vārdus, lai turpinātu komunikāciju. Jūs protat neuzkāpt uz grābekļiem, un tas jau ir daudz. Labā ziņa: esat spējīgs kļūt par veiksmīgu uzņēmēju. Neesat cilvēks, kurš personīgā labuma vārdā ies pāri līķiem.

DZELTENĀ

Cilvēkus jūs izprotat, jums nesagādā grūtības lasīt viņu domas, paredzēt nolūkus un sajust noskaņojumu. Jūs esat kā lakmusa papīrs - precīzs, tiešs un neitrāls. Tieši tāpēc pie jums bieži vēršas pēc padoma, palīdzības, uzmundrinājuma, un ne velti. Jo jūs spējat risināt problēmas. Savējās un citu cilvēku. Ieteikums: nebūt tik arogantam kā skandināvu detektīvos, lai cilvēki pie jums tiektos, nevis baidītos apsvilināties.

ROZĀ

Eh, nemēģiniet uzlēkt augstāk par savu pēcpusi. Nākotnes pareģojumi nav jūsu stiprā puse. Jūs esat cilvēks, kurš risina problēmas tad, kad tās rodas, nevis cenšas paredzēt, kas varētu notikt. Tā ir uzteicama īpašība. Jūs naktī guļat mierīgi un dienā dzīvojat pēc principa «viss notiek». Kāds teiks, ka tāda attieksme traucē paredzēt dažādas situācijas. Bet tikai jūs pats spējat novērtēt, vai tādējādi palaižat garām iespēju vai saglabājat līdzsvaru, vai nožēlojat to, ko neizdarījāt vai izdarījāt. Jūs esat savas (ne)laimes kalējs.

VIOLETĀ

Nuja. Jūs jau to zinājāt, vai ne? Pareģis un zīlniece vienā personā. Lieliska intuīcija un prasme «nolasīt» cilvēkus, ātri formulēt viedokli par viņiem un attiecīgi izturēties. Kā teicis kāds komēdijžanra varonis, jūs spējat saprast un piedot. Arī tad, kad apvainojaties, jūtaties nodots, tik un tā vienlaikus protat analizēt notiekošo. Tā tiešām ir brīnišķīga īpašība, izmantojiet to! Drošāk! Uzticieties sev!

ORANŽĀ

Apsveicu! Jūs protat izprast apkārtējo cilvēku vēlmes un nolūkus. Pateicoties intuīcijai, jūs nenonākat sarežģītā situācijā, kad izvēlaties sarunbiedru, draugu, biznesa partneri, dzīvesbiedru. Lai ko citi cilvēki darītu un tas pat būtu vērsts pret jums, jūs pratīsiet atšķirt labu no ļauna. Tas gan ne nozīmē, ka dzīvē vienmēr būs tikai baltās svītra. Toties līdzās allaž atradīsies kāda radnieciska dvēsele. Pats to būsiet atradis un izvēlējies.

*

MAZLIET CITĀDS SKAIDROJUMS

(Avots: Elizabete Ozola «Krāsu terapija» u.c.)

ZAĻĀ - nemirstības, dabas, augstākās vibrācijas krāsa. Kristus misijas krāsa. Simbolizē līdzsvaru, dabas ciklus, dziedināšanu, jaunību. Pastāv uzskats, ka zaļā krāsa veicina harmonizāciju, lai sasniegtu augstākos apziņas līmeņus.

DZELTENĀ - radošu, garā stipru cilvēku krāsa. Koncentrē gribasspēku, veicina materiālu un garīgu vērtību realizāciju, atspoguļo tieksmi pēc neatkarības un spēju paplašināt apziņu.

ROZĀ - simbolizē romantismu, labsirdību un nevainību. Šo krāsu veido baltā un sarkanā krāsa, tāpēc tajā apvienojas mīlestība pret sevi, labsirdība, maigums un vīrišķība, vieglums un stabilitāte, gaisīgums un spēks. Tā nomierina. Savienojumā gaiši zilo - harmonija! Nepārspīlēsim ar rozā, pretējā gadījumā tā simbolizē mūsu trūkumus. Romantisms 60 gados - pārspīlējums…

VIOLETĀ - filozofu un dzejnieku krāsa. Būtības, patiesības izziņas krāsa. Violetā apvieno sevī sarkano un zilo krāsu, tāpēc tai ir divējāda daba: uzbudinājums un nomāktība, enerģija un miers. Šī krāsa patīk radošiem cilvēkiem, kurus piesaista viss neparastais un netradicionālais.

ORANŽĀ - simbolizē rudeni, siltumu, labestību, uguni. Uzbudinoša un satraucoša. Izraisa optimismu un aktivitāti, paaugstina dzīves tonusu. Oranžajai krāsai priekšroku dod drosmīgi un aktīvi cilvēki, kā arī tie, kas vēlas piesaistīt sev pretējā dzimuma uzmanību. Lai veicas!