ASTROLOĢIJA: Kas Latviju sagaida tuvākajās gados?

© f64

Tu­vā­ka­jā lai­kā mēs bū­sim iz­šķi­ro­šas iz­vē­les priekš­ā un Lat­vi­ja kā valsts stā­vēs krust­ce­lēs: viens būs mī­les­tī­bas un pie­do­ša­nas, otrs ag­re­si­jas un pos­ta ceļš. Bet kat­ra cil­vē­ka dzī­vē 2015. ga­dā sva­rī­gā­kais būs sa­gla­bāt līdz­sva­ru starp ga­rī­go un ma­te­ri­ālo pa­sau­li.

Ko 2015. gads mums so­la no bib­lis­kās nu­me­ro­lo­ģi­jas skat­pun­kta, skaid­ro as­trop­si­ho­lo­ģe, nu­me­ro­lo­ģe, bied­rī­bas «Se­lē­na Plus» di­bi­nā­tā­ja Al­la Bil­de.

Skait­ļa 2000 nu­me­ro­lo­ģi­ja no­zī­mē gai­dī­ša­nu. Tā­tad gai­dām to, kas sais­tīts ar ci­pa­ra 15 sim­bo­lis­mu, bet dzī­vo­jam as­tot­nie­ka vib­rā­ci­jās, jo skait­ļa 2015 nu­me­ro­lo­ģis­kais kods ir 2+1+5=8. Tā­tad – ir sva­rī­gi no­skaid­rot ci­pa­ru 15 un 8 sim­bo­lis­ko jē­gu.

Diev­mā­tes zī­mē

«Kris­tie­tī­bā ci­pa­ram 15 pie­mīt īpa­ša, ap­slēp­ta jē­ga, ku­ras mis­tis­kā no­zī­me at­klā­jas Diev­mā­tes kul­tā. Ta­jā ir ap­slēp­tas vai­rā­kas me­ta­fi­zis­kas ide­jas – mū­žī­gā un lai­cī­gā, pa­sau­lī­gā un die­viš­ķā, har­mo­nis­kas vie­no­tī­bas, glāb­ša­nas mi­si­jas, grē­ku iz­pir­kša­nas upu­ra un mū­žī­gās dzī­ves. Šīs ide­jas sais­tī­tas ar Kris­tus mi­si­ju, kas tiek re­ali­zē­ta ar Diev­mā­tes Ma­ri­jas – cil­vē­ces aiz­bil­dnes – starp­nie­cī­bu,» stās­ta Al­la Bil­de.

Augus­ta vi­dū vi­si ce­ļi ved uz Ag­lo­nas ba­zi­li­ku, kur 15. da­tu­mā pul­cē­jas tūk­sto­šiem cil­vē­ku no vi­sas Austrum­ei­ro­pas, lai svi­nē­tu Vis­svē­tā­kās Jau­na­vas Ma­ri­jas de­be­sīs uz­ņem­ša­nas svēt­kus. Cil­vē­ki tic, ka tie­ši šeit vi­ņi sa­ņems grē­ku pie­do­ša­nu un svē­tī­bu. Kris­tie­tī­bas ri­tu­ālos īpa­ša no­zī­me ir krus­tam, ar ku­ra starp­nie­cī­bu cil­vēks sa­ņem svē­tī­bu no Die­va. La­tī­ņu krusts (Dzī­vī­bas krusts, Cie­ša­nu krusts, «crux Im­mis­sa») kā gra­fisks at­tē­lo­jums bib­lis­ka­jā nu­me­ro­lo­ģi­jā at­bilst ci­pa­ram 15, stās­ta Al­la Bil­de. Kā zi­nāms, krusts no aiz­vēs­tu­ris­kiem lai­kiem gan­drīz vi­sās pa­sau­les kul­tū­rās kal­po kā aiz­sar­dzī­bas sim­bols.

Pa­lū­ko­si­mies tā­lāk: ro­žu­kro­nis («ro­sa­ri­um») ir lūgšanas veids, ku­rā iz­man­to īpa­šas lūg­ša­nu krelles. Ro­žu­kro­ņa bū­tī­ba ir lūg­ša­nā iz­dzī­vot Jēzus Kristus dzī­vi, vien­lai­kus lū­dzot vi­ņa mā­tes, Vissvētākās Jaunavas Marijas aiz­bild­nie­cī­bu. Tur­klāt apļ­vei­da kus­tī­ba, vir­pi­not ro­kā krel­les un skai­tot lūg­ša­nu, ap­zī­mē arī Vi­su­ma vie­no­tī­bu. Ro­žu­kro­ņa krel­les, ku­rās ir 15 lie­li un 150 ma­zi «zir­nī­ši», pla­ši iz­man­to do­mi­ni­kā­ņi, kas 17. gad­sim­tā Lat­vi­jā uz­cē­la Ag­lo­nas ba­zi­li­ku. «Jā­teic, ka arī mūs­die­nās do­mi­ni­kā­ņu baz­nī­cai ir īpa­ša starp­nie­ka lo­ma cil­vē­ku un Diev­mā­tes Ma­ri­jas at­tie­cī­bās. Do­mi­ni­kā­ņu klos­te­rī Mal­tā ir rel­jefs ar Diev­mā­tes se­ju, kas vai­rāk ne­kā 15 ga­dus ne­pār­trauk­ti raud asi­ņai­nas asa­ras. Ne­viens ne­zi­na, kā­pēc Diev­mā­te raud, bet tās ra­dī­tais ie­spaids ir ne­aiz­mir­stams. Asi­nis vien­mēr ir upu­rē­ša­nās, cie­ša­nu un sa­mie­ri­nā­ša­nās sim­bols. Tas viss lie­ci­na par svē­tī­bu un pie­do­ša­nu kat­ram no mums kā gal­ve­no dzī­vī­bas fak­to­ru.»

Ma­ģis­kie ci­pa­ri 8 un 15

Tur­pi­not skaid­rot skait­ļa 15 ma­ģi­ju,  Al­la Bil­de ci­ta star­pā at­zī­mē, ka Eiro­pas Sa­vie­nī­bā (ES) Lat­vi­ja ie­stā­jās 2004. ga­da 4. mai­jā (4+5+2+4=15), un ar to sais­ta vēl ci­tas no­ri­ses. Se­nās Kriev­ze­mes as­tro­lo­ģis­ka­jos priekš­sta­tos 15 ir si­no­dis­kā mē­ne­ša cik­la pus­e, res­pek­tī­vi, die­nu skaits (si­no­dis­kais mē­ne­sis ilgst 29,5 die­nas. Tas ir Mē­ness cikls no vie­na jaun­a Mē­ness sā­ku­ma līdz nā­ka­ma­jam jaun­am Mē­ne­sim). Šis ci­pars sais­tīts ar augst­āko eņ­ģe­ļu spē­ka iz­paus­mi, kas «ie­kus­ti­na» Mē­ne­si un Sau­li. Un, kā iz­rā­dās, arī po­li­tis­kos no­ti­ku­mus Lat­vi­jā, pie­bilst Al­la Bil­de. Vi­ņa ci­tē ses­tā (1+5=6. Un at­kal pa­rā­dās ci­pars 15) Lat­vi­jas pre­zi­den­ta – Vai­ras Vī­ķes-Frei­ber­gas – at­zi­ņu: «Lai gan es ne­es­mu māņ­ti­cī­ga, man jau sen ir ra­dies priekš­stats, ka piln­mē­ness pa­tie­si ie­tek­mē no­teik­tus no­ti­ku­mus Lat­vi­jas po­li­ti­kā.» («Ra­di­o SWH», 20.03. 2006.)

«Īpa­ša sak­rā­la jē­ga pie­mīt skait­lim 21 kā ci­pa­ru 15 sum­mai un tās bā­zes ci­pa­ra 6 ko­pē­jai sum­mai (15+6=21). Ka­len­dā­ros, kas reg­la­men­tē­ja sen­grie­ķu baz­nī­cas dzī­vi, kat­ra mē­ne­ša 21. die­na ti­ka īpa­ši iz­cel­ta. Krie­vu tra­dī­ci­jā tai ir no­teik­ta fun­kci­onā­la jē­ga Liel­die­nu ri­tu­ālos. Par augst­o spē­ku, kas pie­mīt šim skait­lim, vēs­ta arī sla­ve­nais Alek­san­dra Puš­ki­na stāsts «Pī­ķa dā­ma».

Gri­bē­tos teikt, ka 2015. ga­dā ik­vie­nam cil­vē­kam ir sva­rī­gas kat­ra mē­ne­ša 15. un 21. Mē­ness die­nas. Tās no­teikt ir vien­kār­ši: 15. Mē­ness die­na ir piln­mē­ness lai­kā (pie­mē­ram, 5. jan­vā­rī). Sa­vu­kārt 21. – se­šas die­nas pēc tās (pre­cī­zu Mē­ness die­nu sā­ku­mu va­rat ska­tīt «Prak­tis­kās As­tro­lo­ģi­jas» Dārz­ko­pī­bas ka­len­dā­rā – aut.). Īpa­ši sva­rī­ga ša­jās die­nās ir ga­rī­ga at­tī­rī­ša­nās. Jo­gas, kā arī sen­krie­vu te­ra­pi­jas tra­dī­ci­jas ša­jās die­nās pa­redz at­teik­ša­nos no ēdie­na, vē­lams dzert ti­kai tī­ru ūde­ni.» Al­la Bil­de ie­sa­ka vi­siem at­ce­rie­ties svēt­kus, kas vel­tī­ti Diev­mā­tei – 25. mar­tā, 15. augus­tā, 21. jū­ni­jā un 21. no­vem­brī. Gal­ve­nie šo die­nu vēs­tī­ju­mi ir pie­do­ša­na, ra­dī­ša­na, svē­tī­ba.

«Ru­nā­jot par ot­ru 2015. ga­da bū­tis­ko skait­li – 8, vē­los uz­svērt, ka ci­pars 8 pār­val­da prak­tis­kās dar­bī­bas. Cil­vē­kiem tas ir va­ja­dzīgs, lai re­ali­zē­tu ide­jas un vei­ci­nā­tu lab­klā­jī­bu. As­toņ­nieks sim­bo­li­zē at­bil­dī­bu, ap­do­mī­bu, nau­das ap­gro­zī­bu, at­zī­ša­nu, va­ru, am­bī­ci­jas, mak­si­mā­lis­mu. As­toņ­nieks mūs ap­vel­ta ar lie­lā­kām adap­tā­ci­jas spē­jām, iz­tu­rī­bu pret stre­su un ie­spē­ju ātr­i at­gū­ties no ne­pa­tī­ka­mām si­tu­āci­jām, prin­ci­pi­ali­tā­ti un skaid­ru spriest­spē­ju. As­toņ­nie­kam nau­da ir pre­ce. Bet – kā­da pre­ce, ja sa­vas na­ci­onā­lās va­lū­tas mums vairs nav?» re­to­ris­ki vai­cā Al­la Bil­de un skaid­ro: «Vērts­pa­pī­ri, uz­ņē­mu­mu ak­ci­jas, valsts ob­li­gā­ci­jas, ze­mes ser­ti­fi­kā­ti, vek­se­ļi, zelts, sud­rabs, dzin­tars. Pa­rei­zi iz­man­to­ta ener­ģi­ja, kas vēr­sta uz ra­dī­ša­nu un at­tīs­tī­bu, dos ie­spē­ju sākt uz­ņē­mēj­dar­bī­bu un re­ali­zēt jaun­as ide­jas. Pa­rei­za skait­ļu 15 un 8 vib­rā­ci­ju kom­bi­nā­ci­ja vei­do­sies, sa­gla­bā­jot līdz­sva­ru starp ma­te­ri­ālo un ga­rī­go.»

Ko da­rīt, lai mēs 2015. ga­dā bū­tu lai­mī­gi? Al­la Bil­de ci­tē An­tu­āna de Sent Ek­zi­pe­rī lūg­ša­nu: «Kungs, es ne­lū­dzu brī­nu­mus un vī­zi­jas, es lū­dzu spē­ku ik­die­nai! Mā­ci man ma­zo so­ļu māk­slu. (..) Pa­lī­dzi man paš­rei­zē­jo brī­di uz­tvert kā vis­sva­rī­gā­ko un pēc ie­spē­jas la­bi iz­da­rīt to, kas man pa­vei­cams tū­līt.»

 

Lū­ko­jo­ties nā­kot­nē

«Ie­lū­ko­jo­ties Lat­vi­jas vēs­tu­rē, re­dzam vai­rā­kas uz­krī­to­šas ten­den­ces,» tur­pi­na Al­la Bil­de. Pirm­ā ten­den­ce: re­žī­mu mai­ņa. 1917.–1918. ga­dā sa­bru­ka Krie­vi­jas im­pē­ri­ja un va­ru sa­grā­ba boļ­še­vi­ki. Iz­šķi­ro­šā lo­ma ša­jos vēs­tu­ris­ka­jos no­ti­ku­mos bi­ja lat­vie­šu sar­ka­na­jiem strēl­nie­kiem 1991. ga­dā sa­bru­ka Pa­dom­ju Sa­vie­nī­ba, un at­kal jau Bal­ti­jas val­stis ša­jos no­ti­ku­mos «spē­lē­ja pir­mo vi­jo­li». Abos ga­dī­ju­mos no­ti­ka īpa­šu­ma un ze­mes pār­da­le, bet at­šķi­rī­bā no ci­tām pa­dom­ju re­pub­li­kām 20. gad­sim­ta no­ga­les no­ti­ku­mi Bal­ti­jā pa­gā­ja bez mas­vei­da asins­iz­lie­ša­nas. Ot­rā: bie­ža va­ras mai­ņa. Ot­ra­jā Lat­vi­jas Re­pub­li­kā te­ju ik pēc di­viem ga­diem mai­nās val­dī­ba, kas lie­ci­na par po­li­tis­kas sta­bi­li­tā­tes trū­ku­mu. Tre­šā: tiek­ša­nās ie­kļau­ties sa­vie­nī­bās un ap­vie­nī­bās. «Kād­reiz bi­jām Pa­dom­ju Sa­vie­nī­bas, ta­gad Eiro­pas Sa­vie­nī­bas sa­stā­vā. Tur­klāt ir no­ni­ve­lē­tas tra­di­ci­onā­lās val­stis­ku­ma pa­zī­mes: te­ri­to­ri­ālā vie­no­tī­ba, ne­at­ka­rī­ga valsts ban­ka, sa­va va­lū­ta, vie­no­ta daudz­nā­ci­ju tau­ta. 2015. ga­dā Lat­vi­jā ir kon­sti­tu­ci­onā­la val­dī­ba ar aiz­sar­dzī­bas un po­li­ce­jis­ku sis­tē­mu un di­vu ko­pie­nu sa­bied­rī­ba.

