"airBaltic": valstu ieviestie nodokļi nākamgad sadārdzinās aviobiļetes

Dažādu valstu ieviestie nodokļi aviācijas jomā 2012. gadā radīs lielākas izmaksas pasažieriem, norāda Latvijas nacionālās aviosabiedrības "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

"Valstis saredz vairāk iespēju uzlabot savu bilanci uz aviopasažieru rēķina, un 2012.gadā tiks ieviesta emisiju tirdzniecības sistēma, palielināsies aviopasažieru nodevas vairākās valstīs, kā arī tiks ieviestas jaunas drošības nodevas citās valstīs," sacīja Vanags.

Viņš arī norādīja, ka aviosabiedrības visā pasaulē 2012.gadā centīsies maksimāli palielināt savus ienākumus, vairojot papildu ieņēmumus, lai kompensētu izmaksu pieaugumu. "Klientiem būs pieejams plašs pakalpojumu un jauninājumu klāsts, sākot no apmaksāta interneta pieslēguma lidojumu laikā līdz, iespējams, tādiem eksperimentiem kā nekustamā īpašuma pārdošana lidojuma laikā, kā arī daudz kas cits," vērtējot nākotnes iespējas aviācijā, prognozēja Vanags.

Kompānija "airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri līdz šim bija Latvijas valsts ar 52,6% akciju un "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS) ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. Šogad 30.novembrī Satiksmes ministrija iegādājās BAS piederošos 47,2% lidsabiedrības akciju, un tādējādi valsts ir kļuvusi par 99,8% "airBaltic" akciju īpašnieci.

Ekonomika

Pieaugot ēdienu un preču piegādes platformu “Wolt” un “Bolt Food” darbības apjomam un kurjeru skaitam Latvijā, sabiedrībā pieaugušas arī bažas par to, vai tiek ievērotas visas higiēnas prasībām un vai tiešām pirms vakariņošanas maltīti nav nogaršojis jau kāds cits. Vairāk par pakalpojumu kvalitātes un drošības kontroli devās noskaidrot TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais