ASTROLOĢIJA: Ko zvaigznes stāsta par dažādu tautību cilvēkiem?

© Scanpix

Fran­cū­ži – ro­man­tis­kā­kie mīl­nie­ki, švei­cie­ši – tī­rī­gi un pre­cī­zi, igau­ņi – lē­nī­gi, kaut arī iz­gud­ro­ju­ši skai­pu, lat­vie­ši – dzie­dā­tā­ji un de­jo­tā­ji, un vēl arā­ju tau­ta, vā­cie­ši – pe­dan­ti... Ik­die­nā mē­dzam iz­man­tot ie­sak­ņo­ju­šos priekš­sta­tus par da­žā­dām tau­tām, ta­jā skai­tā par se­vi – lat­vie­šiem. Ser­ti­fi­cē­ta nu­me­ro­lo­ģe Ine­ta Vent­nie­ce pa­līdz sa­prast, cik ta­jos tais­nī­bas, cik – il­glai­cī­gi vei­do­ta kā­dam vē­la­ma vēr­tē­ju­ma.

Kā­da esi, Lat­vi­ja?

Sāk­sim ar se­vi. Lat­vi­jas skait­lis­ko ener­ģi­ju iz­sa­ka skait­lis 8. «Nav pa­rei­zi uz­ska­tīt, ka Lat­vi­ja ir pie­mē­ro­ta ti­kai dzies­mu un de­ju svēt­kiem,» uz­reiz no­rā­da «Prak­tis­kās As­tro­lo­ģi­jas» eks­per­te. Lat­vi­ja daudz vai­rāk pie­mē­ro­ta zi­nāt­nei, iz­glī­tī­bai, IT, fi­nan­sēm, ne­vis māk­slai un kul­tū­rai. Dai­ļās māk­slas to­ties pie­dien Rī­gai, jo tās ener­ģi­ju iz­sa­ka skait­lis 5. Var­būt tā­pēc, ka Rī­ga ir valsts val­stī, arī vi­su Lat­vi­ju da­žā­dos sau­kļos aso­ci­ē ar dzie­dā­tā­ju tau­tu. «Vie­nā Rī­gā tik daudz te­āt­ru kon­cen­trēts. To no­sa­ka pil­sē­tas ener­ģi­ja,» pa­skaid­ro nu­me­ro­lo­ģe.

Kā tad ar Lat­vi­ju kā lauk­saim­nie­cī­bas val­sti? Lat­vi­jas Tau­tas fron­tes di­bi­nā­ša­nas kon­gre­sā sa­vu­laik ak­tie­ris Ēvalds Val­ters tei­ca: «Ma­na mī­ļā, dros­mī­gā arā­ju tau­ta!» Dros­mī­gā – jā, bet lauk­saim­nie­cī­ba pēc skait­ļu ener­ģi­jas bū­tu vai­rāk pie­mē­ro­ta Vā­ci­jai, ne­vis Lat­vi­jai, skan at­bil­de.

Jā­kon­cen­trē­jas uz nau­du

Lat­vi­jai va­ja­dzē­tu būt val­stij, ku­ra sa­vās ro­kās tur fi­nan­šu gro­žus. Šeit jā­ap­gro­zās nau­dai. Un ne ti­kai Lat­vi­jas nau­dai, jo skait­lis­kā ener­ģi­ja rā­da ar Švei­ci un Zvied­ri­ju līdz­vēr­tī­gas ie­spē­jas. Pro­tams, ģeo­grā­fis­ki po­zī­ci­jas ir at­šķi­rī­gas: Švei­ce ir no­ro­be­žo­ta, bet Lat­vi­ja – pā­rāk at­klā­ta. Vel­kot pa­ra­lē­les, Lat­vi­jai bū­tu iz­de­vī­gi sa­gla­bāt sa­vu nei­tra­li­tā­ti un līdz­īgu sta­tu­su kā Švei­cei. To­mēr Eiro­pas Sa­vie­nī­bas un Lat­vi­jas ener­ģi­jas ir sa­de­rī­gas, tā­pēc nav jā­tie­cas pēc sav­ru­pas pat­stā­vī­bas.

