Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Ģērbies atbilstoši savai horoskopa zīmei

© depositphotos.com

3.lapa

Ūdens stihija

(Vēzis, Skorpions, Zivis)

Personības un stila atslēgas vārdi: noslēpumainība, jūtīgums, maģija, romantika, maigums, kaisle, vilinājums.

Vēzim patīk apģērbu daudzslāņainība - lai viena kārta klājas pār otru, ko pēc vajadzības var novilkt vai uzvilkt: vestes, vieglas jakas, garas jakas, lieli lakati, šalles utt. Patīk dabīgi materiāli ar labu gaisa caurlaidību, brīvs piegriezums, salīdzinoši vienkārši fasoni, ieapaļas formas (atlokiem, dekoltē). Pieķeras vecām lietām, tostarp drēbēm, kas saistītas ar jaukām atmiņām. Tādas novalkās līdz caurumiem un arī tad neizmetīs. Jaunībā mīl piegulošas drēbes, kas pasvītro viņu ēterisko trauslumu. Ar gadiem apģērbs kļūst brīvāks un plandošāks. Ir savi iemīļoti apģērba gabali, ko nēsā ikdienā, taču svētku tērpu uzvelk reizi, divas, tad pakar skapī un palaikam par to patīksminās tāpat vien. Patīk pavasara purva toņi - maigi zaļganpelēks, arī zilgans, vecrozā, sudrabaini balts. Rotaslietas izvēlas neuzkrītošas, toties tādas, kurām piemīt dziedinošs spēks vai simboliska nozīme. Patīk rotājumi no ziediem, dabīgiem akmeņiem.

Slaveni Vēža stila paraugi: Žizele Bundhena, Izabella Adžāni, Džīna Lolobridžida, Silvestrs Stalone, Harisons Fords.

Skorpions ir pati seksuālākā no visām Ūdens stihijas zīmēm, un tas atspoguļojas arī apģērbā. Sievietes demonstrē savu augumu, kamēr tas to atļauj. Ja ir kādi defekti, neviens cītīgāk un spītīgāk par Skorpionu nestrādās, lai tos likvidētu.

Tā ir arī pati aktīvākā no Ūdens zīmēm, tāpēc, īpaši jaunības dienās, ir lieli dendiji, kas seko modes aktualitātēm un aši ievieš tās dzīvē. Viņiem patīk daudz sarežģītu detaļu, un tās nebūt katra neatrodas nejauši tur, kur atrodas - viss ir rūpīgi pārdomāts. Veidot šādas sarežģītas kompozīcijas, kas turklāt izskatās ļoti dabiski, ir īpašs, tikai Skorpioniem piemītošs talants. Krāsas - sarkana, melna. No materiāliem patīk āda, samts, velūrs, trikotāža. Jūsmo par dažādiem šķēlumiem, asiem trīsstūrveida dekoltē, šauriem, gariem atlokiem, mežģīņu aprocēm, zelta un sudraba apdarēm. Līdz pat vecumam vēlas izskatīties moderni. Tie Skorpioni, kas vairāk pievērsušies garīgajai dzīvei, ir stabilāki un konservatīvāki - viņi pērk drēbes ilgam laikam, ciena izturību un kvalitāti, dod priekšroku klasiskiem fasoniem, izvēlas mierīgas, vēsas krāsas, vien pa laikam izvēloties kādu spilgtu aksesuāru. Skorpioni mīl caurspīdīgus dārgakmeņus un to maģisko būtību.

Slaveni Skorpionu stila paraugi: Leonardo di Kaprio, Alēns Delons,

Sofija Marso, Demija Mūra, Peta Vilsone, Mega Raiena.

Zivis, šķiet, ir vispretrunīgākā no zīmēm, un šo savu pretrunību tās slēpj aiz apģērba. Viņas nemīl, ka tās liek rāmjos. Arī apģērbā viņām nepatīk stingras formas - žaketes ar izteiktām līnijām, uniformas, jostas. Reizēm gan šāda tipa apģērbs viņām palīdz noturēties un neizplūst, taču ilgstoši lietišķā apģērbā Zivīm būt ir ļoti grūti.

Klasiskās Zivju krāsas ir tumši zaļš, jūraszils, violets; plūdenas krāsu pārejas, izplūduši toņi. Mīl mīkstus, zīdainus audumus. Jūsmo par asimetriskiem piegriezumiem. Aksesuārus izvēlas mazus, glītus, ažūrus, neuzkrītošus. Ja vien vēlas, tas ir, vispār pievērš tam uzmanību, prot apģērbties ļoti gaumīgi. Var sameistarot no vecas šalles traku jostu vai turbānu, un visi domās, ka tas ir neprātīgi skaisti un oriģināli. Mājās gan parasti staigā vecās, novalkātās drēbēs, kurās jūtas ērti un silti, nedomājot par izskatu.

