Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Āboltiņa: Latvijas Krājbankas noguldītāji par savu naudu var neuztraukties

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa analizējot situāciju ap "Latvijas Krājbanku" uzsvēra, ka bankas privātajiem noguldītājiem neesot pamata satraukumam.

Politiķe uzsver, ka bankas darbības sliktākajos scenārijos saskaņā ar Noguldījumu garantiju likumu Noguldījumu garantiju fonds nodrošina atlīdzības izmaksu par visu veidu noguldījumiem jebkurā valūtā līdz 100 000 eiro apmērā (ap 70 000 latu), ziņo portāls Tvnet.

"Par "Krājbankas" situāciju pārrunāju arī ar saviem Lietuvas kolēģiem, bet plašākas informācijas man nav. Tomēr, zinot, ka "Krājbankā" daudziem pensionāriem ir savi noguldījumi, tad varu visus privātos noguldītājus nomierināt, ka likums pat sliktākajos bankas darbības gadījumos paredz nodrošināt atlīdzības izmaksu," intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Āboltiņa.

Viņa nespēja sīkāk komentēt situāciju ap "Krājbanku", jo vēl nav saņemta plaša informācija, tomēr uz jautājumiem, kāpēc "Krājbankas" gadījumā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi šādu lēmumu, Āboltiņa pieļāva, ka, iespējams, šāda rīcība bijusi zinot slikto "Parex bankas" pieredzi, kad ilgas vilcināšanās dēļ no bankas aizplūda daudz naudas.

Jau ziņots, ka FKTK padome pirmdien nolēma apturēt visu "Krājbankas" finanšu pakalpojumu sniegšanu.