PĀRSTEIDZOŠI: 5 interesanti fakti par astroloģiju

© Scanpix

Astroloģija izrādās ir sena, aizmirsta zinātne, kura kādreiz tika augstu vērtēta. Šeit apkopoti pieci mazzināmi fakti par Astroloģiju.

1. Astroloģija bija pirms astronomijas. Tolaik, kad meklējami astroloģijas pirmsākumi tā skaitījās īsta zinātne - pat tādi zinātnes tēvi kā Galilejas Galileo astroloģiju izmantoja savos pētījumos un uztvēra, kā nopietnu zinātnes nozari.

2. Astrologi uzskata, ka mēnesim ir tāda pati ietekme uz cilvēkiem, kā uz okeānu. Pēc astrologu viedokļa, ja mēnesis ietekmē ūdeni, tad teorētiski tam vajadzētu atstāt lielu iespaidu uz cilvēka organismu, kurš 75% sastāv no ūdens. Lai gan šī teorija nav atradusi zinātnisku pamatojumu, atrodas daudzi, kas patiešām tic pilnmēness ietekmei uz cilvēka garu un ķermeni.

3. Astrologi esot paredzējuši Obamas uzvaru. Pareģojums tika izdarīts vispasaules astrologu konferencē, kurš ir lielākais astrologu pulcēšanās pasākums un notiek reizi četros gados. Šajās konferencēs parasti tiek pareģotas arī gaidāmās dabas katastrofas un dažādas citas kataklizmas.

4. Vācu astroloģe Elizabete Ebertina esot pareģojusi Hitlera dzīves gājumu jau 1924 gadā.

5. ASV prezidents Teodors Rūzvelts bijis liels astroloģijas fans, kā arī ir izvirzītas teorijas, ka tieši pateicoties savai sadarbībai ar astrologiem viņam izdevies saglabāt savu prezidenta krēslu četrus termiņus un uzvarēt otro pasaules karu.

Informācija sagatavota pēc hooplaha.com

Svarīgākais