Aptauja: 69% Latvijas iedzīvotāju uztrauc iespējamā ASV maksātnespēja

Vairākumu jeb 69% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uztrauc iespējamā ASV maksātnespēja un tās ietekme uz pasaules ekonomiku, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" veiktā aptauja.

Tostarp 22% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem iespējamā ASV maksātnespēja un tās ietekme uz pasaules ekonomiku uztrauc lielā mērā, bet 47% tas uztrauc zināmā mērā.

Savukārt 24% iedzīvotāju pašreizējās ASV budžeta deficīta problēmas un to iespējamās sekas uz pasaules ekonomiku neuztrauc - 16% drīzāk un 8% neuztrauc nemaz. Vēl 7% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauja veikta no šā gada 26.jūlija līdz 28.jūlijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 750 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus.

Ekonomika

Septembrī aptuveni pieci tūkstoši Latvijas iedzīvotāju saņēmuši vēstules no Valsts ieņēmumu dienesta (VID), kurās norādīts, ka apgrozījums viņu banku kontos ievērojami pārsniedz deklarētos ienākumus. Šīs vēstules nedrīkst ignorēt, pretējā gadījumā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības iekasēt 20% ienākuma nodokļa no starpības starp apgrozījumu un oficiāliem ienākumiem, Latvijas Radio 4 raidījumā “Otkritij razgovor” brīdināja dienesta ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.