Slaveni Zivju stila paraugi:

Brūss Villiss, Šārona Stouna, Eva Hercigova, Drū Berimora.

Zemes stihija

(Vērsis, Jaunava, Mežāzis)

Personības un stila atslēgas vārdi: miers, kārtība, respektablums, pārliecība, klasika, stingrība, lakonisms, ieturētība.

Vērsim no visām Zemes zīmēm visvairāk tīk komforts un labs, skaists apģērbs. Pārvaldniece Venera dāvā viņiem gan gaumi, gan arī mīlestību pret dārgām un skaistām lietām. Vērša zīmes sievietes ļoti nopietni attiecas pret zīmoliem, pret apģērbu izgatavotājiem. Veikalā pavadīs daudzas stundas, bet tādēļ, lai rūpīgi izvēlētos vislabāko, vispiemērotāko. Vēršiem patīk gan kvalitāte, gan arī kvantitāte, tāpēc drēbju skapis lūst. Labi jūt materiāla faktūru, tāpēc viņiem neviens nestāv blakus dažādu materiālu sakombinēšanā.

Fasona izvēlē noteicošais ir nevis tas, kas ir modē tagad, bet tas, kas neiziet no modes nekad. Vīrieši nēsā korektus, neitrālus kostīmus, tēlu atsvaidzinot ar kādu košu, neparastu detaļu - šiku pulksteni, eksotiskām aproču pogām. Sieviete, ja līdzekļi atļauj, izvēlas dārgas, taču gaumīgas lietas. Dod priekšroku klasiskiem, dabīgiem, laika un uzticības pārbaudi izturējušiem audumiem - vilnai, zīdam, kokvilnai. Nemīl daudz sīku detaļu. Labāk dod priekšroku lielām kabatām, lielām aplikācijām. Mēdz būt nedaudz nevīžīgas, nepamanīt traipiņus. Tomēr iemīļoto apģērba gabalu vilks arī tad, kad neizmazgājamais traipiņš būs ieraudzīts - lai gan turpinās izlikties, ka tā tur nav.

Slaveni Vērša stila paraugi: Als Pačīno, Odrija Hepberna, Uma Tūrmane, Penelope Krusa, Bārbra Streizande, Džeks Nikolsons.

Jaunava piešķir lielu nozīmi cilvēka ārējam izskatam. Jaunavas racionālisms te rod lielisku augsni radošām izpausmēm. Pati Jaunava, ja vien ir īsta savas zīmes pārstāve, ģērbsies nevainojami kārtīgi. Viņa var atļauties visu krāsu gammu, mīl audumus ar zīmējumu, vēlams - abstraktu. Ikdienā dod priekšroku pieklusinātiem toņiem. Pērkot apģērbu, pievērš uzmanību tā daudzfunkcionalitātei - lai, tā sakot, der gan darbam, gan ballītei. Jaunavai neeksistē nekā otršķirīga, tāpēc apģērba gabalu rūpīgi izpētīs, pārbaudīs rāvējslēdzējus, kņopītes, paraustīs oderi, izprašņās pārdevēju. Rotaslietas īpaši nemīl. Pulkstenis kā aproce vai kas cits tikpat funkcionāls viņiem tīk labāk.

Slaveni Jaunavas stila paraugi: Klaudija Šīfere, Sofija Lorēna, Ričards Gīrs, Agata Kristi, Grēta Garbo, Milena Fārmere.

Mežāzim nav augstu prasību attiecībā pret apģērbu; viņam arī netīk izcelties ne labā, ne sliktā nozīmē. Galvenais ir būt pieklājīgi apģērbtam. Dod priekšroku tumšiem, ieturētiem toņiem, lakoniskam stilam. Viņi ir tie, kas lietišķā kostīmā jūtas kā zivs ūdenī. Labi jūt formu un struktūru, tāpēc gandrīz jebkurā apģērbā izskatās atbilstoši un akurāti. Viņiem arī piemīt spēja redzēt kopumu, tāpēc labi salāgo visu tēla ansambli - sākot ar kurpēm, beidzot ar kaklasaiti/somiņu.

Par aksesuāriem runājot - ja laulības gredzens ir aksesuārs, tad Mežāzis tādu nēsā... Viņam aksesuāri ir līdzekļi statusa pasvītrošanai. Ne īpaši mīl dārglietas; atkal jau - ja vien to nēsāšana kaut kā nepalīdzēs, piemēram, atstājot iespaidu uz biznesa partneri. Vai arī tie ir, piemēram, no vecmāmiņas mantoti auskari, gredzens. Dažiem Mežāžiem piemīt tieksme uz mistiku, viņi mēdz nēsāt dārgmetālu talismanus ar dīvainām zīmēm.

Slaveni Mežāža stila paraugi: Keita Midltone, Mels Gibsons, Karla Bruni, Džulija Ormonda, Marlēna Dītriha.

Publikācijā izmantoti materiāli no žurnāla Praktiskā Astroloģija