Ronis sola virzīt digitālo apraidi, lai komerctelevīzijas nepazustu no bezmaksas apraides

Satiksmes ministrs Aivis Ronis sola risināt jautājumu par digitālo apraidi, lai komerctelevīzijas nepazustu no bezmaksas apraides.

"Mēs tikāmies ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centra vadību un tajā skaitā pārrunājām arī šo jautājumu. Turpināsim strādāt un skatīties, vai tiešām valsts uzņēmumi veic sev raksturīgas funkcijas telekomunikāciju sektorā. Skatīsimies un mēģināsim atrast labāko risinājumu. Es ceru, ka mēs atradīsim tādu risinājumu, lai neviens skatītājs neciestu un programmas būs pieejamas labā kvalitātē un pēc iespējas vairāk cilvēkiem," otrdien intervijā Latvijas Radio teica Ronis.

Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") iepriekš norādījis, lai nepieļautu komerctelevīziju aiziešanu no bezmaksas apraides, ir jāpārskata savulaik noslēgtais līgums par digitālo apraidi. Dombrovskis uzsvēra, ka LNT un TV3 ir jāpaliek bezmaksas apraidē.

"Būtiskākais jautājums šajā situācijā ir panākt valstij neizdevīgi noslēgtā līguma [pārskatīšanu], kas tika noslēgts, iesaistot dažādas nevajadzīgas starpnieka firmas, kā rezultātā digitālā apraide Latvijā izmaksā trīsreiz dārgāk nekā, piemēram, Igaunijā. Šīs valstij neizdevīgais līgums ir jāpārskata, un šis jautājums ir jārisina šādā veidā," uzskata Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka TV3 un LNT ir brīdinājušas, ka no 1.janvāra tās varētu izstāsties no bezmaksas piedāvājuma virszemes apraidē. Televīzijas pamato, ka uzņēmuma "Lattelecom" prasītā ikgadējā maksa par bezmaksas apraidi, kas ir 650 tūkstoši latu, tām ir par lielu.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija otrdien vienojās lūgt valdību nākamā gada budžetā atrast līdzekļus, lai arī pēc šā gada beigām skatītājiem bezmaksas apraidē būtu pieejamas komerctelevīzijas – TV3 un LNT.

Līgums par digitālās apraides nodrošināšanu pirms vairāk nekā diviem gadiem tika noslēgts starp "Lattelecom" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC).

"Lattelecom" par digitālās TV ieviesēju un nodrošinātāju Latvijā tika izvēlēts Satiksmes ministrijas rīkotā konkursā.

Svarīgākais