Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Ko var sagaidīt no pasaules politiskās "spices"?

© depositphotos.com

Pēdējo mēnešu laikā globālajā politikā vērojamas dažādas interesantas norises. Pārsvarā tās saistās ar ASV prezidenta Donalda Trampa vizītēm un izteikumiem. Vai viņš vēlas mainīt pasaules lietu kārtību? Kas ir Tramps un daži citi «lielie spēlētāji»? Ko vēsta viņu astroloģiskās kartes?

Pārmaiņu vēstneši kosmosā

«Praktiskā Astroloģija» jau vairākkārt rakstījusi, ka no astroloģiskā skatupunkta patlaban dzīvojam globālu pārmaiņu periodā. Viens nozīmīgs lielo planētu cikls, kurš jāņem vērā, runājot par globāliem procesiem, tajā skaitā ekonomiskajā krīzēm, ir Saturna/Urāna cikls. Tas aizsākās 1988. gadā ar abu planētu savienojumu Strēlnieka zodiaka zīmē un iezīmē radikālus un negaidītus pagriezienus sabiedrības uztverē, uzskatu maiņu, jaunu paradigmu rašanos un arī - krasus ekonomiskās krīzes brīžus. Urāns šajā divu planētu savienībā ir revolucionārs, Saturns - konservators. Urāns pieprasa pārmaiņas, Saturns turas pie ierastajām sistēmām. Jāatgādina arī, ka Saturns tagad visu gadu atrodas Mežāzī tāpat kā Plūtons. Pirmais ir «stabilizators», otrais «transformators». Šis viss kopums un vēl citi faktori ļauj izteikt prognozes, ka pasaules lietu kārtība mainās. Ir vēl citi faktori, bet visus neuzskaitīsim - par tiem regulāri var lasīt mūsu žurnāla rubrikā «Profesionāļiem».

Tālāk par cilvēkiem, kas iesaistīti un no kuriem lielā mērā atkarīgi šie pārmaiņu procesi. Pasaules lielvaru līderiem bijušas dažādas interesantas tikšanās pēdējo mēnešu laikā, dažādi vērtētas un medijos atspoguļotas.

ASV prezidents mazliet «šovmenis»

Kā redzams, ASV prezidents publikas priekšā nemulst un viņam pēc vārda kabatā nav jālien. Redzot viņa runas un komunikācijas manieres, it īpaši pirmsvēlēšanu kampaņas laikā, allaž gribējies vilkt paralēles ar Krievijas politiķa Vladimira Žirinovska runas manieri. Asa, populistiska, radikālā. It kā spēlējot uz cilvēku instinktiem un masām, kuras negrib vai nespēj domāt.

Bet tas tā, subjektīvi.

Acīmredzami komunikācija pieslīpēta televīzijā, jo no 2004. līdz 2015. gadam Tramps vadījis realitātes šovu «The Apprentice».

Jaunībā viņš strādāja sava tēva celtniecības un nekustamo īpašumu firmā, bet vēlāk pārņēma tās vadību. Gūstot panākumus un vairojot miljonus, viņš kļuva par vienu no bagātākajiem cilvēkiem pasaulē. 2016. gada maijā viņa īpašumu vērtība bija 4,5 miljardi ASV dolāru.

CNN godalgotā politikas analītiķe Mela Robinsa, ilgstoša Trampa politikas pētniece, uzskata, ka viņa veiksmi garantē vairāki faktori: pirmkārt - viņš ir patiess. Tramps savos izteikumos pauž virtuves sarunu skarbumu - tautai ir vajadzība pēc «drosmīgas balss». Viņu neinteresē, ko jūs domājat. Politiķis ir iznīcinājis jēdzienu «politkorektums» savā pirmsvēlēšanu kampaņā, un viņa aizvainoto saraksts ir plašs.

Trīs labas sievas

Donalds Tramps trīs reizes precējies un kundzes apņēmis arvien jaunākas. Pirmā sieva Ivana Trampa, čehu izcelsmes modele, dzimusi 1949. gadā. Otrā sieva, aktrise Marla Tapesa, dzimusi 1963. gadā, bet pašreizējā laulātā, supermodele Melānija Trampa - 1970. gadā. Šajās laulībās dzimuši pieci bērni. Domājams, ka Tramps ir labs tēvs, jo saskaņā ar viņa astroloģisko karti ģimene un rūpes par savējiem viņam ir svarīgas.

