"Swedbank": vislielākā klientu aktivitāte bija svētdien pēcpusdienā un vakarā

Vislielākā "Swedbank" klientu aktivitāte, izņemot skaidru naudu bankomātos, bija vērojama svētdienas, 11.decembra, pēcpusdienā un vakarā, aģentūrai BNS sacīja bankas preses sekretāre Kristīne Jakubovska.

Viņa arī uzsvēra, ka, parādoties ziņām par nepatiesām baumām, situācija uz nakts pusi sāka nomierināties. "Vislielākā aktivitāte bija vakar [svētdien] pēcpusdienā un vakarā, tad, parādoties objektīvām ziņām par nepatiesām baumām, situācija uz nakts pusi sāka nomierināties. Patlaban vērojam, kāda ir tālākā attīstība, un aktīvi strādājam gan klientu apkalpošanai, gan konsultēšanai," sacīja Jakubovska.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka no "Swedbank" bankomātiem svētdien izņemti vairāk nekā 10 miljoni latu un panikai ļāvušies līdz 10 tūkstošiem bankas klientu.

"Swedbank" vadītājs Latvijā Māris Mančinskis intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja, ka aizplūdušie līdzekļi "Swedbank" problēmas neradīs. "Šie līdzekļi nekādas problēmas neradīs bankas ikdienas darbībā. Šo līdzekļu apmērs ir aptuveni 1% no kopējā depozītu apmēra. Mūsu gadījumā tam nebūs nekādas ietekmes, taču aicinu klientus neļauties absurdajai ažiotāžai," viņš teica.

Ziņots arī, ka no piektdienas, 9.decembra, "Swedbank" klienti pastiprināti izņem naudu no bankas, reaģējot uz baumām par bankas darbības problēmām Zviedrijā un Igaunijā. Arī svētdien pie "Swedbank" bankomātiem izveidojās garas rindas daudzās Latvijas vietās. Svētdienas vakarā daudzos bankomātos nauda vairs nebija pieejama.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.