Ko vēl past­ās­ta as­tot­nieks? Šā skait­ļa ne­lā­gā da­ba ir vi­sā­di slēp­ti fi­nan­šu da­rī­ju­mi, tā­pēc arī Lat­vi­jā va­rē­tu būt daudz ofi­ci­ālu un ne­ofi­ci­ālu biz­ne­sa ope­rā­ci­ju. Zi­not, cik da­žā­di da­ti tiek mi­nē­ti par ēnu eko­no­mi­ku Lat­vi­jā, pat ja tā bū­tu ti­kai piekt­da­ļa no taut­saim­nie­cī­bas – arī tas ir ga­na daudz. Un tā­dā ma­zi­ņā Eiro­pas val­sti­ņā ban­ku to­mēr ir ve­sels lē­rums. Lat­vi­jas Ko­merc­ban­ku aso­ci­āci­jas ap­ko­po­tā in­for­mā­ci­ja lie­ci­na, ka šā ga­da pir­ma­jā ce­turk­snī Lat­vi­jā bi­ja 27 ban­kas, ta­jā skai­tā ār­val­stu ban­ku fi­li­āles.

Nu­me­ro­lo­ģe kon­sta­tē, ka Lat­vi­ja var no­dar­bo­ties ar fi­nan­sēm, starp­nie­cī­bu un in­ves­tī­ci­jām un tā­dā vei­dā ci­tiem dot sa­vu ga­rī­gu­mu, ne­vis iet vieg­lā­ko ce­ļu ar dzie­dā­ša­nu un die­ša­nu, jo Lat­vi­ja ir valsts ar se­nu dvē­se­li. «Lat­vi­jā vai­rāk va­jag no­vēr­tēt zi­nāt­ni, ne­vis šo­vus. Va­jag vai­rāk no­piet­nī­bas un lie­tiš­ķu­ma. Mēs ne­esam valsts iz­klai­dē­tā­ja, kaut kāds cir­ka klauns. Mums at­tīs­tī­bā va­rē­tu būt diez­gan tuvs Zvied­ri­jas mo­de­lis, bet Lat­vi­jai, pro­tams, ir cits ģeo­grā­fis­kais stā­vok­lis un arī vēs­tu­ris­kā pie­re­dze ir ci­ta. To ne­var ne­ņemt vē­rā. Bet! Vai tad Zvied­ri­jā gal­ve­nais ir lauk­saim­nie­cī­ba? Nē. Ar ko Zvied­ri­ja pel­na nau­du? Pa­rei­zi, Zvied­ri­jā ir ban­kas, no­tiek fi­nan­šu ope­rā­ci­jas,» sa­ka Ine­ta Vent­nie­ce.

«Lat­vi­jai pie­stāv ba­gā­tī­ba, bet ne­pie­stāv na­ba­dzī­ba. Paš­laik Rī­ga to ba­gā­tī­bu pie­sa­vi­nās,» vi­ņa re­zu­mē.

Ma­za, bet spē­cī­ga

Lat­vi­jas skait­lis lie­ci­na arī par zi­nā­mu spī­tī­bas de­vu. «Mil­zīgs spīts un vēl­me būt ne­at­ka­rī­giem par vi­sām va­rēm. Arī ego, vēl­me no­likt uz lāp­sti­ņām jeb­ku­ru. Vēl­me tiek­ties ie­gūt iz­glī­tī­bu – Lat­vi­jā augst­sko­lu ne­trūkst. Vēl­me bī­dī­ties uz augš­u. As­to­ņi pie­šķir val­stij kon­ser­va­tī­vis­mu. Mēs tu­ram se­vi rā­mī, un ir grū­ti iz­iet ār­pus, grū­ti pa­laist to vieg­lo ce­ļu prom un sākt kaut ko ci­tu,» uz­skai­ta nu­me­ro­lo­ģe.

