Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Katrai planētai ir savs enerģētisko vibrāciju spektrs

© depositphotos.com

3.lapa

Urāns

Sengrieķu mitoloģijā Urāns simbolizē debesis, tāpēc arī šīs planētas saistība ar gaišzilajiem toņiem nav nejauša. Tie gan piemīt ne tikai skaidram debesjumam bez neviena mākonīša, bet arī košām zibens mēlēm, kas rotājas negaisa laikā. Ar šīm parādībām Urāns saistīts vistiešākajā veidā, gluži tāpat kā ar visām cilvēku tieksmēm pacelties augstu virs zemes - šī planēta astroloģijā atbild par aviāciju un kosmonautiku. Starp citu, parasti gaisa satiksmes darbinieku formas tērpi ir zilajos toņos, savukārt gaisa desanta pulkus, kas uzdevuma izpildes vietā tiek nogādāti lidmašīnās vai helikopteros, raksturo gaišzilas beretes.

Urāns pārvalda ne tikai aparātus un cilvēkus, kuri jau strādā debesu telpā, bet arī domas un sapņus par to, kam vajadzētu notikt nākotnē - no konkrētiem projektiem līdz neprātīgiem plāniem, tāpēc arī radies poētiskais formulējums «zilais sapnis», ar ko parasti saprot realitātē nebalstītu iztēles augli. Līdzīgi ar Urāna gaišzilajiem pārvaldījumiem saistīts izteikums - «būvēt gaisa pilis».

Izrādās, ka žargonā uz homoseksuāliem vīriešiem attiecinātais apzīmējums «zilais» arī nav bez pamata, jo Urāns pārvalda Ūdensvīru, kas savukārt ir eņģelis bez materiāla ķermeņa un dzimuma, proti, androgīns. Tieši ar šo pozīciju saistāma atsevišķu astrologu pārliecība, ka Ūdensvīru, tātad - arī Urānu, raksturo baltā un melnā salikums. Šī planēta patiešām ir divdabīga, neviennozīmīga, tā brīnumainā veidā spēj apvienot pretrunīgo.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā