Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Kas ir "putnu zodiaks"?

© Ilustratīva bilde

Ne pārāk bieži, bet dzirdēts, ka tradicionālo zodiaku – Auns, Vērsis, Dvīņi, Mežāzis utt. – mēģina pielīdzināt gan latviešu budēļu laika maskām (Nāve, Dzērve, Vilks, Lācis), gan citiem simboliem, un reizumis uzvirmo diskusijas arī par 13. zodiaka zīmi Čūsknesi. Vai zodiaka zīmes tiek attiecinātas arī uz putniem?

Tiek gan. Ūdensvīra laikmetā, kad, kā uzskata ezotēriķi, mainās cilvēku domāšana un rodas tādi kā nākamās jaunās ēras cilvēki, arī zodiakam esot jāmainās, jo cilvēku atstāj pirmatnējais, dzīvnieciskais sākums. Zodiaks tiek pielīdzināts putnu pasaulei un iegūst spārnus, proti, kļūst garīgāks, ja skaidro pavisam primitīvi. Auns kļūst par Pūci, Vērsis - par Stārķi, Dvīņi - par Papagaili, Vēzis - par Vanagu, Lauva - par Pelikānu, Jaunava - par Sekretārputnu, Svari - par Dzērvi, Skorpions - par Žagatu un Strēlnieks - par Bezdelīgu, Mežāzis kļūst par Ērgli, Ūdensvīrs - par Gulbi, Zivis - par Pīli. Savukārt 13. zodiaka zīme - visu pārējo virsvadītājs - būšot Pāvs.

Jaunajā zodiakā spēcīgākās zīmes būšot Mežāzis (Ērglis) un Vēzis (Vanags), no šīs pozīcijas izspiežot Skorpionu (Žagatu).

Katrai zodiaka zīmei tikšot noteikts savs uzdevums: Ērgļa zīmē dzimušie līdzināsies šiem putniem, ja dzīvos un strādās ar pilnu atdevi, nevis uz citu cilvēku rēķina; Gulbis rādīs cilvēkiem ceļu uz gaismu; Pīle palīdzēs atrast izdzīvošanai nepieciešamo pārtiku un derīgos izrakteņus: Pūce palīdzēs orientēties tumsā (tiesa, «Praktiskās Astroloģijas» uzietajā avotā nav precizēts, vai ar to domāta diennakts tumšākais laiks vai garīgā tumsība); Stārķis sargās debess pasaules tīrību; Papagailis būs vidutājs starp cilvēkiem un Mēnesi un Sauli un nodrošinās savstarpēju sapratni; Vanags mācīs cilvēkus kļūt viedākiem; Pelikāns attīrīs purvus no būtnēm, kas nenes Gaismu; Sekretārputns palīdzēs Pūcei un Ērglim, viņu sniegto informāciju pārraidot cilvēkiem; Dzērve aizstāvēs cilvēkus no Saules un Mēness dusmām; Žagata attīrīs Māti Dabu no tumsības; Bezdelīga dziedinās cilvēku dvēseles; Pāvs ir visu zodiaka zīmju Māte.