Slavenības smalkā burziņā demonstrē sviestmaižu gatavošanas prasmes

©Publicitātes foto
©Publicitātes foto
©Publicitātes foto
©Publicitātes foto
©Publicitātes foto
©Publicitātes foto
©Publicitātes foto
©Publicitātes foto
©Publicitātes foto
©Publicitātes foto
©Publicitātes foto
©Publicitātes foto
©Publicitātes foto
©Publicitātes foto
©Publicitātes foto

Pirms gada "Latvijas Maiznieks” startēja jaunu produktu līniju "Maiziņš", kurā nu jau iekļauti deviņi produkti – siera, dārzeņu, pilngraudu, auzu, rudzu, kaņepju, grieķu jogurta, proteīna un burgeru porciju maizītes. Par godu produktu līnijas gada jubilejai našķu meistare, bloga naskoties.com autore Zane Ozoliņa izaicināja dziedātāju Agnesi Rakovsku, radio dīvu un mūziķi Martu Grigali, skaistumkaralieni Diānu Kubasovu, blogeres Alinu Keller un Elizabeti Gorinu, TV seju un stilisti Indru Salceviču, kā arī dziedātāju un TV seju Marku Rivu sagatavot individuālu sviestmaizes recepti, izmantojot iemīļoto “Maiziņš” garšu. A. Rakovska demonstrēja, kā pagatavot brokastu maltīti - tādu, lai spēks rītam un drusku pat koncertam vakarā, - izmantojot porciju maizi “Maiziņš” ar kaņepēm, lauku brīvo vistu olas, vietējos dārzeņus un garšvielas. M. Grigale prezentēja savu versiju pusdienām radio studijā - grauzdētu auzu “Maiziņš” ar krēmsieru un krāsnī ceptu laša fileju, kas pārklāta mango šķēlītēm. Savukārt A. Keller dalījās ar recepti izsmalcinātai sviestmaizei līdzņemšanai uz darbu, skolu vai augstskolu – uz grieķu jogurta maizītes tika servētas garneles, avokado, cherry tomātiņi un mocarella siers. E. Gorina pagatavoja vegānisku ēdienreizi vieglām vakariņām, izmantojot pilngraudu porciju maizi un dažādu krāsu dārzeņus un augļus – vārītas bietes, zemenes, gurķi, rukolu, humusu, ķirbja sēklas un valriekstus. I. Salceviča dalījās ieteikumā vasarīgas maltītes pagatavošanā, iedvesmojoties no vasarā iemīļotā ēdiena – aukstās zupas. Uz dārzeņu maizes tika servētas marinētas bietes, sīpolloki, gurķis, vārīta ola, klasiskais krēmsiers un citronpipari. Savukārt M. Riva lika lietā rudzu maizi, pagatavojot sātīgu sviestmaizi ar “Nākotne” lēni sautēto vistas fileju, avokado, Filadelfijas sieru un sarkano pesto. D. Kubasova piedāvāja sierīgu recepti launagam – siera “Maiziņš” ar trīs sieriem – kausētais, mocarella un sarkanais Čedaras siers, pārklāts ar svaigiem un saulē kaltētiem tomātiem, rukolu un baziliku.