Tirgotāji: silto laika apstākļu dēļ karstvīnu šogad pērk mazāk nekā pērn

Silto laika apstākļu dēļ karstvīnu šogad pērk mazāk nekā pērn, aģentūrai BNS pastāstīja aptaujātie tirgotāji.

Mazumtirgotāja "Maxima Latvija" preses sekretārs Ivars Andiņš aģentūrai BNS norādīja – lai gan, salīdzinot ar attiecīgo periodu novembrī, decembra otrajā nedēļā pieprasījums pēc karstvīna ir pieaudzis, salīdzinājumā ar pagājušo gadu iedzīvotāji to pērk krietni mazāk.

"Saskaitījām, ka, tuvojoties svētkiem, iepriekšējā nedēļā cilvēki to pirkuši par 38% vairāk nekā pirms mēneša, novembra nogalē. Taču tikpat viennozīmīgi, ka siltās ziemas dēļ to pieprasa daudz mazāk nekā pērn šajā pašā laikā – tā kā pagājušajā gadā decembrī sala un sniga, cilvēkiem silti dzērieni bija daudz aktuālāki, un tad karstvīnu pirka par 31% vairāk nekā šajā siltajā decembrī," klāstīja Andiņš.

Arī mazumtirgotāja "Rimi Latvia" vecākā sabiedrisko speciāliste Dace Valnere aģentūrai BNS apliecināja, ka silto laika apstākļu dēļ karstvīnu šogad pērk mazāk nekā pērn, lai arī pieprasījums pēc tā kopš novembra ir pieaudzis.

"Pirmajās trijās decembra nedēļās, salīdzinot ar novembra pirmajām trim nedēļām, karstvīna un dzirkstošo vīnu pārdošanas apmēri "Rimi" veikalos ir pieauguši par 30–50%, dažiem dzērienu veidiem pat par 100%. Savukārt, ja salīdzinām ar pieprasījumu pēc šiem dzērieniem pirms gada šajā laikā, tad karstvīniem tas šogad ir mazliet mazāks, un to ietekmē salīdzinoši siltie laika apstākļi, toties dzirkstošo vīnu grupā vērojams pieprasījuma pieaugums," informēja Valnere.

"Maxima Latvija" un "Rimi Latvia" ir Latvijas lielākie mazumtirgotāji.