HOROSKOPS: Kāds 2015. gads būs visām zīmēm?

© F64

Pērnais gads no astroloģiskā viedokļa bija «reti raibs», bet šis solās būt «diezgan garlaicīgs». Un garlaicīgs nevis tāpēc, ka nekas nenotiks, bet tāpēc, ka notiks pretēji procesi, un rezultātā nebūs nekā īpaša – tādu šo gadu redz pazīstamais astrologs Andris Račs. Tradicionāli jaunu gadu iesākam ar viņa redzējumu, ko mums sola 2015. gads.

Pēc Austrumu kalendāra aizvadītais bija Koka zirga gads, bet šis ir Aitas jeb Kazas gads, precīzāk – Zaļās koka aitas (kazas) gads. Tas sāksies 19. februārī pulksten 1.47 un turpināsies līdz 2016. gada 7. februārim, kad stafeti pārņems Ugunīgais mērkaķis.

Laiki ir mainījušies

«Ja paanalizē, kāpēc šis gads beigās solās būt garlaicīgs, var saprast: tāpēc, ka vienu sliktumu mazinās cits sliktums un rezultātā – nekā īpaša,» saka astrologs Andris Račs (astrologos.lv). Viņš paskaidro: ekonomikas attīstības variantā mums varētu pietrūkt darbaspēka, bet, tā kā pasaulē ekonomika neattīstīsies, mums tā nebūs problēma. Drīzāk – darba rokas šur tur atbrīvosies, un mums nevajadzēs vest iekšā viesstrādniekus. «Es saskatu diezgan lielas līdzības ar to laiku, kad Rīgā gribēja būvēt metro, HES, kad plānoja vest iekšā lielu darbaspēku – liktens planēta Saturns šobrīd ir turpat. Toreiz tas nenotika, bet, no otras puses – mums tagad nav metro, mums nav HES, bet būtu mazāk sastrēgumu, vairāk elektrības... Respektīvi: mēs kaut ko upurējām un tāpēc kaut ko neieguvām. Tagad varētu būt otrādi: mēs būtu gatavi kaut ko darīt, bet ārējie spēki – viss, kas notiek Eiropā – ir mēreni optimistiski, tie stagnē. Un šāda stagnācija būs ilgi, vismaz desmit gadu,» zvaigžņu kartē lasa pazīstamais astrologs. Viņš norāda: ir jāsaprot, ka laiki ir mainījušies, un nevienā Eiropas valstī, viņaprāt, straujas attīstības vairs nebūs. Nekad.

Jauni risinājumi un sāpīgas izmaiņas

«Nezinu, vai trāpīšu desmitniekā, bet es gribētu izcelt vienu sfēru – to, kas saistīta ar jaunām tehnoloģijām. Domāju, šogad tiks atrasti ārkārtīgi spēcīgi un negaidīti risinājumi. Būtībā tas ir nedaudz paradoksāli, jo, naftas cenām krītot, nevajadzētu celt ārā jaunus risinājumus, bet izskatās, ka tie vienalga būs,» stāsta Andris Račs, piebilstot, ka līdz ar to interesants paliek jautājums par naftu un Krieviju kopumā. «Nav jau tā, ka naftu un gāzi nevienam vairs nevajadzēs, bet – nāks jauni risinājumi,» astrologs prognozē. Viņš, protams, nav eksperts kosmiskajos lidojumos, bet pieņem, ka šogad šai jomā varētu piedzīvot interesantas atklāsmes. «Tehnoloģijām būs pamatīgs izrāviens, arī saistībā ar izklaides sfēru, un tam vajadzētu notikt gada pirmajos septiņos mēnešos. Arī aviācija varēs uzelpot. Loģiski domājot, tas varētu būt saistīts ar degvielas cenu kritumu.»

Andris Račs prognozē, ka šogad veiksmīgi tiks kārtota veselības aprūpes sistēma, bet izglītības sistēma gan Latvijā, gan citviet Eiropā piedzīvos ļoti nopietnas izmaiņas. Neizbēgamas un sāpīgas. Un šis process tikai tagad sāksies, 2016. gadā turpināsies un beigsies 2017. gadā. «Rezultātā viss tiks sakārtots, bet tas notiks lēni un sāpīgi – divi soļi uz priekšu, viens atpakaļ. Izglītības sistēma būs mūsu lielākais sāpju bērns.»

Labi, ka tā!

«Gada otrajā pusē pamanīsim jau Pērtiķa gada iezīmes, kas no attīstības viedokļa nav tās labākās. Bet – kad pasaulē nav labi, mums, Latvijā, vienmēr notiek kas labs. Tie gan ir mani personiskie novērojumi, un tie nav patentēti,» astrologs pasmaida un ikvienu aicina par to aizdomāties. «Īss ekskurss vēsturē: pirmkārt, mēs jau kā valsts nodibinājāmies laikā, kad pasaulē bija galīgās ziepes. Arī Padomju Savienībā latvietis jutās labi, jo kopā ar lietuviešiem un igauņiem taču bija viskrutākie. Protams, mēs saprotam, ka toreiz bija daudz sliktāk, nekā ir tagad, bet salīdzinoši ar citiem mēs jutāmies labi. Un es to izskaidroju pavisam vienkārši: tad, kad pasaulē nav labi, mēs jūtamies labi – jo, redziet, viņiem arī nav labi... Domāju, ka tā būs arī šogad: mēs jutīsimies tīri tā neko, jo – tur ir krīze, tiem piegriež skābekli, bet pie mums taču var dzīvot! Tāda ir latvieša daba: mums jau nevajag daudz, mums tikai skauž, ja citiem ir vairāk,» novērojis Andris Račs. Viņš gan neņemas rēķināt mikroskopiskos iekšzemes kopprodukta pieauguma procentus – vai tie būs 1,5 vai 2, jo uz apkārtējās stagnācijas fona pat 0,1% pieaugums būs sasniegums. «Tāpēc teikšu tā: 2016. gada sākumā, rezumējot aizvadīto gadu, vairākums no mums teiks: «Labi, ka tā!» Un atslēgas vārds būs «labi».»

Pie neskaidrības jāpierod

«Ja ņemam vērā ārējos apstākļus, kurus mēs nevaram neņemt vērā, tad faktors numur viens, pie kura būs jāpierod vēl nākamos desmit gadus, saucas «neskaidrība»,» norāda Andris Račs. Viņš skaidro, ka tā saistās ar planētu Neptūns, kas jau dažus gadus ir savā spēcīgākajā izvietojumā. «Neskaidrība, neskaidrība, neskaidrība. Jāpierod. Nav variantu. Mēs jau nebūsim tie, kas ieviesīs skaidrību. Ja jau lielie vīri nezina, kas būs... Tagad daudzi gudri cilvēki spriež, nez vai Putins vispār zina, ko dara... Vai Baraks Obama vispār aptver, ko darīt... Neviens nezina. Teikšu kā ezotēriķis: ja viņiem ir labi padomdevēji, un viņiem IR labi padomdevēji, tad viņi zina, ka tagad ir tāds laiks. Taču gudra spēlētāja rokās šī neziņa var tikt izmantota,» uzskata astrologs.

Viņš novērojis, ka latviešiem patīk skaidra spēle, tāpēc daudzi var apmulst, ko tagad darīt. Andris Račs iesaka: pierodiet pie neskaidrības. «Protams, uz šīs neskaidrības fona cilvēki meklēs mieru. Tāpēc būtu vēlams, lai kāds to piedāvātu – lai mēs šim posmam varētu iziet cauri vienoti un ar mierīgu prātu. Utopiska doma: būtu labi, lai šai sakarā valstij būtu kāda politika. Godīgi sakot, man nav ideju. Bet – nevajag krist panikā. Jo tas attiecas ne tikai uz Latviju, bet uz visām valstīm. Tāpēc arī tiem saviem klientiem, kuri man jautā, ko man darīt 2015. gadā, es saku: ir vienkārši jādzīvo. Un mūsu tautai es redzu tikai vienu stratēģiju: ir vienkārši mierīgi jāstrādā. Eiropā un daudzviet pasaulē jau zina, ka, neskatoties uz krīzi, Latvijā cilvēki turpina strādāt, un šo mūsu brendu atpazīst jau daudzi. Te rublis nedevalvējas, te nav vērojama hiperdinamika – te viss notiek diezgan prognozējami, pat nedaudz garlaicīgi, šī vārda labākajā nozīmē.» .

***

Astrologa Andra Rača (astrologos.lv) PROGNOZES 2015. GADAM

AUNS

(21.03. – 20.04.)

Aunam ļoti veiksmīgs gads! Radošs pacēlums, prieks, svētki, svinības! Dažiem Auniem varētu gribēties arī bērnus – tādā veidā sevi turpināt un apliecināt. Ja Auns nav radošas profesijas pārstāvis, piemēram, mākslinieks, kurš var uztaisīt izstādi, tad viņam vēlami citādi manifestācijas veidi. Piemēram, saaicināt ciemos draugus un rādīt: re, kā es dzīvoju! Dalīties savā priekā, lielīties. Jā, tas pat būtu vēlams.

Ja kāds Auns nav pabeidzis studijas, būtu labi šogad tām pielikt punktu.

Izskatās, ka sevišķi spilgts mēnesis Aunam varētu būt marts. Daļai šīs zīmes pārstāvju tas sakrīt ar dzimšanas dienu. Bet arī pirms tam Aunam viss būs labi. Varbūt tikai gada otra puse būs nedaudz prozaiskāka. Patiesībā, tikai gada pēdējos trīs mēnešos – oktobrī, novembrī un decembrī – Auna ietekme uz notikumiem varētu būt mazāka. Tad lielāka loma būs apstākļiem. Tāpēc Auni – priekā! Drosmīgajiem pieder pasaule! Auna devīze šogad: uzvara ir mūsu!

VĒRSIS

(21.04. – 21.05.)

Ir vairākas zīmes, kurām šis gads būs daudz labāks, nekā bija, un viens no tiem ir Vērsis. Sevišķi to varēs sajust rudenī, kad būs daudz, daudz, daudz labāk, nekā bija. Tas izpaudīsies tā, ka Vērsis vairāk smaidīs, viņa prāts būs mierīgs. Vienīgā piebilde: tā kā Vērsi ļoti ietekmē inerce, viņš var palaist garām ko skaistu, domājot, ka karš vēl nav beidzies. Bet – karš ir beidzies! Protams, inerce mēdz darīt savu, tāpēc iepriekš uzkrātās šaubas vajadzētu dzīt prom pēc iespējas ātrāk – ar fiziskām aktivitātēm, ar dārza darbiem. Vajag izdzēst to, kas bijis pēdējos trīs gados un pēc iespējas drīzāk apjaust, ka dzīve sākas šodien! Tad būs daudz labāk. Īpaši gribu izcelt rudeni, kas būs ļoti labvēlīgs laiks mīlestībai, jautājumam par bērniem.

Pagātnes problēmas vairāk var ietekmēt tos Vēršus, kuri dzimuši pašās zīmes beigās – 20., 21. maijā. Tiem vēl jāpadara nepadarītais, bet pārējie var atslābt un sākt jaunu dzīvi. Šāds patīkams fons būs vēl gadus piecus, tāpēc – uz priekšu! Vērsim šogad devīze: mosties, celies, ej! Nebaidies būt drosmīgs! Vairāk dari un mazāk gaidi, ka kāds iedos kredītu. Runājot burtiski: māju, galu galā, var paņemt ne tikai kredītā, bet arī pats uzbūvēt! Tā tas bijis tūkstošiem gadu. Tāpēc tas Vērsis, kurš noskaņosies optimistiski un kaut ko darīs, gada beigās būs ļoti gandarīts par rezultātu.

DVĪŅI

(21.05. – 22.06.)

Dvīņi ir vieni no tiem, kuru dzīve nedaudz sarežģīsies. Pagaidām gan tikai maijā dzimušajiem, jo īpaši šīs zīmes pašā sākumā. Ja līdz šim viņi varēja izsprukt no atbildības, tad tagad tas būs mazāk iespējams. Arī bēgšana ģeogrāfiskā izpausmē šoreiz neko nemainīs. Bet saprātīgi domājošie maijā dzimušie Dvīņi pieņems realitāti, mainīsies uz nopietno pusi un neko īpaši arī nesūdzēsies. Un viņu laimes stāvoklis būs tieši atkarīgs no spējas pieņemt realitāti tādu, kāda tā ir. Iespējams, rudenī viņi secinās, ka gaidītais rezultāts nav proporcionāls pieliktajiem pūliņiem, bet – tāda ir dzīve! Ne jau vienmēr saņemam atpakaļ tik, cik ieguldām, bet tas jau neatceļ vajadzību iet un darīt. Tāpēc, lai savu dzīves līmeni noturētu kaut vai esošajā stāvoklī, Dvīņiem būs vienkārši vairāk jādara.

Jūnijā dzimušajiem Dvīņiem tieši jūnijā būs ļoti interesants un veiksmīgs periods. Ieguvēji noteikti būs tie, kuri izmantos iespējas. Iespējas ar lielo burtu. Vai tie būs Eiropas fondi vai droši sakari, neparasti piedāvājumi vai situācija, varbūt pat tikai īslaicīga, bet – tas tomēr ir jāizmanto! Katrā ziņā, pavasara beigas un vasaras sākums ir ļoti piemērots laiks aktīvai darbībai, sadarbībai, sevišķi – tirdzniecības, izglītības un transporta nozarē strādājošajiem. Kopumā jūnijā dzimušajiem Dvīņiem būs diezgan labs gads. Devīze: meklē, atrodi un izmanto iespējas!

VĒZIS

(22.06. – 23.07.)

Vēzim ļoti daudz kas šogad būs atkarīgs no tā, ko 2014. gadā viņš ir vai nav paguvis izkustināt, iesākt vai attīstīt –

jo tagad varēs baudīt augļus. Ja Vēzis neko nav iestādījis, viņam augļu nebūs.

Finansiāli Vēzim šis būs diezgan labs gads. Uz rudens pusi daudzi varētu plānot mācības. Pirms Jāņiem dzimušais Vēzis pēkšņi varētu nomainīt nodarbošanos vai izdomāt, ka ir jāšķiras, tomēr viņam ieteicams septiņreiz nomērīt – varbūt pāries... Tas īpaši attiecas uz tiem, kuriem ap četrdesmit, un visradikālākie lēmumi varētu tikt pieņemti jūlijā vai pašā gada nogalē. Protams, katrs gadījums jāskatās atsevišķi – varbūt tiešām ir pilnībā jāmaina dzīve, uz ko gan Vēzis parasti nav gatavs, viņš vienmēr skatās atpakaļ.

Devīze: paņem to, kas tev pienākas! Tas attiecas arī uz pašnovērtējumu, kam vajadzētu uzlaboties. Pavisam vienkārši: varbūt pie algas vajag pielikt kaut vai vienu eiro.

LAUVA

(23.07. – 22.08.)

Tā kā Laimes planēta Jupiters atrodas Lauvas zīmē, šis ir Lauvas gads. Varbūt nebūtu korekti teikt, ka Lauva ir zirgā, bet nu lēcienā pavisam noteikti. Tāpēc Lauvai šogad būs daudz labāk un vieglāk, nekā bija dažus pēdējos gadus, un Lauva savas pretenzijas var izvirzīt daudz drosmīgāk. Nevar jau Karalim mācīt, ko viņam labpatikties... Lai viņam labpatīkas, ko vien grib! Šāds zvaigžņu stāvoklis turpināsies līdz pat septembrim ieskaitot, un tad pamazām šis hipereksaltētais stāvoklis kļūs mazliet mērenāks. Lauvai šogad devīze: beidzot attaisno savu kosmosa dāvāto karalisko statusu un parādi, ka tāds tas tiešām arī ir! Domāju, ka ieguvēji no tā būs visi, jo Lauva ir dodoša, nevis ņemoša zīme. Vienīgi jāvairās no cilvēkiem, kuri ir skeptiski un kritiski – viņus vienkārši nevajag ievērot, bet drosmīgi darīt to, kas Lauvai pašai liekas pareizi. Un viss sanāks! Devīze «gāzi grīdā» neattiecas vienīgi uz tām Lauvām, kuras dzimušas pašās zīmes beigās – 21., 22. augustā. Precīzāk sakot, tie, kuri īsti nezina, vai viņi ir Lauvas vai Jaunavas, tiem jāuzvedas drusku rāmāk.

JAUNAVA

(22.08. – 23.09.)

No visām zodiaka zīmēm tieši Jaunavai šogad ir vispretru-nīgākā prognoze. No vienas puses – gada otrajā pusē sāksies lielo iespēju laiks, bet tai pašā laikā augustā dzimušajai Jaunavai sāksies lielas atbildības laiks. Sevišķi spilgts būs oktobris. Dzīvē tas var izpausties, piemēram, tā, ka vīrietis kļūst par tēvu un arī darbā viņam ir vairāk pienākumu. Principā jau tas nav slikti, tāpēc, ja veselība atļauj, to visu arī vajag uzņemties. Bet, ja veselība vai gadu skaits to neļauj, tad labāk netrakot.

Jaunavai šogad devīze: beidzot tas ir jāizdara! Un atslēgas vārds ir «beidzot». Neskatoties uz to, ka laiki ir tādi, kādi tie ir. Jo vienmēr ir kaut kādi laiki. Mans ieteikums Jaunavai: parunājiet ar saviem senčiem, un jūs pamanīsiet interesantus faktus. Piemēram, to, ka daži ir dzimuši 1943. gadā, daži – 1949. gadā. Kas tad tie bija – labie laiki?! Tāpēc Jaunavai nevajadzētu izniekot šo laiku, saprast, ka dzīve notiek tagad – ir jādara, neskatoties uz apstākļiem. Protams, apstākļi ir jāņem vērā, ar tiem jārēķinās un tiem jāsagatavojas, bet no tiem nevajag baidīties!

Gada pirmā puse Jaunavai relatīvi mierīga, nekas īpašs nenotiks – būs laiks sagatavoties jaunajiem izaicinājumiem. Daudziem tas nozīmēs jaunu darbu, citu profesiju, arī tālāku izglītību, jo šīs lielās pārmaiņas ļoti precīzi sakrīt ar mācību gada sākumu. Pārkvalificēšanās, kvalifikācijas vai darba efektivitātes paaugstināšana – nevienai citai zodiaka zīmei šie jēdzieni šogad neatbilst tik ļoti kā Jaunavai.

Mīlestībā gan zināma neskaidrība, tāpēc attiecību jautājumā ieteiktu izturēties apmēram tā: man nav laika par to domāt, man citas lietas tagad jādara.

SVARI

(23.09. – 23.10.)

Svariem šogad ieteicams piedalīties dažādos projektos, kooperēties, sadarboties, izmantot iespējas, ko sniedz dažādi sociālie vai ekonomiskie projekti. Uzreiz arī pateikšu Svaru gada devīzi: ja dod, tad ņem! Lūdz, un tev iedos! Esi pateicīgs. Pateicies, ka tev dod, un tev iedos vēl!

Noteikti ir vērts restartēt draudzību, sakarus, kontaktus, jo vienotībā ir spēks. Mīlestībā Svari šogad jutīsies pietiekami komfortabli, jo saņems daudz uzmanības. Tam gan varētu būt arī blakusparādības: saņemot tik daudz uzmanības, Svari var nenovērtēt to, kas ir līdzās. Bet – dod, Dievs, katram tādu gadu! Attiecību ziņā riskantākais mēnesis būs marts, bet pa lielam – diezgan komfortabls laiks.

SKORPIONS

(23.10. – 22.11.)

Skorpionu var iepriecināt – salī-dzinot ar to, kā viņam gājis pēdējos trīs gadus, viņš jo īpaši izjutīs atvieglojumu. Tas, ko viņam gribas pateikt, varētu būt pielīdzināms tam, ko gribētos pateikt cilvēkam, kurš pārnācis no kara: ir iestājies miers! Un tā arī ir jāsāk domāt. Vienīgā sāpe ir tā, ka nevienu neinteresē, kā Skorpions jutās pēdējos gadus, jo – nevienam to nesaprast... Bet šis ir laiks, kad jādomā, ka viss ir beidzies, nevis – ak, vai, cik man bija grūti. No režīma «kā to izturēt» jāpārslēdzas uz režīmu «ko jaunu tagad varētu iesākt»...

Tikai šīs zīmes pašos beidzamajos datumos dzimušajiem varbūt vasarā vēl jāizdara kas nepadarīts, bet visi pārējie ir brīvi – no smaguma, no pienākumiem, no saistībām. Un tā arī vajag rīkoties – kā brīvam cilvēkam! Ja palikt ar kādu kopā, tad tikai tāpēc, ka gribas to darīt brīvprātīgi. Un nepalikt kopā, ja nejūt tādu vajadzību. Katrā ziņā, vairumam Skorpionu sirdsapziņa būs mierīga – ka viņi ir izdarījuši visu, ko varējuši. Ieteikums: atrast jaunus draugus vai aktivizēt vecos un kontaktēties ar vecajiem. Skorpionam šogad iespējami arī dažādi piedāvājumi, bet ir stipri jāpadomā, vai tuvākajā laikā vērts ar tiem apkrauties. Jo viņš var atļauties pāriet uz relaksētāku režīmu, kur uzmanības ir daudz, bet atbildības ne tik daudz. Tas attiecas arī uz personisko dzīvi. Galvenā izmaiņa notiek no došanas uz saņemšanu – Skorpionam sācies laiks, kad viņš var vairāk saņemt, un šis periods turpināsies vēl nākamos trīs četrus gadus.

Par spēka rezervēm – tas jāskatās katram pašam. Varbūt pēdējos gados Skorpions ir iztērējis pārāk daudz, tad, lai spēku atgūtu, tam vienkārši jāziedo vairāk laika un naudas, piemēram, lietojot veselīgāku uzturu. Skorpionam jāinteresējas ne tikai par veselīgāku uzturu, bet jāmeklē arī cita veida enerģijas atjaunošanas receptes. Viņam vairāk jādomā par sevi. Šā gada devīze: ir iestājies pavasaris – tauriņa kāpura periods ir beidzies, var sākt lidot!

STRĒLNIEKS

(23.11. – 22.12.)

Novembrī dzimušajam Strēlniekam... Nu, kā lai to pasaka... Nāks Saturns pelēkos vadmalas svārkos un uzdos savus nopietnos jautājumus – par dzīvi, tās jēgu. Ja Strēlnieks ir dzīvojis prātīgi, tad atbildes Saturnam viņš spēs sniegt adekvātas, un viss būs kārtībā, ja nē, tad viņš būs šokā – ka dzīve patiesībā ir daudz nopietnāka, nekā viņam likās. Labākais scenārijs Strēlniekam – piekrist uzņemties lielāku atbildību vai pašam to iniciēt un veidot savu uzņēmumu. Ja tam nav spēka vai dūšas, tad stāvēt klusu un visam piekrist, citādi var pazaudēt arī to, kas ir – gan vārdu, gan reputāciju.

Šī prognoze attiecas vairāk uz gada otro pusi. Gada pirmā puse visumā ļoti veiksmīga. Tāpēc ir divi varianti: vai pilnā mērā to izbaudīt, braucot ceļojumos, svinot un taisot trādirīdi, vai tomēr uzkrāt līdzekļus un spēkus relatīvi sarežģītākajai gada otrajai pusei. Tas katra paša ziņā. Bet, ņemot vērā to, ka ļoti nopietni Strēlniekam būs arī divi nākamie gadi, ir ieteikums papriecāties, kamēr var, – nav tas sliktākais. Es atbalstītu nenopietnu pieeju pirms nopietna dzīves posma. Jo, ja Strēlnieks paliek pārāk nopietns, viņš zaudē savu galveno spēka avotu, tāpēc – ir jāsaglabā optimisms, neskatoties ne uz ko. Pareizāk sakot – nevajag skatīties uz leju. Galvu augšā un uz priekšu!

MEŽĀZIS

(22.12. – 21.01.)

Mežāzim kopumā labas prognozes. Arī starptautiskā sfērā – eksports, imports. Viņš varētu pareizi prognozēt notikumus, izvēlēties pareizo stratēģiju. Mežāzis var arī mācīties un, ja vajag, arī ko ļoti nopietnu – aizstāvēt maģistra, doktora grādu.

Kad situācija pasaulē nav ļoti rožaina, Mežāzis jūtas sevišķi labi, jo – es taču jums teicu, ka tā būs... es jau sen jums to teicu... vajadzēja domāt ātrāk... Šogad der ieklausīties Mežāža sacītajā, pat ja tas nav nekas patīkams. Mežāzis jau gan parasti pasaka nepopulāras lietas.

