ASTROLOĢIJA: Ko mums ne­sīs 2015. gads?

© Scanpix

Gal­ve­nais 2015. ga­da ak­cents: mēs sa­ņem­sim to, ko pēc kar­mas li­ku­miem esam pel­nī­ju­ši. La­bie dar­bi tiks at­al­go­ti, slik­tie so­dī­ti. Cil­vē­ku dzī­ves ten­den­ces, kā vien­mēr – daž­ne­da­žā­das. Dau­dzi dzi­ļi dvē­se­lē bī­sies no ka­ra un būs no­rū­pē­ju­šies par sa­sprin­gto si­tu­āci­ju pa­sau­lē, dau­dzus kar­je­ras kāp­nes ve­dīs augš­up un arī nau­das būs vai­rāk, ta­ču ne vie­nam vien tā strau­ji ku­sīs, dau­dzi sa­ņems jaun­u mī­las de­vu, bet dau­dzi ie­stigs vir­tu­āla­jā teh­no­lo­ģi­ju pa­sau­lē. Gads so­lās būt daudz­krā­sains. Par tā ten­den­cēm «Prak­tis­ka­jai As­tro­lo­ģi­jai» stās­ta no­za­res pro­fe­si­onā­ļi.

As­tro­logs An­dris Račs:

– 2015. gads pa­sau­les eko­no­mi­kā būs gar­lai­cīgs. Vis­pā­rē­ja pie­sar­dzī­ba, at­tu­ro­ties no in­ves­tī­ci­jām, iz­pau­dī­sies kā lie­lu pro­jek­tu ie­sal­dē­ša­na. Pa­tie­sī­bā diez vai kād­reiz eko­no­mis­ko rā­dī­tā­ju kā­pums būs tāds kā 20. gs. Vi­sa pa­ma­tā ir de­mo­grā­fis­kā si­tu­āci­ja Rie­tu­mu val­stīs, res­pek­tī­vi, ie­dzī­vo­tā­ju no­ve­co­ša­nās, kas ne­vei­ci­na ne ra­žo­ša­nu, ne pa­tē­ri­ņu. So­ci­ālo iz­mak­su kā­pums ir no­pietns šķēr­slis eko­no­mis­ka­jai at­tīs­tī­bai.

2015. ga­dā da­žām uz­ņē­mē­ju gru­pām to­mēr veik­sies. Pirm­ām kār­tām jā­min Nep­tū­na iz­vie­to­jums, ku­ra spē­cī­gā ie­tek­me pa­lī­dzēs vi­siem tiem, ku­ri no «ne­skaid­rās nā­kot­nes» (vis­bie­žāk lie­to­tais ter­mins eko­no­mi­kas prog­no­zē­tā­ju lek­si­kā pē­dē­jos ga­dos) mā­cēs gūt la­bu­mu. Vie­no­jo­šais veik­smes fak­tors slēp­sies mā­kā pār­lie­ci­nāt par pro­duk­ta ak­tu­ali­tā­ti. Pro­dukts vai pa­kal­po­jums tiks pie­dā­vāts ne­tie­ši un ne­uz­bā­zī­gi, tā, ka pa­tē­rē­tājs ne­maz ne­sa­pra­tīs, kad un no kā ir kļu­vis at­ka­rīgs, sa­pi­no­ties tīk­lā aiz­vien cie­šāk. Te jā­min «Fa­ce­bo­ok» un ci­ti so­ci­ālie tīk­li, da­tu mā­ko­ņi, psiho­lo­ģis­ka rak­stu­ra pa­kal­po­ju­mi, tos­tarp as­tro­lo­ģi­ja, da­žā­das spē­les – arī glo­bā­la­jā tī­mek­lī. Tā­tad pa­tē­rē­tājs sā­ku­mā pa­mē­ģi­nās, drīz vien pie­ra­dīs, tad kļūs par lie­to­tā­ju un sāks mak­sāt.

Eko­no­mis­kās spē­les lau­ku­mu ie­tek­mēs ha­oss starp­val­stu at­tie­cī­bās, ne­skaidrs va­lū­tas kurss, da­bas re­sur­su ce­nu svār­stī­bas. Ju­pi­te­ra pa­vā­ji­nā­ša­nās dēļ uz­ņē­mē­ji būs spies­ti pie­dā­vāt dau­dzus un da­žā­dus ma­zā­kus pa­kal­po­ju­mus. Līdz ar to pa­tē­rē­ta­jam būs sa­jū­ta, ka vi­ņi mak­sā ma­zāk, lai gan pa­tie­sī­bā pa­kal­po­jums būs ne­pil­nīgs un par pa­pil­du fun­kci­jām būs jā­mak­sā at­se­viš­ķi. La­bu­mu no si­tu­āci­jas gūs starp­nie­ki, pie­mē­ram, sa­ņe­mot ko­mi­si­jas mak­su par pār­skai­tī­ju­mu, ka­ses ope­rā­ci­ju. Pa­tē­ri­ņa lī­me­ņa sa­ruk­ša­na Rie­tu­mu pa­sau­lē va­rē­tu iz­rai­sīt gā­zes un deg­vie­las iz­mak­su kri­tu­mu. Lat­vi­jas si­tu­āci­ju es rak­stu­ro­tu kā sa­mē­rā la­bu (mē­re­nu). Nā­kam­gad ak­tu­ali­zē­sies dar­ba­spē­ka ie­ve­ša­nas jau­tā­jums.

Ie­gu­vē­ji būs tie, ku­ri ies lai­kam līdz­i un spēs pie­dā­vāt ak­tu­ālus pa­kal­po­ju­mus, arī eks­por­ta tir­gos. At­ce­rie­ties, tas vien­mēr ir bi­jis mū­su trum­pis – pie­dā­vāt elas­tī­gus ri­si­nā­ju­mus ne­lie­los ap­jo­mos!

*

As­tro­lo­ģe Ini­ta Di­lā­ne:

 

– 2015. ga­da sā­kums part­ner­at­tie­cī­bās at­ne­sīs jaun­as, ar po­zi­tī­viem pār­stei­gu­miem pie­pil­dī­tas vēs­mas. Sa­vas ot­rās pus­ītes būs ie­spē­jams sa­tikt vis­ne­pa­ras­tā­ka­jās si­tu­āci­jās. Ga­da sā­ku­mā uz­sāk­tās at­tie­cī­bas bal­stī­sies uz drau­dzī­bu, ko­pī­gām in­te­re­sēm un de­mo­krā­ti­ju. Jū­tas tiks paus­tas at­klā­ti, pie­šķi­rot tām ne­lie­lu ori­ģi­na­li­tā­tes de­vu. Līdz ar pir­ma­jiem pa­va­sa­ra vēst­ne­šiem gai­sā uz­vir­mos spil­gtas kais­lī­bas. Kā­dam tiks dā­vā­ta lai­me ie­mī­lē­ties no pirm­ā acu ska­tie­na. Ra­dī­sies vēl­me at­teik­ties no vis­pār­pie­ņem­tiem uz­ska­tiem at­tie­cī­bu mo­de­lī. Vī­rie­ši uz­dro­ši­nā­sies vai­rāk ris­kēt un cī­nī­sies par sa­vu mī­les­tī­bu. Va­sa­ras sā­ku­mā uz­sāk­tās at­tie­cī­bas vei­do­sies sta­bi­las un no­tu­rī­gas. Lik­te­ņa uz­lik­tos pār­bau­dī­ju­mus var ne­iz­tu­rēt tie pār­i, ku­ru at­tie­cī­bas bal­stās uz par­tne­ra kon­tro­lē­ša­nu un ne­uz­ti­cē­ša­nos. Īpa­ši sie­vie­šu vi­dū būs jū­ta­mi greiz­sir­dī­bas uz­plū­di, tiks iz­vir­zī­ti no­tei­ku­mi, un pa­rā­dī­sies kap­rī­zes, kas tiks de­mon­strē­tas pub­lis­ki, jo būs ne­pie­cie­ša­mī­ba pēc ska­tī­tā­jiem. Ru­de­nī at­tie­cī­bās pa­mo­dī­sies pie­nā­ku­ma ap­zi­ņa un vēl­me rū­pē­ties vie­nam par ot­ru. Tiks ie­vies­ta kār­tī­ba ta­jās sa­vie­nī­bās, kas ne­bi­ja skaid­ri de­fi­nē­tas, uz­plaik­snīs jau­tā­jums: «Kas mēs viens ot­ram esam?» Tu­vo­jo­ties zie­mai, priekš­plā­nā iz­vir­zī­sies sav­star­pē­ja sa­prat­ne un har­mo­ni­ja. Eso­ša­jās un jaun­iz­vei­do­ta­jās at­tie­cī­bās būs jū­ta­ma sav­star­pē­ja cie­ņa un mī­les­tī­ba, ļo­ti augs­tu tiks vēr­tēts tak­tis­kums un de­li­kā­ta at­tiek­sme. Pie­kāp­ties un rast kom­pro­mi­su spēs arī tie, kas ie­priekš bi­ja do­mā­ju­ši ti­kai par se­vi. At­tie­cī­bās cil­vē­ki cen­tī­sies ie­viest sa­ska­ņu un har­mo­ni­ju, tā­pēc par la­bu nāks pie­vēr­ša­nās kā­dam ko­pī­gam ho­bi­jam, pār­vēr­šot to par re­lak­sē­jo­šu at­pū­tu dar­ba die­nu iz­ska­ņā.

Ka­mēr pir­mo pus­ga­du svēt­ku un lai­mes pār­vald­nieks Ju­pi­ters sa­vu gai­tu tur­pi­nās Lau­vas zo­di­aka zī­me, tik­mēr mī­ļo­tie rī­kos grez­nas kā­zas un ga­da­die­nas. Svi­nī­bas būs vē­rie­nī­gas un at­stās ie­spai­du arī uz vē­ro­tā­jiem no ma­las. Sa­vu­kārt augus­ta ot­ra­jā de­kā­dē Ju­pi­ters ie­so­ļos Jau­na­vas zī­mē un at­ra­dī­sies ta­jā līdz pat 2016. ga­da va­sa­ras no­ga­lei. Ša­jā pe­ri­odā kā­zas svi­nēs tie, kas jau il­gā­ku lai­ku tās ti­ka rū­pī­gi plā­no­ju­ši, iz­svē­ru­ši vi­sus par un pret, vai­rā­kas rei­zes pār­ska­tī­ju­ši vie­su sa­rak­stu. Īpa­ša uz­ma­nī­ba tiks pie­vēr­sta ko­pē­jai iz­de­vu­mu bi­lan­cei. Sva­rī­gas kļūs pat vis­sī­kā­kās de­ta­ļas. Ne­kā lie­ka, vien­kār­ši, da­bis­ki skais­ti, pro­fe­si­onā­li. Vie­nā vār­dā sa­kot – per­fek­ti! Svi­nī­bas grez­nās mui­žās un pi­līs no­mai­nīs bū­ša­na tu­vāk da­bai – vie­su na­mos, at­pū­tas bā­zēs, mī­lī­gās, omu­lī­gās lau­ku mā­ji­ņās, kur ak­cents tiks likts uz lab­sa­jū­tu, eko­lo­ģis­ku svēt­ku gal­du un da­bis­ku­mu.

Gal­ve­nie ak­cen­ti at­tie­cī­bās:

Auni vē­lē­sies skriet no­ti­ku­mu gai­tai pa priekš­u.

Vēr­ši sa­gla­bās sta­bi­li­tā­ti eso­ša­jās at­tie­cī­bās.

Dvī­ņiem so­lī­ju­mu tu­rē­ša­na būs īsts pār­bau­dī­jums.

Vē­ži ak­tī­vāk pau­dīs sa­vas jū­tas un sim­pā­ti­jas.

Lau­vas at­tie­cī­bās bal­stī­sies uz ori­ģi­na­li­tā­ti.

Jau­na­vas cen­tī­sies at­tie­cī­bas sa­kār­tot ofi­ci­āli.

Sva­rus pie­mek­lēs jū­tu un emo­ci­ju plau­kums.

Skor­pi­oni ne­at­lai­dī­gi do­sies ie­ce­rē­tā mēr­ķa vir­zie­nā.

Strēl­nie­ki at­tie­cī­bās ie­man­tos jaun­u sta­tu­su.

Me­žā­ži iz­vēr­tēs sa­vas ie­priekš pie­ļau­tās kļū­das.

Ūdens­vī­ri at­tie­cī­bās pār­steigs pa­ši se­vi.

Ziv­ti­ņas sa­ju­tī­sies pa­tie­si lai­mī­gas un lu­ti­nā­tas.

*

As­tro­logs Il­go­nis Ir­be:

– Mū­su valsts as­tro­lo­ģis­kā prog­no­ze nav at­da­lā­ma no Eiro­pas un pa­sau­les no­ti­ku­mu at­tīs­tī­bas sce­nā­ri­jiem. Ap­lū­ko­jot ga­da per­spek­tī­vu, jā­ņem vē­rā Eiro­pas Sa­vie­nī­ba, NA­TO, kā arī si­tu­āci­ja pie mū­su kai­mi­ņiem un ASV. Mums tas var pa­tikt vai nē, bet esam po­li­tis­ki un eko­no­mis­ki sais­tī­ti. Pro­tams, valsts iekš­po­li­ti­ka ir mū­su pa­šu ro­kās, un tie­ši tā lie­lā mē­rā no­sa­ka mū­su dro­šī­bas un sta­bi­li­tā­tes iz­jū­tu. Ne­at­ka­rī­gi no zvaig­žņu tul­ku prog­no­zēm mums kat­ram ir ie­spē­ja ie­spai­dot pro­ce­sus val­stī, ejot vai ne­ejot uz vē­lē­ša­nām, pie­da­lo­ties re­fe­ren­du­mos, mī­ti­ņos utt. As­tro­lo­ģi­jas sim­bo­li kar­tēs no­rā­da, ka nā­ka­ma­jā ga­dā, sā­kot ar mai­ju, mū­su val­stī par­ti­jas un po­li­tis­kās or­ga­ni­zā­ci­jas mē­ģi­nās ap­vie­not po­li­tis­kos kon­ku­ren­tus. Līdz šim tās ir bi­ju­šas ti­kai po­pu­lis­tis­ku mēr­ķu va­dī­tas ak­ti­vi­tā­tes un sa­bied­rī­bā ne­kas re­āls nav no­ti­cis. Pie­augs tau­tas at­balsts valsts ār­po­li­ti­kai. 2015. ga­da va­sa­rā val­dī­ba iz­strā­dās sva­rī­gus lē­mu­mus, kas spē­cī­gi ie­tek­mēs mū­su tie­su un iz­glī­tī­bas sis­tē­mas. Bei­dzot at­bil­dī­gās in­sti­tū­ci­jas sāks re­ālu dar­bī­bu un ra­dīs nor­mā­lu li­kum­do­ša­nas bā­zi mū­su tau­tie­šu ie­spē­jām at­griez­ties dzim­te­nē. Past­āv ie­spē­ja, ka ga­da bei­gās vai 2016. ga­da sā­ku­mā va­rē­tu tikt or­ga­ni­zēts re­fe­ren­dums par tau­tas vē­lē­tu pre­zi­den­tu.                              

Kas at­tie­cas uz Eiro­pas Sa­vie­nī­bu, tad ho­ro­sko­pā re­dzams, ka rā­ma dzī­ve, bez rai­zēm, bei­dzās 2014. ga­da sā­ku­mā. Ar 2015. ga­da mar­tu Eiro­pas struk­tū­rās pie­augs opo­zī­ci­jas par­ti­ju dar­bī­ba pret iz­pil­dva­ru. Ie­mesls – val­stu na­ci­onā­lo ba­gā­tī­bu sa­gla­bā­ša­na un ener­ģē­ti­ka. Eiro­pas Sa­vie­nī­bai nāk­sies kar­di­nā­li pār­vei­do­ties. Kā­da iz­ska­tī­sies Eiro­pas Sa­vie­nī­ba 2018. ga­dā, kad šie pār­vei­des pro­ce­si beig­sies? Ģeo­grā­fis­ki tā­da pa­ti, bet po­li­tis­ki – daudz vai­rāk tie­sī­bu būs na­ci­onā­la­jām val­stīm. Va­rē­tu teikt, ka Eiro­pu gai­da de­cen­tra­li­zā­ci­ja.