Ska­tot cil­vē­ka ie­spē­jas vi­sa mū­ža ga­ru­mā, tiek ap­rē­ķi­nā­ta dzī­ves lī­ni­ja. Nu­me­ro­lo­ģe tā­du iz­vei­do arī Lat­vi­jai, vien at­liek iz­pē­tīt, vai katrs pe­ri­ods ilgst 12 ga­du (kā cil­vē­kam), vai arī val­stij tas ir ga­rāks. Pa­lie­kam pie 12 ga­du pe­ri­oda, un Ine­ta Vent­nie­ce no­teic: «Tad šī būs im­pro­vi­zā­ci­ja.» Vi­ņa Lat­vi­jas dzim­ša­nas da­tu­mu – 1918. ga­da 18. no­vem­bri – vēr­tē kā «diez­gan vā­ju», no­rā­dot, ka as­tot­nie­ki no­sa­ka gan spī­tī­bu, gan rei­zēm pār­spī­lē­tu sa­cen­sī­bas ga­ru un cī­ņu. Lat­vi­jai vi­sā sa­vas past­āvē­ša­nas lai­kā ne­pie­cie­šams se­vi pie­rā­dīt, iz­sis­ties, cī­nī­ties, lai ie­vē­ro­tu. Tur­klāt Lat­vi­jai ir mērķ­tie­cī­gi jā­pa­nāk tas, ko valsts vē­las, ne­drīkst at­slā­bi­nā­ties ne­vie­nu brī­di.

To­mēr valsts dzī­ves lī­ni­ja ir sta­bi­la. Jau­tā­jums ti­kai, cik no ie­spē­jām ir ti­ku­šas iz­man­to­tas. Lat­vi­ju pos­tī­ju­ši ka­ri, tā­pēc sa­pro­tams, ka vi­sas lie­lis­kās ie­spē­jas ne­va­rē­ja pa­gūt iz­man­tot.

Ne vi­si kai­mi­ņi ir la­bi 

Krie­vi­jas ener­ģi­ju iz­sa­ka skait­lis 4, kas ir vā­jāks ne­kā Lat­vi­jas as­tot­nieks. Tā­pēc Krie­vi­ja vien­mēr ie­kā­ros Lat­vi­ju – vā­jā­kā ener­ģi­ja tie­cas pie spē­cī­gā­kās. Ab­stra­hē­jo­ties no vēs­tu­res un paš­rei­zē­jās ģe­opo­li­tis­kās si­tu­āci­jas, skait­ļi rā­da, ka Lat­vi­jai bū­tu jā­drau­dzē­jas ar Krie­vi­ju. «Ne­vis jā­ka­ro un jā­ļauj se­vi oku­pēt, bet jā­drau­dzē­jas, lai cik tas paš­reiz ska­nē­tu ne­pie­ņe­ma­mi,» no­teic nu­me­ro­lo­ģe.

Tie­ši ener­ģi­jas pie­vil­kša­nās dēļ Krie­vi­ja al­laž gri­bēs Švei­ci un Ķī­nu, vie­nā no val­stīm sa­ska­tot fi­nan­šu ie­spē­jas, ot­rā – biz­ne­su. «Vai Ķī­na grib Krie­vi­ju? Tas ir jau­tā­jums. Bet Krie­vi­ja grib Ķī­nu,» pie­bilst Ine­ta Vent­nie­ce.

Kā­da var būt drau­dzī­ba, ja Krie­vi­ja ar sa­vu čet­ri­nie­ka ener­ģi­ju al­laž sa­gā­dās ci­tiem un arī sev pro­blē­mas mi­li­tā­ra­jā lau­ci­ņā. Līdz­īgi ir arī Po­li­jai. Būs gan sta­bi­li­tā­te, gan pro­blē­mas. Un at­kal sāk­sies viss no sā­ku­ma. Starp ci­tu, Krie­vi­ja ener­ģi­jas lī­me­nī «ne­pie­stāv» Uk­rai­nai (skait­lis 7), tur­klāt Krie­vi­ja caur šo val­sti grib ie­gūt sev ne­no­pel­nī­tu un lik­te­ņa ne­pie­šķir­tu veik­smi, ko no­dro­ši­na skait­lis 7.

Tāds ar tā­du sa­de­rē­ja

Sa­vu­kārt Igau­ni­ja spēj iz­man­tot kai­miņ­valsts So­mi­jas skait­ļa 8 ener­ģi­ju. Tā kā abām pie­mīt pār­a skait­ļu ener­ģi­ja, Igau­ni­ja ņem, bet So­mi­ja ļau­jas de­vē­ja prie­kam, tā­dē­jā­di Igau­ni­ja ener­ģē­tis­ki iz­bēg no Krie­vi­jas čet­ri­nie­ka (lai arī pār­a skait­lis!).

Nu­me­ro­lo­ģe no­sauc vai­rā­kus pie­mē­rus, ša­jā kon­tek­stā – vai­rāk ab­strak­tus ne­kā uz fak­tiem bal­stī­tus: «Ja Lat­vi­ja sa­vā eko­no­mi­kā ne­vis tik ļo­ti pa­ļau­tos uz Krie­vi­ju, bet ņem­tu pie­mē­ru no Švei­ces vai at­tīs­tī­tu tirdz­nie­cī­bas sa­ka­rus, pie­mē­ram, ar Če­hi­ju vai Un­gā­ri­ju, bū­tu la­bāk. Lat­vi­jai pēc nu­me­ro­lo­ģi­jas va­ja­dzē­tu vai­rāk iz­man­tot tās val­stis, ar ku­rām ir po­zi­tī­va ener­ģi­ja. Pie­mē­ram, fi­nan­šu, ino­vā­ci­ju un teh­no­lo­ģi­ju jo­mā Lat­vi­jai bū­tu iz­de­vī­gi iz­man­tot Švei­ci, Zvied­ri­ju, Nor­vē­ģi­ju. Arī Ame­ri­ka mū­su val­stij ener­ģē­tis­ki pie­stāv. Ķī­nu ar Lat­vi­ju sais­ta kar­mis­kā ener­ģi­ja. Lat­vi­jai «pie­stāv» arī In­di­ja. Bet in­die­šiem va­ja­dzē­tu braukt uz Lat­vi­ju, jo te ir spē­cī­gā­ka ga­rī­gā at­tīs­tī­ba un Lat­vi­ja ener­ģē­tis­ki ir spē­cī­gā­ka ne­kā In­di­ja. Lat­vie­ši diem­žēl ne­spēj iz­man­tot tos re­sur­sus, kas mums ir. Esam vie­da un spē­cī­ga valsts, bet brau­cam uz ener­ģē­tis­ki vā­jā­kām val­stīm, mē­ģi­nā­da­mi tur sa­ņemt ga­rī­gu­mu. Mek­lē­jam go­dži ogas, kas Lat­vi­jai var­būt ener­ģē­tis­ki ne­pie­stāv, ta­jā pa­šā lai­kā mēs ne­sa­pro­tam, ka brūk­le­ne un dzēr­ve­ne ir līdz­vēr­tī­gas go­dži ogai.»

Kar­mis­kā ener­ģi­ja sais­ta arī Vā­ci­ju un Aus­tri­ju. Abām rak­stu­rīgs pār­spī­lēts pe­dan­tis­kums (skait­ļa 3 ie­tek­me). Va­ram pie­ņemt, ka, abu val­stu – Lat­vi­jas un Ķī­nas – kar­mis­kās ener­ģi­jas pie­vi­li­nā­ti, uz Lat­vi­ju do­das ķī­nie­ši. Ek­spo­li­ti­ķis Ainārs Šle­sers, vīrs ar biz­ne­sa ožu, jau pa­sen sā­ka ru­nāt par to, ka Lat­vi­jas sko­lās bēr­niem laiks mā­cīt ķī­nie­šu va­lo­du, tai bū­šot nā­kot­ne. To­reiz par vi­ņa vār­diem vīp­snā­ja.

