ASTROLOĢIJA: Oktobris - aptumsumu un vēlēšanu mēnesis

Oktobris solās būt sarežģīts daudzējādā ziņā, jo šajā mēnesī debesu spīdekļi nonāk vairākās nelabvēlīgās pozīcijās.

Nākamajā mēnesī notiks gan Saules, gan Mēness aptumsums, turklāt gandrīz trīs nedēļas planēta Merkurs atradīsies īpašajā retrogrādajā stāvoklī, kas ir darījumu sarunām, līgumu slēgšanai un jaunu darbu uzsākšanai nelabvēlīgs periods. Saeimas vēlēšanas iekrīt dažas dienas pirms saspringtā perioda, kad iepriekš minēto stāvokļu ietekmes jau jūtamas.

Saimniecības darbi jāpasteidz vai jāatliek

Saimnieciskiem darbiem piemērotākas ir oktobra pirmās un pēdējās dienas, kad Mēness atrodas jaunā un augošā fāzē. Konkrētas veiksmīgās dienas jāskatās gan firmas, gan tās vadītāju astroloģiskajās kartēs, taču ne vienmēr tas ir iespējams. Tāpēc varam izmantot vispārējos dienu fonus, ko nosaka Mēness atrašanās tā dēvētajās saimnieciskajās zodiaka zīmēs (precīzus zīmju darbības laikus varat atrast žurnāla Praktiskā Astroloģija Dārzkopju kalendārā).

Saimnieciskām aktivitātēm derēs periods no 1. oktobra plkst. 7.41 līdz 3. oktobrim plkst. 11, kad Mēness atrodas lietišķajā un striktajā Mežāža zīmē. Ja iespējams un nepieciešams, saimnieciskus pasākumus var veikt arī sestdienā, 25. oktobrī, kad jauns Mēness atrodas pragmatiskajā un stratēģiski domājošajā Skorpiona zodiaka zīmē. Svētdien un pirmdien – 26. un 27. oktobrī – Mēness atradīsies Strēlniekā, kas gan nav diez ko saimniecisks, toties ir labvēlīgs juridisku un ar ārzemēm saistītu jautājumu risināšanai. Lietišķā Mežāža zīmes ietekme atkal sākas 28. oktobrī plkst. 12.03 un ilgst līdz 30. oktobrim plkst. 15.51. Šajās dienās varam plānot darījumu sarunas un risināt ar nekustamo īpašumu saistītus jautājumus.

No 4. līdz 24. oktobrim Merkurs atrodas retrogrādā («atpakaļejošā») stāvoklī, 8. oktobrī ir Mēness aptumsums un naktī no 23. uz 24. oktobri Saules aptumsums. Šo periodu vēlams pavadīt mierīgi, pabeidzot iesākto.

Vēlēšanas pirms Mēness aptumsuma

Latvijā valstiski svarīgi lēmumi samērā bieži pieņemti pilnmēnesī vai aptumsumu laikā, taču šogad vēlēšanu laiks iekrīt astroloģiski samērā labvēlīgā dienā. No astroloģiskā viedokļa ir svarīgi, ka tikai dienas vidū planēta Merkurs ieņem tā dēvēto statisko stāvokli, kas pāriet retrogrādajā (kurš rada pārpratumus, ķibeles, nesaprašanos), bet līdz Mēness aptumsumam vēl veselas četras dienas. Ar vārdu sakot, – paspējamJ.

Sertificēts astrologs Kristaps Baņķis Astrologi.lv stāsta, ka 4. oktobrī planētas veido vairākas leņķiskas figūras, kurām astrologi piedēvē īpaši veiksmīgu nozīmi un devuši īpašus vārdus. Par cilvēku, kas dzimis šādā dienā, teiktu – veiksminieks. Tāpat par idejām un lēmumiem. Kristaps Baņķis uzskata, ka izteikta Gaisa stihijas klātbūtne vēlēšanu dienā (Saule atrodas Svaru zodiaka zīmē, Mēness Ūdensvīrā – aut.) liecina, ka ļoti daudziem izvēle būs iepriekš izdomāta, bet svārstīgo (mūždien tā Svaru zīme vēlēšanās...) izvēli noteiks kontakti ar radiniekiem, paziņām vai pilnīgi acumirklīga izvēle par to, kurš vairāk patīk (Svaru zīmes izpausme), nevis kurš profesionālāks un lietderīgāks. Bet... šāda minstināšanās nav tautas vaina – vienkārši iekārtojiet vēlēšanas citā laikā, kad toni nenosaka šo visu veicinošā Svaru zīme, savā pētījumā piebilst astrologs.

Valstiskas grūtības

Pēc dienas fona vēlēšanu iznākumu prognozēt nav iespējams, tad būtu jāpēta katra politiskā spēka astroloģiskā karte un jānosaka, cik liels attīstības potenciāls un kādi veiksmes procenti šajā periodā katram doti. Taču, skatot oktobri Latvijas valsts horoskopā, var prognozēt, ka valdības veidošanas process būs diezgan stresains un iespējami negaidīti pavērsieni. Oktobrī apgrūtināti ir arī sadarbības jautājumi.

Horoskopi

Mēs visi vēlamies būt laimīgi un vēlams arī vismaz situēti, ja ne, godīgi atzīstot, bagāti. Tik bagāti, lai nauda dotu brīvību un iespējas. Piepildīt sapņus un realizēt ieceres. Lai dotu iespēju ceļot un izvēlēties lietas pēc to vērtības, nevis cenas.