ASTROLOĢIJA: Dārz­ko­pja zo­di­aks

© nra rahīvs

Die­nu fo­nu vei­do­jo­šie Mē­ness stā­vok­ļi zo­di­akā at­tie­cas arī uz dārz­ko­pī­bu. Sva­rī­gas ir ne ti­kai Mē­ness fā­zes vai tā dē­vē­tās la­pu, sak­ņu, zie­du un aug­ļu die­nas, bet arī Mē­ness at­ra­ša­nās zo­di­aka zī­mē.

Te gan uz­reiz jā­teic, ka vi­sus la­bu­mus, t.i., vi­sus la­bos de­bess ķer­me­ņu stā­vok­ļus, vien­ko­pus mēs ne­kad ne­sa­gai­dī­sim. Līdz ar to gan saim­nie­cis­kos dar­bos, gan dārz­ko­pī­bā katrs pats ga­la­re­zul­tā­tā iz­vē­las to, kas pēc per­so­nī­gās pie­re­dzes «strā­dā» dzī­vē. Snie­dzam ie­ska­tu Mē­ness ce­ļā zo­di­akā (kat­rā zī­mē tas vi­dē­ji uz­tu­ras 2,5 die­nas) un vē­la­ma­jiem dārz­ko­pī­bas dar­biem.

Mē­ness Aunā

Šā­dās die­nās sē­tie vai stā­dī­tie augi stiep­jas ga­ru­mā, bet ne­iz­aug lek­ni un spē­cī­gi. Tā kā Auns ir Uguns zī­me, var dēs­tīt kul­tū­ras, ko pēc tam pa­re­dzēts žā­vēt. Tā­pat arī pa­do­sies garš­au­gi, it īpa­ši tie, kam pie­mīt asa gar­ša. Pie­mē­ram, sar­ka­nie pi­pa­ri.

Mē­ness Vēr­sī

Vēr­ša zī­mē sē­tiem un stā­dī­tiem augiem vei­do­sies spē­cī­gas sak­nes un lak­sti. Gan dār­ze­ņiem, gan aug­ļiem būs pie­sā­ti­nā­ta, bet mai­ga gar­ša. Ša­jā die­nā var stā­dīt to­mā­tus, ze­me­nes un aug­ļu ko­kus.

Mē­ness Dvī­ņos

Dvī­ņu zī­me sais­tās ar Gai­sa sti­hi­ju un augiem, kas vi­jas vai kam ir stī­gas, ta­ču ko­pu­mā tā nav diez ko aug­lī­ga. Var sēt ka­ba­čus vai ķir­bjus (ja pēc tam no tiem ne­gra­sā­ties ie­vākt sēk­las). La­bi augs dzīv­žogs un de­ko­ra­tī­vie vī­teņ­au­gi.

Mē­ness Vē­zī

Aug­lī­ga­jā Ūdens sti­hi­jas zī­mē dēs­tī­tie augi būs su­lī­gi, ta­ču tos ne­va­rēs il­gi uz­gla­bāt. Vē­ža zī­mē la­bi stā­dīt kul­tū­ras, kas ātr­i ie­nā­kas un ātr­i tiek ap­ēs­tas. Var stā­dīt ogu­lā­jus, sa­lā­tus u.c. la­pu dār­zā­jus.

Mē­ness Lau­vā

Lau­vas zo­di­aka zī­me nav diez ko aug­lī­ga. Dār­ze­ņus stā­dīt ne­va­ja­dzē­tu, to­ties var dēs­tīt de­ko­ra­tī­vus augus un «ka­ra­lis­kus» zie­dus, pie­mē­ram, ro­zes, ģe­or­ģī­nes, kri­zan­tē­mas, kā arī aug­ļu ko­kus.

Mē­ness Jau­na­vā

Dēs­tiem iz­aug ba­gā­tī­gas la­pas, bet maz zie­du un aug­ļu. At­tie­cī­gi Jau­na­vas zī­me pie­mē­ro­ta de­ko­ra­tī­vu la­pu augu, kā arī sa­lā­tu, kā­pos­tu u.tml. kul­tū­ru sē­ša­nai un stā­dī­ša­nai.

Mē­ness Sva­ros

Sva­ru zo­di­aka zī­mes aiz­gād­ne ir Ve­ne­ra – skais­tu­ma pla­nē­ta. Ša­jā die­nā var sēt un stā­dīt vis­da­žā­dā­kos zie­dus – gan vien­ga­dī­gos, gan daudz­ga­dī­gos. Tā­pat arī tos, kas vē­lāk tiek kal­tē­ti de­ko­ra­tī­vu kom­po­zī­ci­ju iz­ga­ta­vo­ša­nai.

Mē­ness Skor­pi­onā

Skor­pi­ona die­nas ir aug­lī­gas. Īpa­ši la­bi dēs­tīt dār­ze­ņus, kam uz­gla­bā­ša­nas pro­ce­sā jā­sa­gla­bā su­lī­gums. Aug­ļi un dār­ze­ņi ie­gūst pie­sā­ti­nā­tu gar­šu un krā­su. Var veikt po­tē­ša­nas dar­bus, jo šī zo­di­aka zī­me sais­tās ar pār­dzim­ša­nu.

Mē­ness Strēl­nie­kā

Var no­dar­bo­ties ar augu pa­vai­ro­ša­nu. Strēl­nie­ka die­nās la­bi stā­dīt vīn­ogu­lā­jus un arī da­žā­dus sakņ­au­gus: bur­kā­nus, bie­tes, pē­ter­sī­ļus, se­le­ri­jas (ņe­mot vē­rā Mē­ness fā­zes).

Mē­ness Me­žā­zī

Sakņ­au­gu sē­ša­nas, stā­dī­ša­nas un audzē­ša­nas lī­de­ris! Me­žā­zis pa­līdz iz­augt spē­cī­gai ra­žai, ko var likt ilg­sto­šai gla­bā­ša­nai. Augi ir stin­gri. Te gan jā­at­ce­ras, ka tas ir la­bi sakņ­au­giem, ne­vis, pie­mē­ram, sa­lā­tu la­pām.

Mē­ness Ūdens­vī­rā

Ūdens­vīrs nav aug­lī­ga zo­di­aka zī­me. Ne­ko ne­sē­jiet un ne­stā­diet. Va­rat ra­vēt vai re­ti­nāt. Ta­ču... kād­reiz no dār­za dar­biem arī jā­at­pū­šas. Un tam kā ra­dī­tas ir die­nas, kad Mē­ness Ūdens­vī­rā.

Mē­ness Zi­vīs

Ša­jās die­nās dēs­tī­ti ogu­lā­ji dos su­lī­gu un sal­du ra­žu. Un arī zie­di būs ar īpa­ši pie­sā­ti­nā­tu aro­mā­tu. Ta­ču ar augiem jā­ap­ie­tas rū­pī­gi, jo tiem bie­žāk ne­kā cit­kārt var pie­mes­ties da­žā­das sli­mī­bas.