Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Katrai planētai ir savs enerģētisko vibrāciju spektrs

© depositphotos.com

Katrai planētai ir savs enerģētisko vibrāciju spektrs, kas astroloģijā atbilst noteiktām krāsām. To gan analizējot, gan intuitīvi uztvēruši ne tikai astrologi, bet arī cilvēces kultūrtelpas veidotāji un galvenokārt jau mītu kopradītāji. Līdzīgi kā ar atšķirībām planētu ietekmes vērtējumā, dažādās astroloģijas skolās un pat atsevišķu astrologu vidū nav vienprātības jautājumā par planētu un krāsu savstarpējām atbilstībām, tomēr to pastāvēšana pamanāma pat nespeciālistiem.

Plūtons

Šo planētu (vai astronomiski pareizi - pundurplanētu, jo pirms gadiem tai planētas nosaukums tika atņemts, kas gan nemazina planētas enerģijas spēku un ietekmi astroloģijā) raksturo granātsarkana krāsa, kas rodas, tai radniecīgā Marsa košajam sārtumam piejaucot mazliet melnā. Abas planētas vieno ne tikai līdzīgas krāsu vibrācijas, bet arī šo debess ķermeņu simboliskā nozīme: abi atbild par kaislībām, seksuālajām tieksmēm un izteiktu emocionalitāti. Tiesa, atšķirībā no Marsa Plūtons situācijām piešķir liktenīgumu, tāpēc ieslīgšana kaislībās kļūst draudīga, pat ārdoša, savukārt aizraušanās saistīta ar valdonību, greizsirdību, atriebību. Šo tumši sarkanā starojuma mentalitāti tēlaini simbolizē megapopulārā Žorža Bizē opervarone Karmena. Tiem, kuri interesējas par Indijas kultūru, šādā kontekstā vajadzētu iedomāties par draudīgo dievieti Kālī, kuras ārdošā spēka pilnajā tēlā sarkanais savienots ar melno. Iedziļinoties kultūrtelpas arhetipos, šis pats krāsu savienojums neapšaubāmi attiecināms uz vampīriem, jo viņu estētikā dominē asinis un nāve. Starp citu, šādas asociācijas iegūst jaunu nozīmi, ja zinām, ka viena no Plūtona negatīvajām izpausmēm saistīta ar enerģētisko jeb bezkontakta vampīrismu. Arī visas maģiskās darbības ir šīs planētas ietekmē.

Gluži tāpat kā Neptūns, arī Plūtons pieder Ūdens stihijai, kuru raksturo noslēpumainība un okultas spējas.

Daudzi astrologi šo planētu saista ar sarkanās un zaļās krāsas savienojumu, kas atbilst Skorpionam, tātad - arī Plūtonam, kurš šo zīmi pārvalda. Tas ir savdabīgs pretēju krāsu nostatījums, kas rada koša raibuma efektu, stresu, taču - tieši tas Plūtona ietekmē esošajiem šķiet gluži pašsaprotams psihes stāvoklis.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā