Pirmssvētku laikā policija pastiprināti kontrolēs pirotehnikas tirdzniecības vietas

Pirmssvētku un svētku laikā policija pastiprināti kontrolēs tirdzniecības vietas, lai novērstu pirotehnisko izstrādājumu nelikumīgu realizēšanu, kā arī to nonākšanu tādu personu rokās, kas nav sasniegušas likumā noteikto vecumu, informē Valsts policija (VP).

Ja iedzīvotāji nolēmuši svinību laikā izmantot pirotehnikas izstrādājumus, policija aicina pirotehniskos izstrādājumus iegādāties tikai uzņēmumos, kam ir izsniegta atbilstoša licence un nekādā gadījumā neiegādāties tos no privātpersonām, kas tirgo nezināmas izcelsmes izstrādājumus.

Policija iesaka pirms pirotehnisko izstrādājumu lietošanas rūpīgi izlasīt lietošanas pamācību un iegaumēt drošības noteikumus, kā arī neļaut pirotehniku lietot bērniem.

Likums nosaka, ka pirmās klases pirotehniskos izstrādājumus aizliegts iegādāties un izmantot bērniem, kas nav sasnieguši 14 gadu vecumu, bet otrās un trešās klases uguņošanas ierīces un T1 klases pirotehniskos izstrādājumus – personām, kas nav sasniegušas 18 gadu vecumu.

2010.gada nogalē par pirotehnisko izstrādājumu izmantošanas kārtības un izmantošanas ierobežojumu pārkāpšanu pie administratīvās atbildības sauktas trīs personas un konstatēti trīs nelaimes gadījumi.