Saņem kritiku par «pielīšanu» Putinam

Pēc jūlija tikšanās ar Krievijas līderi Vladimiru Putinu Tramps savā dzimtenē saņēmis pārmetumus par to, ka gļēvulīgi centies apiet problemātiskos jautājumus, kas varētu mest ēnu uz sarunu biedru, un apšaubījis ASV izlūkdienestu profesionalitāti - proti, izvairījies atzīt, ka piekrīt to slēdzienam par Krievijas mēģinājumiem ietekmēt 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanu norisi un rezultātus, raksta «Neatkarīgās Rīta Avīzes» ārzemju ziņu apskatnieks Māris Krūmiņš. Trampa pazemība pēc sarunām ar Putinu īpaši kontrastējusi ar viņa bravūrīgo uzvedību, iepriekš tiekoties ar citu NATO valstu līderiem, un nokaitinājusi pat republikāņu partijas kongresmeņus un Trampu parasti atbalstošās televīzijas kompānijas «Fox» komentētājus.

Helsinkos notikušo sarunu laikā Tramps un Putins divas stundas apspriedās divatā (klātesot tikai tulkiem), un, kā norāda daudzi politiskie komentētāji Atlantijas okeāna abās pusēs - bail pat iedomāties, ko ASV prezidents šajā laikā var būt sarunājis.

Iepriekš Trampam bija tikšanās arī ar Baltijas valstu vadītājiem, taču politologi uzskata, ka patiesībā lielas intereses par mūsu reģionu viņam neesot. Pēc tikšanās viņš aicināja citas NATO dalībvalstis ņemt par paraugu Baltijas valstis, kuras šobrīd aizsardzībai atvēl alianses dokumentos paredzētos 2% iekšzemes kopprodukta. Viņš arī uzsvēra, ka ASV palielinās sašķidrinātās dabasgāzes eksportu, un Baltijas jūras reģionu minēja kā vienu no potenciālajiem eksporta tirgiem.

ASTROLOĢISKAIS CV

Donalds Tramps

Saule - Dvīņos

Mēness - Strēlniekā

Merkurs - Vēzī

Marss - Lauvā

Dažādas intereses, kustība, vajag, lai «bilde mainās», t.i., diezgan grūti būt rutīnā, vienmēr gribas pārmaiņas. Kartes izkārtojums rāda, ka cilvēkam ļoti svarīga karjeras tēma, ir vēlme izcelties, parādīt sevi gan profesionāli, gan radoši, gan sabiedrībā. Piemīt godkāre un mērķtiecība. Dzimšanas kartē ir gan Saules, gan Mēness aptumsumu (līdz ar to arī pilnmēness) ietekme, kas norāda uz spēcīgu personību un bangojošām emocijām, var zaudēt paškontroli un mirkļa iespaidā sarunāt ko lieku. Turklāt cilvēkiem ar šādu stāvokli bieži vien ir jādarbojas sabiedrības labā - sabiedriskajā darbā vai politikā. Spēj iedarboties uz publiku un patīk atrasties tās priekšā. Jājūtas mīlētam - gan sabiedrībā, gan ģimenē.

Runājot par negatīvajiem momentiem, Donalda Trampa kartē ir kombinācijas, kas norāda uz paaugstinātiem stresa riskiem. Šad un tad var būt situācijas, kad sirds saka vienu, prāts ko citu un pats pa vidu. Var būt nervozitāte un utopiskas idejas. Astroloģiskajā kartē nemaz nav Zemes stihijas.

No apvainojumiem līdz rokasspiedienam

Jūnija vidū Donalds Tramps tikās ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu. Vēl pirms gada abu komunikācija un attiecības bija visnotaļ saspringtas - abi apmainījās ar apvainojumiem un draudiem.

Samita noslēgumā abi līderi parakstīja dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmās Korejas pussalu pilnīgi atbrīvot no kodolieročiem. Konkrētāka informācija par to, kā izpaustos denuklearizācijas process, netika izpausta. Tramps tikai paziņoja, ka Ziemeļkoreja vairs nerada kodoldraudus. Tiekoties ar Ziemeļkorejas līderi, Tramps deva arī leģitimitāti Kima režīmam.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā