Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Ko celt galdā viesiem?

© depositphotos.com

Vēl turpinās pikniki, ballītes, dārza viesības. Mūsdienu uztura sauklis ir – garšīgi un veselīgi! Veselīgs ēdiens nu jau ir kulta statusā. Svētkos var arī lutināt sevi un citus, bet ne viens vien ēdienam pievērš uzmanību arī pie viesību galda. Turklāt, ja ciemos ierodas draugi, kuri ikdienā ir skrejoši vai ne īpaši rūpējas par to, ko liek vēderā, nama saimniekiem ir iespēja viņiem «iebarot» ko tādu, kam ikdienā nav ne laika, ne spara.

Piedāvājam nelielu «špikeri», ko katram viesim celt galdā, lai būtu gan garšīgi, gan vasarīgi viegli, gan veselīgi. Un, protams, no svara ir arī galda klājums, bet visvairāk - omulīga noskaņa maltītes laikā.

Auns

Auns ēšanas ziņā nav izvēlīgs. Maltītei jābūt sātīgai, kalorijām bagātai, taču viegli sagremojamai. Aunam garšo gaļa, bet ieteicamas arī dažādas putras (īpaši brokastīs), zivis un dārzeņi. Aunu labi kārtīgi sabarot no rīta vai pusdienās, bet, ja maltīte paredzēta vakarā, pasniegt ko vieglu - augļu vai dārzeņu salātus, siera plati, biezpienu.

Pusdienām pagatavojiet sulīgu gaļu ar pikantām garšvielām - katru dienu nav ieteicams ar to mieloties, lai neuzskrūvētu jau tā ugunīgo temperamentu, bet svētkos var, un viņš uzreiz būs žirgts un priecīgs! Neaizmirstiet par dārzeņiem, bet desertā pasniedziet interesantus našķus. Vieglam launagam derēs biezzupa no brokoļiem, ziedkāpostiem, ķirbja un kabača. Uzkodām sarunu gaitā derēs rieksti un žāvēti augļi. Limitējiet alkohola piedāvājumu!

Galda klājums:

Konservatīvs, standarta - balts galdauts, baltas vai sudrabainas salvetes, bāli rozā sveces.

Auna veselībai ieteicamie produkti un garšvielas:

Jēra gaļa, kazas gaļa

Greipfrūts, arbūzs, valrieksti, āboli

Burkāni, sīpoli, paprika, šalotes sīpoli, redīsi, kvieši, ziedkāposti

Pipari, ķiploki, ķimenes, safrāns, piparmētras, koriandrs, rozmarīns, mārrutki

Turpinājumu lasi nākamajā lapā