Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Kas gan tā par līgošanu bez viena alus vai miestiņa!

© depositphotos.com

Mūsdienās alus veidi ir tik dažādi, un katram savs raksturs – cits gāž no kājām ātri vien, kāds dara vieglu prātu, cits liek filozofiski aizdomāties, bet vēl kādu var lēni malkot kaut visas dienas garumā, līksmi triecot ar draugiem un ļaujot burbulīšiem plīst pret aukslējām.

Šajā izklaides publikācijā katrs alus veids pielīdzināts pēc savas būtības un rakstura zodiaka zīmēm. Un, ja ir tīkams garšas ziņā - tad Jāņu nakts tiks pavadīta lieliskā harmonijā un saskaņā, kad, tā sakot, gars ar miesu saplūdīs vienotā līksmē!

Auns - pilzenietis

Pilzenietis ir klasisks gaišais lāgera tipa alus. Vienkāršs, visiem pieejams visos dzīves gadījumos, nav pārsmalcināts, bet saprotams ikviena mēlei. Gluži kā Auns - vienkāršs un taisns, bet nevar nepatikt!

Spēj ātri aizrauties un tikpat ātri atdzist. Arī ar pilzenīša dzeršanu nevar ilgi vilkt garumā, citādi atšālējas un kļūst nebaudāms. Auns ir tikpat demokrātisks kā šī alus šķirne - to liek gan smalkākos godos galdā, gan nokrauj pie televizora hokeja mača laikā, un krodziņā tas dārgi nenāk. To var baudīt ar veciem čomiem mājās vai pie dabas krāšņās krūts vai iemalkot pie ugunskura bez ļaunām sekām otrā dienā, ja vien nav pār mēru baudīts. Arī Aunam ir sava strīpa, aiz kuras sāk badīties, bet citādi - draudzīgs, skaļš un atraktīvs elements, īpaši svētkos!

Vērsis - porteris

Vērsis, protams, ir klasiskā vērtība - uzticamais porteris, stabils kā veca, labā Britānija, kur tas arī radies. Sākotnēji darbarūķu iecienīts, vēlāk jau populārs visur, un Krievijas galmā pat tika celts galdā blakus smalkiem dzērieniem. Arī Vērsis jūtas omulīgi teju visur, bet vislabāk tur, kur viņam pašam ir ērti. Vērsis ir kompānijas dvēsele, omulīgs, patīk gardi paēst un padzert. Porteris ir viltīgs - tumšs un salds, bet vienā brīdī, skat, jau «sadevis galvā». Nu, tāda Vērša daba, ja to nokaitina, var pārvērsties niknā bullī, bet tas notiek reti.

Porteris ir teju vienīgais alus, kuru vēlams dzert nevis aukstu, bet siltu, lai labāk justu piesātināto smaržu un garšu; tas ir tumši brūns un smaržains kā lekna, svaigi uzarta zeme, no kuras tūlīt atkal jauni mieži asnus dzīs, gluži tāpat, kā dīgst idejas radošā prātā. Vērsim, gluži kā šim tumšajam alum, piemīt gan stabilitāte, gan vērtība, gan īpašs, vārdos neizsakāms šarms.

Dvīņi - radlers

Dvīņi ir divējādi. Tā ir dubultā zīme, mitoloģijā - Kastors un Polluks. Nemirstīgais Polluks pārvalda mākslu, apziņu un intelektu, viņu vairāk interesē garīgā, ne fiziskā dzīve. Mirstīgais Kastors, tieši otrādi, ir emocionāls un kaislīgs, mīl sabiedrību un izklaides. Ir arī daudzi Dvīņi, kuros mainās garīgās un materiālās puses.

Tāpat ar radlerīti - it kā alus, bet tomēr tikai pa pusei. It kā limonāde, bet tomēr atkal tikai pa pusei! Šo parasti dzer tie, kas nevar saprast, ko grib, vai arī grib sevi pamānīt - sak, tas taču nav nekāds «īsts alkohols». Tāds pļāpūdens jau arī vien ir! Gluži kā Dvīņi, kuri labprāt tērzē, brīžiem gan piemirstot, ka arī citi labprāt ko vēstītu. Gan radlerītis, gan Dvīņi labi iederas siltā vasaras dienā draugu lokā atpūtas brīdī, kad var muldēties uz nebēdu, ļaujot vieglam žvingulītim vadīt mēli un ne par ko nopietni nedomāt.

Vēzis - karstalus

Kanēļstandziņu un krustnagliņu smarža, omulīgi karstošs katliņš uz plīts - viss, kas liek domāt par māju sajūtu un omulību! Te, tieši te un šobrīd rit mana dzīve, un lieciet man svētu mieru, ļaujiet baudīt karstalu. Omulīga ieritināšanās savā aliņā - tas Vēzim tīk. Un bērnības smaržas, kas liek domāt par vecmāmiņu vai opapu, kas šiverē pa virtuvi!

Romantiķis Vēzis dzīvo sapņos. Viņam patīk viss neparastais, bet tā, no attāluma, daudz mīļāka viņam sava aliņa un pierastais dzīves veids ar savu saimi vai ar sevi pašu. Viņš mīl visu, kas savs un kas pasargā no ļaunās ārējās pasaules. Drusku romantiskas salkanības, nedaudz sakaltušu rožu lapiņu sentimenta un pāris asaru mežģīņu spilventiņā - tā Vēzis pin savu burvju šķidrautu, kas sargā no visādiem sliktajiem un svešajiem, ar ko nākas sastapties ārpusē ik dienu. Tāpat arī ikviens, malkojot aromātisko karstalu - uzkarsētu tumšo alu ar garšvielām un cukuru, var «mentāli ierušināties», ļauties atmiņām, sapņiem un norimt, aizmirstot skarbo ikdienību.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā