Ar aizdevējiem turpinās darbs pie 2012.gada valsts budžeta saskaņošanas

Ar starptautiskajiem aizdevējiem turpinās darbs pie konsolidācijas pasākumu saskaņošanas un vienošanās par Saprašanās memorandu ar Eiropas Komisiju (EK) un Nodomu vēstuli ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF).

Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas nodaļas pārstāve Agnese Beļkeviča uzsver, ka abas puses turpina saskaņošanu un tiek veikti pēdējie tehniskie precizējumi. Pagaidām prognozes par galīgo vienošanos ir grūti izteikt, bet paredzams, ka tas būs šonedēļ.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pagājušonedēļ sacīja, ka Latvijas valdības sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem virzās ļoti smagnēji. "Otrdien valdība apstiprināja papildu konsolidācijas pasākumus 29 miljonu latu apmērā. Sarunas, protams, virzās ļoti smagnēji, taču mēs paliekam pie tiem pamata nosacījumiem, kas bija, – mēs neiesim uz nopietnu nodokļu paaugstināšanu un nesamazināsim pensiju piemaksas," uzsvēra premjers.

Viņš paskaidroja, ka aizdevējiem ir vēlme pēc "lielākas drošības nākamā gada budžetā". "Šie papildu konsolidācijas pasākumi nodrošinās, ka ar vēl lielāku drošības pakāpi mēs nākamā gada budžeta mērķus sasniegsim," klāstīja premjers.

Jau vēstīts, ka valdība 15.novembrī apstiprināja nākamā gada budžeta papildu konsolidācijas pasākumus 29 miljonu latu apmērā, kas piedāvāti izvērtēšanai starptautiskajiem aizdevējiem. Kopumā nākamā gada budžetā valdība paredzējusi konsolidācijas pasākumus 156 miljonu latu apmērā.

Latvija starptautiskā aizdevuma programmu plāno pabeigt 22.decembrī.

Ekonomika

Seniori šonedēļ sāk saņemt indeksētās pensijas, un šogad vecuma pensiju indeksācijā ir piemēroti dažādi indeksi, kas atkarīgi no cilvēka uzkrātā apdrošināšanas stāža. Jo lielāks apdrošināšanas stāžs, jo lielāks indekss tiks piemērots un lielāku vecuma pensijas pieaugumu cilvēks sagaidīs.

Svarīgākais