Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Latvijas Gada auto 2011 – Volkswagen Jetta

Par tradicionālā konkursa Gada auto uzvarētāju Latvijā pagājušajā nedēļas nogalē tika pasludināts sedans Volkswagen Jetta.

Konkursa darbības shēma jau vairākus gadus ir nemainīga, kad žūrijas locekļi ar automobiļiem pretendentiem iepazīstas gan individuāli, gan kopīgi organizētos pasākumos. Arī žūrijas sastāvs nav būtiski mainījies – ap 50 dažādu sabiedrības slāņu un profesiju pārstāvji, sākot ar autožurnālistiem un beidzot ar inženieriem un uzņēmējiem. Konkursā tiek vērtēti automobiļi, kuri ir īpaši pieteikti, tādēļ šogad žūrija vērtēja tikai 11 jaunumu: Volkswagen Amarok, Volkswagen Jetta, Volkswagen Passat, KIA Sportage, KIA Picanto, KIA Rio, Opel Astra Sports Tourer, Peugeot 508, Ford Focus, Range Rover Evoque un Audi Q3. Noslēguma balsojums un laureātu apbalvošana šoreiz notika Ātruma cilts kartinga hallē.

Pavisam tika apkopotas 46 žūrijas locekļu anketas. Katrs vērtētājs pretendentiem piešķīra punktus: 10; 6; 4; 3; 2; 1. Tātad maksimālais punktu skaits, ko teorētiski varēja iegūt viens pretendents, ir 460. Bez tam žūrija piešķīra arī balvas uzvarētājiem papildnominācijās. Šogad par taupīgāko auto tika atzīts mazauto KIA Picanto, Smilšu kalna karaļa titulu ieguva pikaps Volkswagen Amarok, par sportiskāko tika nosaukts Audi Q3, bet balvu kā skaistākais ieguva Range Rover Evoque.

Pērn par Latvijas Gada auto kļuva Opel Astra. Savukārt Eiropas Gada auto šogad vēl nav nosaukts. Igaunijā šo titulu tikko ieguva Peugeot 508, bet Lietuvā konkursa fināls vēl nav noticis.

***

UZZIŅAI

Vieta Auto Punkti

1. Volkswagen Jetta 186

2. Ford Focus 143

3. Range Rover Evouqe 125

4. Volkswagen Passat 122

5. Peugeot 508 100

6. Audi Q3 83

7. Opel Astra Sports Tourer 81

8. KIA Rio 72

9. KIA Picanto 61

10. KIA Sportage 53

11. Volkswagen Amarok 33