Izskatās, ka šogad Mežāzim varētu nokārtoties finanšu jautājumi – labāk, nekā domāts. Viņam nav jābaidās arī no vārda «investīcijas». Kredīti gan tiek doti maz, bet Mežāzis varētu būt viens no tiem, kas to varētu dabūt, un to vajag izmantot. Svarīgākos pasākumus Mežāzim ieteiktu ieplānot rudens pusē, kas viņam būs īpaši labvēlīgs laiks. Mežāža devīze šogad: visgardāk smejas tas, kurš smejas pēdējais.

ŪDENSVĪRS

(21.01. – 19.02.)

Arī Ūdensvīram sākas vieglāki laiki. Nevar teikt, ka būs kādas jaunas hiperiespējas, bet nebūs vairs arī veco grūtību. Viņš var atlaist grožus un no dziļdomības un nopietnības pāriet relaksētākā režīmā, vairāk uzticoties citiem.

Īpaša uzmanība jāvelta partnerattiecībām, jo tieši sadarbībai būs ļoti liela nozīme, no tās varēs daudz iegūt. No zināmas uzmanības, kas līdz šim bija arī pamatota, vēlams pāriet uz uzticēšanos un drosmīgāku sadarbību. Ja Ūdensvīrs spers vienu soli pretim sadarbībai, viņam panāks pretī divus. Tāpēc mans ieteikums: esi atsaucīgs, un, ja tu sadarbosies (vai apprecēsies), tavu brīvību tev neviens neatņems! Vairākums Ūdensvīru gan no laulībām bēg, taču šogad piedāvājums varētu būt tik labs, ka varbūt nevajag atteikties...

ZIVIS

(19.02. – 21.03.)

Zivīm, jo īpaši februārī dzimuša-jām, šogad sākas divu līdz divarpus gadu posms, kurā nepieciešams veikt strukturālas izmaiņas. Bet, tā kā Zivīm pats vārds «struktūra» nav īsti saprotams, tad, protams, tas varētu nebūt tik vienkārši. Iespējams, daudzas Zivis vienkārši uzskatīs, ka pagaidām to var atlikt vai no tā izvairīties – jo, nevar jau zināt, vai ir jēga to darīt... Ar ko visvairāk tas varētu būt saistīts? Ar skaidri definētu atbildības uzņemšanos, vai – neuzņemšanos. Tāpēc mans ieteikums: ja februārī dzimušajām Zivīm gribas mieru, tad kaut kādas līnijas tomēr vajadzētu novilkt.

Labā ziņa Zivīm: partnerattiecībās iespējama uzlabošanās. Bet tikai pie viena nosacījuma: ja Zivis būs gatavas tās sakārtot, respektīvi – vai nu «jā» vai «nē». Ļoti iespējams, ka zvaigznes būs labvēlīgas, lai attiecības izveidotos saprotamas – vai tā ir klasiska laulība vai skaidri definēti noteikumi. Tas, protams, jātver plašāk – arī citās partnerībās, ne tikai mīlestībā. Mans brīdinājums februārī dzimušajām Zivīm varētu skanēt līdzīgi kā no pasakas: ja princese nevarēs izvēlēties sev precinieku, tad karalis viņu izdos pirmajam pretimnācējam... Tas ir viens no grēciņiem, kas Zivīm piemīt – neizlēmība savā izvēlē. Tā kā tai mūsu tautasdziesmā: stundu stāvu domādama, kam lai sēžu kamanās... Tāpēc – par kaut ko beidzot izlemiet: «jā» vai «nē»!

Par martā dzimušajām Zivīm nekā īpaša nav ko stāstīt. Ja Zivis gribēs strādāt, darbs būs. Marta Zivīm būs. Nu, labi, izcelsim pāris mēnešus: janvāris un februāris varētu būt interesantāks mīlestībā. Patiesībā posms ap Valentīna dienu varētu būt viens no spilgtākajiem visā gadā un ne tikai mīlestībā – arī enerģētiskā pacēluma ziņā.

Horoskopi

Ja sapņojat par uzticīgu partneri, tad jums vajadzētu pievērst uzmanību šai personai. Cilvēki bieži sola saviem partneriem, ka viņi darīs visu viņu labā, bet cik tas ir patiesi? Daži var atteikties no karjeras mīlestības dēļ, citi aizmirst par ģimeni vai draugiem. Bet tikai vienas zodiaka zīmes pārstāvji ir patiesi gatavi atdot visu, kas viņiem ir, mīlestības dēļ.