Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Par viņu runā - Viņa Svētība pāvests Francisks

© Scanpix

Romas pāvests Francisks 24. septembrī apmeklē Latviju. Augsne viņa vizītei tika gatavota daudz agrāk, dodot mājienus, ka Latvijas simtgadē būtu iespējamas vairākas zīmīgas, simboliskas vizītes. Latvijas vēsturē pirmais gadījums, kad mūsu zemi apmeklēja pāvests, katoliskās baznīcas lielākā autoritāte, datējams ar 1993. gada 8. septembri. Tad Jāņa Pāvila II ierašanās bija atbalsta žests nelielai valstij, kas atguvusi valstisko neatkarību.

Katoļu baznīca tiek uzskatīta par konservatīvu, tātad - stabili nemainīgu vai vismaz tādu, kas krasi nemainās. Pāvestam Franciskam stājoties amatā, analītiķi norādīja, ka viņš varētu ienest jaunas, mūsdienīgākas nostādnes katoļu baznīcā, jo pāvesta reputācija līdz tam bija - pazemīgs, vienkāršajiem cilvēkiem pieejams un vienlaikus konservatīvs fundamentālos jautājumos. Par vienu no nozīmīgākajiem pāvesta uzdevumiem jaunajā amatā tika uzskatīta bērnu izmantošanas skandālu sakārtošana. Sauksim lietas īstajos vārdos - stingrāk vērsties pret pedofiliju, ko piekopj/piekopuši svētie tēvi. Nupat atkal izraisījās tāds skandāls. Katoļu priesteri ASV Pensilvānijas štatā ilgstoši izmantojuši bērnus. Vismaz 300 priesteru, vismaz 1000 bērnu, bet skaitļi varētu būt lielāki. Vatikāns pēc šīs informācijas nāca klajā ar paziņojumu pēc divām diennaktīm, pāvests pauzēja ilgāk, līdz lūdza piedošanu dieva kalpu izdarīto seksuālās izmantošanas upuriem. Francisks jau iepriekš ticis kritizēts, ka baznīca nav izrādījusi izlēmīgu rīcību baznīcas priesteru pastrādāto seksuālo noziegumu krīzes risināšanā.

Toties par negaidītu var uzskatīt viņa nepārprotami formulēto attieksmi pret ho­moseksuāļiem - ka problēma ir nevis šī orientācija, bet gan tās lobēšana, kā arī - grēks ir homoseksuālisma akts, nevis homoseksuāla orientācija.

Pirms dažiem gadiem «Praktiskā Astroloģija» publikācijā «Kā mainās katoļu baznīca» jautāja, vai pāvests Francisks katoliskās baznīcas pamatus ir satricinājis vai arī mainījies līdzi laikam. Vai viņš ir ietekmīgs garīgais līderis? Līderis ir, bet pasaules kārtību līdz pamatiem nenograus. Sākumā šāda cilvēka izvēlēšanās pāvesta amatam ļoti daudziem bija pārsteigums, bet, jāteic, konklāva lēmums trāpījis desmitniekā. Tagadējais pāvests seko absolūtām ētikas un morāles vērtībām, bet viņš atzīst stabilitāti, tāpēc straujas reformas nenotiks - par to liecina viņa numeroloģiskā matrica. Viņa atbildības izjūta, morāles normas un prāta vadīti apsvērumi nepieļaus izveidotas sistēmas vietā piedāvāt būtiskas izmaiņas.

Viņam var uzticēties, dunci mugurā neietrieks. Pāvests Francisks ir taisnīgs, apzinīgs cilvēks. Viņš tic tam, ko dara, un ir ētisks cilvēks - vārdi saskan ar domām un domas - ar vārdiem un darbiem. Lai kā gribētos dieva kalpam piedēvēt ne šīs zemes dzīvi, viņš lieliski izjūt realitāti un dzīvo tajā. Viņa prāts prasa faktus. Viņš prot argumentēt. Dzīvē uz prātu paļaujas vairāk nekā uz jūtām, tāpēc var neizmantot kādas iespējas, tomēr tas nav auksts aprēķins. Viņš ir cilvēks, kuram ir labi attīstīta fantāzija un patīk eksperimentēt - tas ļauj sakarības ieraudzīt no cita aspekta.

Pāvests allaž ir persona, kam tiek pievērsta uzmanība un kura sacīto uzklausa. Francisks ir par sevi pārliecināts, stabils cilvēks, viņš lozungus neizkliedz, bet tieši prasme viedokli izteikt pārliecināti, mierīgi un argumentēti liek viņā ieklausīties. Viņš spētu būt arī nežēlīgs, ja neprastu valdīt pār sava rakstura vājajām pusēm.

Mērķtiecīgs. Mērķi sasniegs arī tad, ja zaudējumu būs vairāk nekā ieguvumu.

*

ASTROLOĢISKAIS CV

Romas pāvests Francisks

Saule - Strēlniekā

Mēness - Ūdensvīrā

Merkurs - Mežāzī

Marss - Svaros

Romas pāvests Francisks I dzimis starp Saules un Mēness aptumsumu, kas norāda gan uz garīgo spēku, gan sarežģītiem dzīves līkločiem. Viena no viņa dzīves misijām - darboties sabiedrības labā.

Saule Strēlniekā plus labs Jupiters - cilvēkam piemīt plašs pasaules redzējums, bet labi aspektēts Merkurs Mežāža zīmē dod loģiku un praktisko domāšanu. Turklāt astrokartē dominē Zemes stihija, kas piešķir spēju raudzīties uz lietām reāli un «nestrebt karstu».

Tajā pašā laikā personība ir samērā sarežģīta, ar stresa riskiem un iekšējām pretrunām. Vīrišķā planēta Marss rada spēcīgu nepieciešamību pēc sadarbības, bet tās spēks Svaru zīmē ir vājš. Daudzos gadījumos šādi cilvēki ir sociālo pārmaiņu iniciatori, vēlas iegūt cieņu un atzinību, viņiem tīk sastrādāties, taču Mēness Ūdensvīrā rada tieksmi pēc neatkarības un vēlmi rīkoties pēc sava prāta. Turklāt Mēnesim ir aspekti, kas norāda - jebkāda «spiediena» izdarīšana var būt emocionāli traumējoša.

Gunas Kārkliņas interpretācija