Pa­sau­les no­ti­ku­mu kon­tek­stā nā­ka­mā ga­da ap­rī­lī NA­TO iz­strā­dās un pie­ņems lē­mu­mus, kas skar sle­pe­nās ope­rā­ci­jas ār­val­stīs, kā arī mi­li­tā­ro pa­lī­dzī­bu un fi­nan­sē­ju­mu.

Do­mā­jot par 2015. ga­du, ne­var ne­pie­mi­nēt Uk­rai­nu. Ja 2014. ga­da no­ga­le un 2015. ga­da sā­kums ša­jā re­ģi­onā ir no­sa­cī­ti mie­rīgs pe­ri­ods, tad vi­si pro­ce­si ar daudz lie­lā­ku spē­ku at­jau­no­sies, sā­kot ar nā­ka­mā ga­da ap­rī­li. Ne­iz­slē­dzu jaun­a «mai­da­na»ie­spē­ju. Valsts pre­zi­dents 2015. ga­da bei­gās var zau­dēt va­ru. Būs arī mi­li­tā­ri kon­flik­ti, bet to pa­ma­tā būs eko­no­mis­ko re­sur­su pār­da­le. Past­āv ie­spē­ja­mī­ba, ka vai­rā­ki Uk­rai­nas re­ģi­oni at­da­lī­sies. Uk­rai­nas sa­stā­vā tie pa­liks kā fe­de­rā­li sub­jek­ti.

As­tro­lo­ģis­kā ana­lī­ze ļauj se­ci­nāt, ka turp­māk mēs vairs ne­dzī­vo­sim mie­rī­gā, re­la­tī­vi izo­lē­tā pa­sau­les tel­pā. Val­stu un sa­bied­rī­bas pār­vei­des pro­ce­si strau­ji no­rit vi­sās jo­mās, tā­pēc arī eko­no­mis­kās un starp­val­stu at­tie­cī­bas di­na­mis­ki at­tīs­tās.

*

As­tro­logs Va­lē­rijs Ba­ba­jevs:

– 2015. gads sāk­sies ar sie­viš­ķā sā­ku­ma un mā­tiš­ķu­ma ak­ti­vi­zē­ša­nos, val­dīs zem­ap­zi­ņas un jū­tu pa­sau­le. Tas no­rā­da uz to, ka vi­sas lie­tas ir jā­no­kār­to, jā­sa­ved kār­tī­bā, jā­at­tī­rās no ne­va­ja­dzī­giem pēr­nā ga­da uz­krā­ju­miem. Tā­tad, ie­ejot 2015. ga­dā, ir sva­rī­gi tī­rīt, maz­gāt un sa­kār­tot gan lie­tas, gan arī emo­ci­jas. Ir jā­at­tī­rās gan fi­zis­kā lī­me­nī, ejot, pie­mē­ram, pir­tī, gan mo­rā­lā, pro­ti, jā­tiek va­ļā no aiz­vai­no­ju­miem, ne­ga­tī­vām at­mi­ņām, dvē­se­li grau­jo­šām emo­ci­jām. Sau­les ak­ti­vi­tā­te at­ro­das pir­ma­jā tat­vas* lai­ka sprī­dī Sa­tur­na va­dī­bā. Tas lie­ci­na, ka vi­sa ga­da lai­kā ār­ējās dar­bī­bas un da­žā­di pa­sā­ku­mi aiz­ka­vē­sies un vir­zī­sies ar grū­tī­bām. Tā­pēc ir jā­liek ak­cents uz iek­šē­jām dar­bī­bām: plā­no­ša­nu, pa­gāt­nes pār­do­mā­ša­nu un se­ci­nā­ju­mu iz­da­rī­ša­nu, vēr­ša­nos pie tra­dī­ci­jām, sa­va ce­ļa at­ra­ša­nu un dar­bu ar ge­no­fon­du.

