Latvijas eksportētāji gūst vietējo atzinību

© F64 Photo Agency

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) Eksporta dienā pasniedza apbalvojumus tiem Latvijas uzņēmumiem, kuru produkcija ir pieprasīta citviet pasaulē.

Krišjāņa Valdemāra balvu Latvji, brauciet jūriņā! pieredzes bagātākajam eksportētājam saņēma SIA Staļi, kas ražo koksnes produkciju – koka logus, durvis, plātnes, sagataves un granulas jau 20 gadus. «LTRK Eksporta padome šogad K. Valdemāra balvu izraudzījās piešķirt uzņēmumam, kurš pārliecinoši spējis pārvarēt krīzi ekonomikā, turklāt pārstāv divas no visvairāk krīzē cietušajām nozarēm – būvmateriālu ražošanu un kokrūpniecību,» komentējot šādu izvēli, Dienas Biznesam norādīja LTRK Eksporta padomes priekšsēdētājs Normunds Bergs.

Savukārt Sprīdīša balva kā jaunam uzņēmumam ar eksporta potenciālu tika piešķirta augstas klases florbola vārtsargu inventāra ražotājiem Blind save, kas darbību sāka pirms gada, eksportējot 90% no saražotās produkcijas. Tika piešķirti arī vairāki atzinības raksti uzņēmumiem, kas eksportē, piemēram, ķimikālijas, plastmasas produkciju, kosmētiku, zivju produktus, IT tehnoloģijas vai veic tulkošanas pakalpojumus 250 valodās. Atzinības rakstu ieguva arī VAS Latvijas dzelzceļš meitasuzņēmums LDz Cargo par uzņēmuma veiksmīgajiem eksporta pakalpojumiem. «Labi, ka vismaz tagad mūs ievēroja, jo jau sen to bijām pelnījuši. Mums ir 2700 darbinieku, pagājušā gada apgrozījums bija 278 miljoni latu, un esam piektie lielākie kravu pārvadātāji Eiropas Savienībā,» Neatkarīgajai stāstīja LDz Cargo priekšsēdētājs Guntis Mačs.

Svarīgākais