Un, lūk, no 2015. ga­da 1. jan­vā­ra līdz 30. jū­ni­jam Lat­vi­ja ir ES pre­zi­dē­jo­šā valsts. Lat­vi­jas val­stij ša­jā lai­kā ir 96 ga­di, kas nu­me­ro­lo­ģis­ki vei­do 9+6=15. Tā­pat kā Lat­vi­jas ie­stā­ša­nās ES da­tums.» Al­la Bil­de uz­ska­ta, ka tas lie­ci­na par Lat­vi­jas kā mie­ra un līdz­sva­ra ne­sē­jas mi­si­ju. To­mēr skait­lis 15 at­spo­gu­ļo arī upu­rē­ša­nos mū­žī­gas dzī­ves vār­dā un iz­vē­li starp la­bo un ļau­no. Tā­tad mū­su priekš­ā ir di­vi ce­ļi – mī­les­tī­bas, ko no­rā­da Diev­mā­te, un mī­les­tī­bu no­lie­dzo­šais ag­re­si­jas un kais­lī­bu ceļš.

«Okul­tis­ti skait­li 15 redz kā ener­ģē­tis­ku vir­pu­li ar di­vē­jā­du da­bu. Vir­pu­lis vir­zās pa spi­rā­li, bet ar šā­du kus­tī­bas for­mu ir sais­tīts as­tot­nieks,» stās­tu tur­pi­na Al­la Bil­de. Iz­rā­dās, ka Lat­vi­jas ģeo­grā­fis­kais centrs at­ro­das ko­or­di­nā­tu pun­ktā: 56N57, . Un tā nu­me­ro­lo­ģis­kais kods ir 8 (5+6+5+7+2+4=35=8). Vār­diem Lat­vi­ja un Lat­vi­jas Re­pub­li­ka ir nu­me­ro­lo­ģis­kais kods 8. Sa­vu­kārt jo­gi uz­ska­ta, ka dzī­vī­bas ener­ģi­ja ķer­me­nī vir­zās pa as­tot­nie­ka shē­mu. Tā­pēc cil­vēks, esot lūg­ša­nu tran­sā, se­vī sa­jūt gais­mu. Var­būt sa­ga­dī­ša­nās pēc (bet var­būt nē) ES pa­do­me Lat­vi­jā iz­vie­to­ju­sies Na­ci­onā­lās bib­li­otē­kas ēkā, ko dē­vē­jam par Gais­mas pi­li. Jeb­ku­rā ga­dī­ju­mā 8 – tas vien­mēr ir jauns sā­kums, kas ie­tver se­vī at­teik­ša­nos no ie­priek­šē­jām ne­veik­smēm un mie­ra ie­man­to­ša­nu.

«Interesanti, ka Latvijas premjerministre un arī Eiropas Padomes priekšsēdētāja Laimdota Straujuma ir 13. Latvijas premjerministrs. Šis skaitlis nozīmē upurēšanos, par ko liecina arī viņas dzimšanas skaitlis 24.02.1951. (2+4+2+1+9+5+1=6=15!!). Savukārt Andris Bērziņš – bijušais komunists un miljonārs – ir astotais Latvijas prezidents. Tas nozīmē, ka astoņnieka enerģija Latvijā ir īpaši spēcīga.     

Latvijas kā EP prezidējošās valsts izvirzīto prioritāšu sarakstā ir konkurētspējīga, digitalizēta un integrēta Eiropa, bet tajā nav Eiropas stabilitātes un mierīgas līdzāspastāvēšanas, tāpēc būs jāizvēlas starp diviem astoņnieka jēdzieniem: grieķu «dzemdēt» un hetu «nāve». Par laimi, astoņnieka enerģija ir likteņa enerģija ar tās neatvairāmību – pati Temīda kā taisnīguma princips,» saka Alla Bilde.

Svarīgākais