ASTROLOĢIJA: Ko sola decembris?

© f64

Decembra sākumā varam apdarīt svarīgus saimnieciskos darbus, bet pēc tam mierīgi gatavoties svētkiem.

Lie­lā­ko decembra daļu Saule atrodas dzī­ves­prie­cī­gajā, optimistiskajā un jaunus apvāršņus alkstošajā Strēl­nieka zodiaka zīmē, kas mu­di­na at­klāt un iz­zi­nāt. Tas ir pla­šas fi­lo­zo­fi­jas, ēti­kas principu un pa­sau­les lie­tu kār­tī­bas at­zi­ņu laiks. 22.12. pulksten 1.03 Saule pāriet Mežāzī, piesakot oficiālo ziemas sākumu. Mežāža laikam raksturīga nopietnība, pamatīgums, atbildības sajūta, kā arī darba un karjeras tēma. Mežāzis ir stabila vērtība, uz kuru var paļauties, viņā ir daudz nopietnības. Dažkārt varbūt par daudz, tāpēc jādomā, kā šajā laikā vairot optimismu.

Saimnieciskie darbi

Saimnieciskiem darbiem piemērotāka ir decembra pirmā nedēļa, kad Mēness atrodas jaunā un augošā fāzē. Nākamais augošā mēness periods iekrīt Ziemassvētku un Jaungada laikā, kad ar saimnieciskām lietām diez vai nodarbosimies, tāpēc akcentus labāk likt uz mēneša sākumu.

Konkrētas veiksmīgās dienas jāskatās gan firmas, gan vadītāju astroloģiskajās kartēs, taču ne vienmēr tas ir iespējams. Tāpēc varam izmantot vispārējos dienu fonus, ko nosaka Mēness atrašanās tā dēvētajās saimnieciskajās zodiaka zīmēs (precīzus zīmju darbības laikus skat. žurnāla Praktiskā Astroloģija Dārzkopju kalendārā). Nepieciešamības gadījumā jaunu firmu var reģistrēt tūlīt pirms Ziemassvētkiem. Bet tiešām tikai tad, ja ļoti, ļoti nepieciešams. Labāk to atlikt uz nākamo gadu.

Strādāt ar projektiem un plānot ātri paveicamus darbus var periodā no 1. decembra pulksten 3.14 līdz 3. decembra pulksten 7.15, kad Mēness atrodas dinamiskajā un straujajā Auna zīmē. Pēc tam 3. decembrī sākas Vērša zīmes iedarbība, un Mēness tajā atradīsies līdz 5. decembra pulksten 12.28. Vērsis ir labs un kārtīgs saimniekotājs, kad var darboties ar nopietniem ilgtermiņa pasākumiem. Pēc tam labvēlīgāks periods iestājas mēneša otrajā pusē – no 22. decembra pulksten 3.25 līdz 24. decembra pulksten 4.52, kad ir lietišķā Mežāža zīmes ietekme. Šajās dienās varam plānot darījumu sarunas un risināt ar nekustamo īpašumu saistītus jautājumus. Pēc tam izbaudām brīvdienas un gaidām jauno gadu ar jauniem izaicinājumiem.

Svarīgas pārmaiņas

Decembrī no vispārējiem astroloģiskajiem stāvokļiem gribētos izcelt divus momentus. 9. decembrī planēta Jupiters ieņem īpašo retrogrādo (jeb atpakaļejošo) stāvokli, kurā atradīsies līdz nākamā gada 7. aprīlim. Planētas atrašanās šādā pozīcijā aktivizē veiksmes mazināšanos un pārspīlējumus. Jupiters būs novietojies Lauvas zodiaka zīmē, kam patīk vēriens un spoži iznācieni. Šajā periodā jāuzmanās no pārspīlējumiem, negausības un Napoleona plāniem. Vairāk pieticības un reālu skatījumu uz lietām! Nevajadzētu bez apdoma pirkt dārgas mantas vai ņemt kredītus.

Savukārt 22. decembrī Urāns no retrogrādā stāvokļa pāries atpakaļ parastajā, mazinot sabiedriskās spriedzes riskus.

Svētkus svinam ar draugiem un ģimeni

Ziemassvētku un Jaungada svētku dienas šajā gadā iekrīt augošā Mēnesī, kas ir labs laiks jauniem plāniem. Ziemassvētku vakarā Mēness atradīsies Mežāža zodiaka zīmē. Tas nozīmē, ka dienas fons ir nopietns un lietišķs, taču iezīmē arī dzimtas un ģimenes tēmas. Šādā brīdī labi būt kopā ar savējiem, pulcinot tuvus un tālus radus. Nākamajās dienās Mēness atradīsies Ūdensvīra zīmē, kas piemērota sabiedriskām aktivitātēm, draudzīgiem pasākumiem un domubiedru tusiņiem. Vecgada vakars pēc Mēness stāvokļa iekrīt Vērša zīmē. Tas ir gan strādātājs, gan dzīves baudītājs. Labs laiks svinīgiem pasākumiem pie bagātīgi klātiem galdiem.

Horoskopi

Mēs visi vēlamies būt laimīgi un vēlams arī vismaz situēti, ja ne, godīgi atzīstot, bagāti. Tik bagāti, lai nauda dotu brīvību un iespējas. Piepildīt sapņus un realizēt ieceres. Lai dotu iespēju ceļot un izvēlēties lietas pēc to vērtības, nevis cenas.

Svarīgākais