NU­ME­RO­LO­ĢE IE­SA­KA

Tiem cil­vē­kiem, ku­ru dzim­ša­nas da­ti sum­mā vei­do ne­pār­a skait­li, vai­rāk pa­tīk un «pie­stāv» sil­tums. «Ja kāds ta­gad teiks, ka Sau­les gais­ma un sil­tums va­ja­dzīgs vi­siem, at­bil­dē­šu tā: ne­bū­sim muļ­ķi un ne­tul­ko­sim nu­me­ro­lo­ģi­ju pri­mi­tī­vi! Lat­vi­jā dzī­vo­jo­šiem cil­vē­kiem ar ne­pār­a skait­ļa ener­ģi­ju ik pa lai­kam ne­pie­cie­šams vai­rāk Sau­les un vai­rāk sil­tu­ma. «Ne­pār­a skait­ļu» cil­vē­kiem salst vai­rāk ne­kā «pār­a skait­ļu» cil­vē­kiem,» skaid­ro Ine­ta Vent­nie­ce. Ja vi­ņi aiz­brauc, pie­mē­ram, uz Vi­dus­jū­ras val­stīm at­pūs­ties, pēc tam jū­tas la­bāk Lat­vi­jā. Ja gri­bas lais­ki pa­va­ļo­ties, tad der zi­nāt, ka gan­drīz vi­sām Vi­dus­jū­ras val­stīm ir vie­na ti­pa ener­ģi­ja un tur var bau­dīt da­bu, glez­not, at­pūs­ties.

Jā­pie­bilst – nu­me­ro­lo­ģi­jā pie­ņemts uz­ska­tīt, ka ne­pār­a skait­ļi sa­tur sie­viš­ķo ener­ģi­ju, bet pār­a – vī­riš­ķo. At­bil­sto­ši tam ir arī kon­krē­tas valsts iz­paus­mes.

Ja cil­vēks aiz­brauc uz val­sti, kas at­bilst vi­ņa ener­ģē­ti­kai («pār­a skait­ļu» cil­vēks uz «pār­a skait­ļu» val­sti un pre­tē­ji), viņš tur la­bi jū­tas. Vi­ņam uz­la­bo­jas ve­se­lī­ba, ro­das ie­spē­jas at­rast dar­bu, vei­dot kar­je­ru utt. Tā­pēc ne­var ap­gal­vot, ka vi­siem Lat­vi­jā dzi­mu­ša­jiem cil­vē­kiem ir no­teik­ti jā­pa­liek uz dzī­vi šeit. «Ja mēs at­ro­da­mies ener­ģē­tis­ki pie­mē­ro­tā­ka­jā val­stī, mums tur tiek do­tas lie­lā­kas ie­spē­jas,» no­rā­da nu­me­ro­lo­ģe. Vi­ņa min pie­mē­ru: ja «ne­pār­a skait­ļu» cil­vēks no Lat­vi­jas (at­bil­sto­šais skait­lis – 8) aiz­brauc dzī­vot uz An­gli­ju (at­bil­sto­šais skait­lis tie­ši šā­di lie­to­tam valsts no­sau­ku­mam – 7), viņš jū­tas lai­mīgs, bet «pār­a skait­ļu» cil­vē­ku pēc lai­ka tur pār­ņems sa­jū­ta, ka kaut kā pie­trūkst. Sa­vu­kārt ja «ne­pār­a skait­ļu» cil­vēks dzī­vo Lat­vi­jā (un vi­ņa ener­ģi­jas skait­lis ir ma­zāks par 8), tad Lat­vi­jas spē­cī­gā ener­ģi­ja lai­ku pa lai­kam var šķist trau­cē­jo­ša un no­mā­co­ša. Vi­ņam tā vien pra­sās iz­rau­ties sil­tu­mā un sau­lī­tē un uz­lā­dēt sa­vas ener­ģi­jas ba­te­ri­jas.

Horoskopi

Mēs visi vēlamies būt laimīgi un vēlams arī vismaz situēti, ja ne, godīgi atzīstot, bagāti. Tik bagāti, lai nauda dotu brīvību un iespējas. Piepildīt sapņus un realizēt ieceres. Lai dotu iespēju ceļot un izvēlēties lietas pēc to vērtības, nevis cenas.