Sa­bied­ris­ka­jā dzī­vē vai­rāk uz­ma­nī­bas tiks vel­tīts tau­tas in­te­re­sēm. Cil­vē­ki kļūs ak­tī­vā­ki. Aiz­vien spē­cī­gāk sa­vas spē­jas un va­ru iz­pau­dīs tie­ši sie­vie­tes, cen­šo­ties sa­ņemt sa­vās ro­kās va­dī­bas gro­žus, mā­co­ties un vei­do­jot ģi­me­ni.

Va­dī­bas sis­tē­mās pri­ori­tā­te tiks at­do­ta jaun­iem spe­ci­ālis­tiem. Valsts vel­tīs lie­lu uz­ma­nī­bu māk­slas at­tīs­tī­bai, kon­cer­tu or­ga­ni­zē­ša­nai un ori­ģi­nā­liem fes­ti­vā­liem. Si­tu­āci­ja dar­ba tir­gū uz­la­bo­sies. To­mēr, ņe­mot vē­rā ne­sta­bi­lo pa­sau­les fo­nu, eko­no­mis­kie uz­la­bo­ju­mi būs ne­lie­li. Arī nau­das plūs­ma no ār­pu­ses būs ne­lie­la, to­mēr da­žā­di mēr­ķmak­sā­ju­mi no eiro­fon­diem pie­nāks. Ka­ra­dar­bī­bas drau­di sa­gla­bā­sies, bet ta­jā pa­šā lai­kā ga­da «lik­te­nis» no­rā­da uz veik­smī­gām sa­ru­nām, pa­mie­ru un ko­pē­jās si­tu­āci­jas har­mo­ni­zā­ci­ju. Ve­se­lī­bas aiz­sar­dzī­bas jo­mā past­āv epi­dē­mi­jas drau­di, kā arī ap­kār­tē­jās vi­des pie­sār­ņo­ju­ma ie­spē­ja­mī­ba. Nā­kam­gad gai­dā­mas sli­mī­bas (in­farkts, in­sults) un nā­ves ga­dī­ju­mi, ko iz­rai­sī­jis stress.

2015. ga­dā būs liels pie­pra­sī­jums pēc augst­ākās iz­glī­tī­bas. Pie­augs in­te­re­se par spor­tu un da­žā­dām fi­zis­kās ak­ti­vi­tā­tes for­mām – fit­ne­su, skrie­ša­nu, ri­teņ­brauk­ša­nu. Cil­vē­ki vai­rāk do­mās par fi­zis­ko at­tīs­tī­bu.

Sa­bied­rī­bas uz­ma­nī­ba būs vēr­sta uz šā­dām pri­ori­tā­tēm: na­ci­onā­lo tra­dī­ci­ju at­tīs­tī­ba, ģi­me­nes un lau­lī­bu in­sti­tū­ta no­stip­ri­nā­ša­na, va­ras cen­tra­li­zā­ci­ja un kār­tī­bas ie­vie­ša­na.

__

* Se­na­jā In­di­jā uz­ska­tī­ja, ka vi­sa pa­sau­le (gan fi­zis­kā, gan do­mu, gan jū­tu) sa­stāv no piec­ām pa­mat­ma­tē­ri­jām, kas at­spo­gu­ļo­jas cil­vē­ka piec­os ma­ņu or­gā­nos un iz­pau­žas zi­nā­mā se­cī­bā piec­os pe­ri­odos, ko dē­vē par tat­vām. (Red.)

Horoskopi

Mēs visi vēlamies būt laimīgi un vēlams arī vismaz situēti, ja ne, godīgi atzīstot, bagāti. Tik bagāti, lai nauda dotu brīvību un iespējas. Piepildīt sapņus un realizēt ieceres. Lai dotu iespēju ceļot un izvēlēties lietas pēc to vērtības, nevis cenas.

Svarīgākais