ASTROLOĢIJA: Kā likteni nav nolasīt pēc pieres līnijām?

© publicitātes

Itāļu astrologs, ārsts, fiziķis un matemātiķis Džeronimo vai Džerolamo, bet plašāk pazīstams kā Džeroms Kardāns (1501–1576), izmantojot astroloģijas zināšanas, interpretēja līnijas uz pieres, lai noteiktu ne tikai cilvēka prāta spējas un ētikas standartus, bet arī prognozētu, kas ar viņu varētu notikt. Tika pat uzskatīts, ka pēc pieres līnijām iespējams pateikt, ko cilvēks domā. Šo sistēmu dēvē par metoposkopiju (nosaukums cēlies no grieķu valodas).

Senākajos metoposkopijas sacerējumos tiek nosauktas tikai sešas horizontālas un viena, pati dziļākā, vertikāla pieres rieva, bet Kardāns pieri saistībā ar planētām dalīja septiņās horizontālās daļās. Pieres līnijām viņš piešķīra planētu nosaukumus, kurus, būdams astrologs, deva augšupejošā secībā. Uzacīm tuvākā līnija ir Mēness, tālāk seko Merkurs, Venera, Saule, Marss, Jupiters un Saturns.

Vai var ticēt Kardānam un viņa veidotajai sistēmai? Savā laikā viņš bija pazīstams un atzīts speciālists. Viņa sasniegumu pūrā ir pirmais izsitumu tīfa klīniskās gaitas apraksts un pirmais sistemātiskais darbs, apskatot varbūtību matemātikā. Lai nonāktu līdz secinājumam, ka cilvēka raksturu var izlasīt sejā, precīzāk, pieres līnijās, viņš izmantoja astroloģijas zināšanas, ko kombinēja ar vairāku simtu seju novērojumiem.

Džeroma Kardāna spalvai pieder grāmata «Metoposkopija», kurā viņš analizējis vairāk nekā 800 dažādu rakstura iezīmju (ilustrējot tās ar gravīrām!). Tā tika izdota 1658. gadā Parīzē.

Sāksim ar pašu augstāko līniju, kas atrodas vistuvāk galvas matainajai daļai.

1. Saturna līnija. Ja tā ir taisna un labi saskatāma, tad cilvēkam piemīt piesardzība, inteliģence, uzņēmība un, pirms ko uzsākt, viņš rūpīgi izpēta apstākļus, situāciju utt.

2. Jupitera līnija. Ja taisna un skaidri iezīmēta – godīgums, augstsirdība, veiksme; ja tā ir garāka nekā Saturna līnija – bagātība.

3. Marsa līnija. Ja tā ir dziļa kā vaga – drosme, ambīcijas, izturība; ja līnija ir salauzīta, sadalīta – strīdnieks, ķildnieks, ļaujas vājībām.

4. Saules līnija. Ja taisna un labi nosakāma – ambīcijas un panākumi piezemētās lietās; ja lauzīta – egoisms un skopulība; ja izliekta – dusmas, nelabvēlīgums; ja šķērso citu līniju – godīgums, cēlsirdība, pārticība.

5. Veneras līnija. Ja labi saskatāma – laime mīlestībā; ja pārtraukta – romāniņš seko romāniņam.

6. Merkura līnija. Ja izliekta uz augšu – veiksme; ja sadalīta trīs daļās – humors un daiļrunība.

7. Mēness līnija. Ja tā ir skaidra – ceļojumi, iztēle, intuīcija; ja sadalīta, samezglojusies – temperamentīgums; ja saskaras vai šķērso citu līniju – veiksme kara apstākļos.

Kā astrologs Kardāns noteica raksturu? Lūk, tikai daži piemēri no 800 pazīmju kopuma. Vispirms gan jāuzsver, ka visiem cilvēkiem nav visas septiņas līnijas, bet tikai dažas.

Ja līnijas atkāpušās uz pieres augšdaļu, cilvēks ir miermīlīgs un veiksmīgs, ja atrodas tuvāk uzacīm – aizrautīgs un nežēlīgs.

Eksaltācija un reliģiozitāte piemīt, ja līnijas pierē novietotas tālu cita no citas.

Ja starp acīm ievilkušās vertikālas rievas, tad – ak, vai – paredzama varmācīga nāve. Starp citu, Kardāns to dalīja sīkāk – no tērauda, no indes, kā arī citu dāmu intrigu rezultātā iestājušos piespiedu aiziešanu no šīs dzīves...

Viņa raksturu tipoloģijā vēl figurē arī vāja rakstura tips, veiksmīgs karotājs, izvirtulis, kā arī cilvēks, kurš tiks ievainots galvā.

Piemēram, garas nepārtrauktas horizontālas līnijas norāda uz godīgumu.

Trīs līnijas – izteikta nosliece uz garīgām lietām.

Īsas vertikālas līnijas liecina par pēkšņām, negaidītām pārmaiņām.

Ja ir viena vertikāla līnija starp uzacīm un sešas horizontālas, tad sieviete ir laulības pārkāpēja.

Ja redzami trīs krusti uz pieres, tad vīrietis ir īstens izvirtulis.

Ja pierē saskatāmas trīs četras vertikālas līnijas starp uzacīm – loģisks, strādīgs, neatlaidīgs cilvēks, kurš septiņas reizes nomēra, pirms griež.

Viena horizontāla līnija – grūta bērnība. Tāds cilvēks veltī lielas pūles, lai kaut ko sasniegtu, ir neatlaidīgs, bet nerēķinās ar citu interesēm.

Ja piere tukša kā maks trīs dienas pirms algas un līniju nav, tad cilvēku ilgstoši uzskata par bērnišķīgu, toties vecumdienās viņš izskatās jaunāks par saviem gadiem.

Ja starp uzacīm vertikālās līnijas veido jumtiņu – novietotas ieslīpi, tad cilvēks ātri zaudē savaldību.

Viļņota līnija pierē norāda, ka gaidāms ceļojums pa ūdeņiem; uz augšu izliekta – lidojums, bet uz leju izliekta – ceļojums pa zemi.

Ja taisna līnija ir noliekta vienā galā, iespējamas veselības problēmas.

Viena diagonāla līnija norāda, ka gaidāmi piedzīvojumi.

Divas horizontālas līnijas attālu viena no otras – laime un veiksme.

Trīs horizontālas līnijas pieres augšējā daļā, pie matiem – maiga rakstura, miermīlīgs cilvēks, bet finanses gan nestabilas.

Trīs horizontālas līnijas, ko pāršķeļ vertikāla līnija – ilgdzīvotājs.

Līnija virs kreisās uzacs – iztēle; virs labās uzacs – ambīcijas.

Ja starp uzacīm ir viena vertikāla līnija – mērķtiecība, divas – mainīgums, nepastāvība; trīs – praktiskums, pienākuma apziņa; četras – aktīvs prāts, daudz interešu, plašs darbības lauks.