Polijā notiks otrā Latvijas diena

Sopotā, Polijā, otrdien norisināsies otrā Latvijas diena, kuras mērķis ir veicināt Latvijas tēla atpazīstamību Polijā, informē Ārlietu ministrijas (ĀM) Preses centra pārstāvji.

Pasākumā uzmanība tiks pievērsta Latvijas precēm, kas jau atrodamas veikalos Polijā vai plāno drīzumā parādīties, piemēram, "Latvijas balzama", "Ilgezeem", "Cēsu alus", "Rīgas dzirnavnieka", "Māris & Co" precēm un latviešu virtuvei, kā arī ekonomiskajām attiecībām un Latvijas kā tūrisma galamērķa popularizēšanai.

Tāpat plānots sniegt vairākas intervijas Polijas laikrakstam "Gazeta Wyborcza" – Latvijas vēstniecības Polijā vecākā referente Aelita Čākure sniegs interviju par Latvijas tradicionālo virtuvi, Agnese Ķempe – par Latvijas produktiem, bet Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvis Polijā Rolands Lielbriedis stāstīs par Latvijas–Polijas ekonomiskās sadarbības iespējām. Latvijas dienā interviju sniegs arī "Dzintara ceļa" ekspedīcijas pārstāvji no Latvijas, pievēršot uzmanību dzintaram kā ap Baltijas jūru esošo valstu, tostarp Latvijas un Polijas, kultūru vienojošo elementu.

ĀM pavēstīja, ka Latvijas dienā piedalīsies pārstāvji no Latvijas vēstniecības Polijā un LIAA pārstāvniecības Varšavā, kā arī pasākumā aicināti piedalīties Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" pārstāvji un "Ilgezeem" pārstāvji Polijā. Latvijas diena būs pieejama arī plašākam apmeklētāju lokam – vietējiem iedzīvotājiem un Sopotas tūristiem, uzsvēra ministrijā.

Sopotā, kur notiek liela daļa Polijas prezidentūras rīkoto Eiropas Savienības (ES) sanāksmju, ES dalībvalstīm tiek dota iespēja informēt interesentus par to tradīcijām, vēsturi un kultūru. Pasākumu "Euroredakcja Gazeta Wyborcza" organizē viens no lielākajiem Polijas laikrakstiem "Gazeta Wyborcza" un "Cafe Gazeta". Pirmā Latvijas diena tika rīkota šogad 17.jūlijā.

Svarīgākais